ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής μέσω μιας ανακοίνωσης και στις δύο γλώσσες, η οποία εστάλη στην Αστυνομία, στις δημοτικές και πολιτειακές αρχές της Νέας Υόρκης καταδικάζει την υπερβολική χρήση βίας της Αστυνομίας και χαρακτηρίζει τον θάνατο του 29χρονου Γιώργου Ζαπάντη ως δολοφονία.

Ο Γιώργος Ζαπάντης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» υπέκυψε στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε από το τίζερ (ηλεκτρικές εκκενώσεις) το βράδυ της Κυριακής, 21 Ιουνίου 2020, στο ίδιο του το σπίτι στο Γουάιτστόουν της Νέας Υόρκης. Αν και ο θάνατός του ήταν πανομοιότυπος με τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ «George Floyd», εν τούτοις τα αμερικανικά μέσα ποιούν την νήσσα.

Η Παμμακεδονική Ένωση δεν αρκείται μόνο με το αίτημα της διαλεύκανσης των συνθηκών υπό τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο ο ομογενής, αλλά συμπαρίσταται εμπράκτως στην χαροκαμένη μητέρα Αθανασία Ζαπάντη και στην άρρωστη αδελφή του, την Ελευθερία.

Από αριστερά διακρίνονται ο Γιώργος και η Ελευθερία με την μητέρα τους Αθανασία Ζαπάντη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Παμμακεδονικής Ένωσης που φέρει τις υπογραφές του προέδρου Δημήτρη Φιλιππίδη και του γενικού Γραμματέα Πέτρου Χαριτόπουλου: «Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την άδικη δολοφονία του ομογενή μας Γιώργου Ζαμπάντη από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης. Ένα ακόμα περιστατικό που αποδεικνύει την ανάγκη για μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην υπηρεσίες αστυνόμευσης σε όλη την Αμερική.

Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής εύχεται στην οικογένεια του αδικοχαμένου κουράγιο και δύναμη και τους υπενθυμίζει πως η Παμμακεδονική Ένωση είναι πάντα στο πλευρό τους.

Καλούμε την αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούνε και να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδικοχαμένο Γιώργο Ζαμπάντη».

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.