Η Πανηπειρωτική ζητά την άμεση αποφυλάκιση του υποψήφιου Δημάρχου της Χειμάρρας

O Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα της ομογένειας για την προάσπιση των διεθνώς αναγνωρισμένων δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου μόλις πληροφορήθηκε την σύλληψη του προέδρου της Ομόνοιας της Χειμάρρας και συνάμα υποψήφιου Δημάρχου Διονύση – Φρέντη Μπελέρη καταδίκασε απερίφραστα το γεγονός και ζήτησε την άμεση αποφυλάκισή του.

Πληροφορίες των «Αναμνήσεων» αναφέρουν ότι ο πρόεδρος και ο επίτιμος πρόεδρος Ιωάννης Κατσίμπαρης και Νίκος Γκατζογιάννης, αντίστοιχα, επικοινώνησαν άμεσα με την Ουάσινγκτον και με την πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Τίρανα, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία και την αγωνία τους και τους προέτρεψαν να ασκήσουν όλη τους την επιρροή  αφ ενός μεν για να απελευθερωθεί ο υποψήφιος Δήμαρχος, αφ ετέρου δε να παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς την κατάσταση στην Χειμάρρα και στις άλλες περιοχές της Βορείου Ηπείρου.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της διαμαρτυρίας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής που φέρει την υπογραφή του προέδρου της Ιωάννη Κατσίμπαρη.  

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής καταδικάζει απερίφραστα την σύλληψη του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χειμάρρας και υποψηφίου για το αξίωμα του δημάρχου της πόλης, κύριου Διονύση – Φρέντυ Μπελέρη!

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά Αλβανική κυβέρνηση προσπαθεί να επηρεάσει τα εκλογικά αποτελέσματα και να φιμώσει την δημοκρατική βούληση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου με μεθόδους που θυμίζουν την κομμουνιστική δικτατορία του Χότζα, του Αλία και άλλων τυράννων του παρελθόντος!

Μία χώρα υποψήφιο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, μία χώρα σύμμαχος των ΗΠΑ και της Ελλάδος, χρησιμοποιεί μεθόδους που μας θυμίζουν τον Χότζα και τον Στάλιν, μνήμες από σκοτεινές εποχές δικτατοριών !

Δύο μέρες πριν τις Αλβανικές δημοτικές εκλογές, η κυβέρνηση του Έντυ Ράμα δυναμιτίζει ακόμα περισσότερο το κλίμα με φθηνές κατηγορίες εναντίον υποψηφίου της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας!

Αναρωτιόμαστε, δεν έχουν διδαχτεί τίποτα από το παρελθόν;

Αναρωτιόμαστε, πότε θα ωριμάσουν στα Τίρανα και θα καταλάβουν ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν περνάνε πια στον 21ο αιώνα!

Δεν έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν πλέον να κοροϊδεύουν την διεθνή κοινότητα;  Καθυστερώντας την μετάβαση της Αλβανικής κοινωνίας στην δημοκρατία, καθυστερώντας έτσι την σύγκληση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες και τις χώρες του δημοκρατικού τόξου του ΝΑΤΟ, κοροϊδεύουν μόνο τον εαυτό τους και καταστρέφουν το μέλλον των παιδιών τους!

Ας αναρωτηθούν οι κύριοι Ράμα και υπόλοιποι της Αλβανικής κυβερνήσεως τι θα σκεφτόταν και θα έλεγε σήμερα ο αείμνηστος Ιμπραχίμ Ρουγκόβα για τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές;

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής καλεί τις Αλβανικές αρχές να δώσουν τέλος σε αυτήν την παρωδία και να αφήσουν άμεσα ελεύθερο τον κ. Μπελέρη!

Καλούμε επίσης την Αμερικανική όπως και την Ελληνική κυβέρνηση να ασκήσουν πάραυτα τις αναγκαίες πιέσεις έτσι ώστε να διεκπεραιωθούν δίκαιες, ελεύθερες και δημοκρατικές δημοτικές εκλογές στην Αλβανία την Κυριακή!

Καλούμε τους εκλογικούς παρατηρητές και αντιπροσώπους του ΟΑΣΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδος, των ΗΠΑ και λοιπών άλλων κρατών και οργανισμών να μεριμνήσουν έτσι ώστε οι Αλβανικές δημοτικές εκλογές 2023 να μην καταντήσουν σε μια  φάρσα, όπως δυστυχώς πολλές εκλογές του παρελθόντος!

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η Αλβανική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί διαφανείς και αμερόληπτες δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες!

Η ΠΟΑ βρίσκεται στο πλευρό του φυλακισμένου Διονύση-Φρέντυ Μπελέρη και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του!

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.