ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Κανείς Χειμαρριώτης δεν πρέπει να διστάσει. Πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε τον αδελφό μας Διονύσιο Φρέντη Μπελέρη στην ιστορική μάχη της Κυριακής», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην διαμαρτυρία του Συλλόγου Χειμαρριωτών της Νέας Υόρκης.

Η διαμαρτυρία,  η οποία φέρει τις υπογραφές του προέδρου Βίκτορα Γκόρου, της αντιπροέδρου Άννας Νότη και του γραμματέα Πάνου Κυρίτση είναι η πρώτη εξ Αμερικής αντίδραση, καθώς προέρχεται από τους Χειμαρριώτες της Νέας Υόρκης, οι οποίοι αγαπούν τον τόπο τους και αγωνίζονται για τα δίκαια του ελληνισμού της Χειμάρρας.

Και δεν αρκούνται μόνο με την καταδίκη της «αναίτιας», όπως την χαρακτήρισαν, σύλληψης του υποψήφιου Δημάρχου της Χειμάρρας, αλλά καλούν τους συμπατριώτες τους στην Χειμάρρα και όσους διαμένουν στην Ελλάδα να σπεύσουν να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα και να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Διονυσίου – Φρέντη Μπελέρη.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της διαμαρτυρίας του Συλλόγου Χειμαρριωτών της Νέας Υόρκης:

Όπως ενημερωθήκαμε αμέσως μόλις συνέβη, το παρακράτος της Αλβανικής κυβέρνησης προχώρησε στην παράνομη, παράλογη και αναίτια σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου της Χειμάρρας, Διονύση –  Φρέντη Μπελέρη και των συνεργατών του.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς να αντιδράσουν δυναμικά και να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση του Έντι Ράμα ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να αγγίζει τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Η Ελλάδα οφείλει να στείλει ηχηρό μήνυμα πως η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Αλβανία περνάει μέσα από τον σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας!

Τέτοιες πράξεις λίγες μέρες πριν από τις από τις κρίσιμες εκλογές για τον Δήμο της Χειμάρρας αποδεικνύουν την έλλειψη δημοκρατικής νοοτροπίας της κυβέρνησης, αλλά και την ίδια στιγμή τέτοιες πράξεις δεν μπορούν να μας φοβίσουν και να μας αποτρέψουν από το καθήκον μας να ψηφίσουμε ελεύθερα και δημοκρατικά!

Εμείς οι Χειμαρριώτες της Νέας Υόρκης στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει και ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη για την πατρίδα μας να αγωνιζόμαστε για την δημοκρατία και την ελευθερία μας!

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους Χειμαρριώτες όσο μακριά και αν ζουν να προσέλθουν στις κάλπες να ψηφίσουν.

Αυτή θα είναι η δική μας απάντηση στην τρομοκρατία και την αυθαιρεσία! Κανείς Χειμαρριώτης δεν πρέπει να διστάσει, πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε τον αδελφό μας Διονύσιο Φρέντη Μπελέρη στην ιστορική μάχη της Κυριακής!

Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοί;  Η συμμετοχή μας στις εκλογές θα είναι η απάντηση μας στα όσα ο Έντι Ράμα δρομολογεί! Όλοι μαζί, μια γροθιά, ενωμένοι όσο ποτέ να στείλουμε το πιο δυνατό μήνυμα στην Αλβανική Κυβέρνηση! 

Αρκετά με τις αυθαιρεσίες και τις τακτικές εκφοβισμού που μας γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω.

Απαιτούμε την απελευθέρωση του υποψηφίου δημάρχου Φρέντη Μπελέρη και την διεξαγωγή εκλογών δίκαιων και δημοκρατικών.

Όχι δεν θα φοβηθούμε. Όχι δεν κάνουμε πίσω. Ο Φρέντη Μπελέρης αποτελεί την καλύτερη λύση για την περιοχή μας και κανείς δεν πρόκειται να μας φοβίσει αυτή τη στιγμή από το να ψηφίσουμε τον άνθρωπο μας!

Ζήτω η Βόρειος Ήπειρος, ζήτω η Χειμάρρα, ζήτω η Ελλάδα!

Διάβασε επίσης: https://www.anamniseis.net/n-dendias-skandalo-i-sillipsi-apo-tis-albanikes-arhes-tou-ellina-ypopsifiou-dimarhou-tis-himarras/

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.