Ίνεια: Δυναμικά, αλλά ειρηνικά στην Λάρα κάτοικοι και απόδημοι

0
Στιγμιότυπο από την διαμαρτυρία.

Δυναμική, αλλά ειρηνική ήταν η εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε σήμερα η κοινότητα της Ίνειας, ως διαμαρτυρία για τις πρόνοιες του νέου Τοπικού Σχεδίου Ακάμα. Πέραν των 200 κατοίκων και αποδήμων της κοινότητας, απέκοψαν τις προσβάσεις από την κοινότητα και άλλα σημεία της περιοχής προς την παραλία της Λάρας, φωνάζοντας συνθήματα και αναρτώντας πανό και πλακάτ στα οποία αναγράφονταν «συνύπαρξη ανθρώπου και περιβάλλοντος» , και «Ακάμας 30 χρόνια  πρόσφυγες στον ίδιο μας τον τόπο».

Οι διαδηλωτές παρέμειναν στην περιοχή για δύο περίπου ώρες και όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης Ίνειας, Γιάγκος Τσίβικος, απαίτησαν ισονομία και ισοπολιτεία έναντι όλων των άλλων Κύπριων πολιτών.

« Για να εισακουστούμε πρέπει να συνεχίσουμε  τις δυναμικές και μαζικές διαμαρτυρίες και πρέπει να δοθεί το μήνυμα σε όλους τους εμπλεκόμενους και στις περιβαλλοντικές οργανώσεις που δυστυχώς είναι αυτές που είναι και στην ad hoc επιτροπή και αποφασίζουν και για τις γνωματεύσεις και για το εκπόνηση τοπικό σχέδιο», τόνισε. « Παρά τις εισηγήσεις που μας ζητούν κατά καιρούς, επί της ουσίας δεν μας λαμβάνουν καθόλου υπόψη στους σχεδιασμούς τους. Η Ίνεια καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τελευταία φορά να σταματήσει την εξαγγελία του Τοπικού Σχεδίου που θα αποτελέσει την ταφόπλακα της κοινότητας και των ανθρώπων της».

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις της Ίνειας, είπε ο κοινοτάρχης, θα συνεχισθούν με αίτημα  το αυτονόητο, κατά την έκφραση του: Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει καμία τοπική αρχή που να έχει παραλίες και θάλασσα και να τους επιβάλλουν να απομακρυνθούν οκτώ χιλιόμετρα μακριά από αυτές, ανέφερε.

« Αν οπουδήποτε αλλού στον κόσμο συμβαίνει κάτι ανάλογο, προκαλούμε τον οποιοδήποτε να μας το πει και να το δεχθούμε», κατέληξε.

Δείτε ΔΥΟ VIDEOS από την κινητοποίηση, στο WEB TV του PafosNet.

Πηγή: http://pafosnet.com/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.