
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ύμνο στον πατέρα και στον ρόλο του στην οικογένεια και στην προσφορά του στην ομογένεια αποτέλεσε η καθιερωμένη «Γιορτή του Πατέρα» που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Νισυρίων Νέας Υόρκης το βράδυ του Σαββάτου, 14ης Ιουνίου 2025 στο Νισύρικο Σπίτι στην Αστόρια.
Κι αυτό διότι όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στον ρόλο του πατέρα, ως οικογενειάρχη και στυλοβάτη της οικογένειας, καθώς επίσης και των συλλογικών φορέων της ομογένειας.
Η οργανωτική επιτροπή και ο πρόεδρός της Αντώνης Ροδίτης, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτριος Ξάνθος και τα άλλα στελέχη έβαλαν ψηλά των πήχη και το πιο σημαντικό κατάφεραν να τηρήσουν τον ρυθμό και να μην κουράσουν το ακροατήριο.
Στην εκδήλωση παρέστη και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς, π. Απόστολος Χασάπης, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή και συνεχάρη τους Νισύριους για την διατήρηση των παραδόσεων και την μεταλαμπάδευση των ηθών και των εθίμων του λαού μας.
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια ο Σύλλογος τίμησε τρία μέλη του και συγκεκριμένα τους πρώην προέδρους των τριών συλλόγων που προ δύο και πλέον ετών συνέβαλαν τα μέγιστα στην υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου για την συνένωση όλων των νισυριακών συλλόγων και τη δημιουργία του Συλλόγου Νισυρίων Νέας Υόρκης.
Πρόκειται για τον Μιχάλη Απριλάκη, τον οποίο παρουσίασε ο Μιχάλης Μίχαλος, τον αείμνηστο Εμμανουήλ Εμμανουηλίδη που παρουσίασε ο Ντίνος Ράλλης και τον Μιχάλη Κωνσταντινίδη τον οποίο παρουσίασε ο πρώην πρόεδρος και συνάμα αδελφός του Γιάννης Κωνσταντινίδης.
Αν και κάθε ένας από τους τιμώμενος διέπρεψε στον δικό του τομέα, εν τούτοις είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων την προσφορά στην οικογένεια, στον Σύλλογο και γενικότερα στην ομογένεια.
Γιορτή του Αγίου Νικήτα
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτριος Ξάνθος κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Νικήτου, του προστάτη της Νισύρου και των απανταχού Νισυρίων.
Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα το Σάββατο 21 Ιουνίου 2025 στην Αστόρια. Αρχικά οι Νισύριοι με τους φίλους τους θα παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασία που θα τελεστεί στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια (22-30 33rd Street Astoria, N.Y., 11105) προεξάρχοντος του Επισκόπου Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρα και θα ολοκληρωθούν με το πρόγευμα που θα παρατεθεί αμέσως μετά στο Νισύρικο Σπίτι στην Αστόρια (31-80 41 Street, Astoria, NY, 11103)

