Η ομογενής Εύα Χαντζοπούλου, ανέλαβε καθήκοντα διευθύντριας του Βοτανικού Κήπου του Κουίνς

0
153
Η ομογενής νέα διευθύντρια του Βοτανικού Κήπου του Κουίνς κ. Εύα Χαντζοπούλου. Φωτογραφία: Wishuda McConnell

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ομογενής εκπαιδευτικός, κ. Εύα Χαντζοπούλου, που στις πρόσφατες εκλογές για το δημοτικό συμβούλιο της πόλης κατέλαβε την δεύτερη θέση, ενώ ήταν μέλος και του Κοινοτικού Συμβουλίου αρ. 1 επιλέχθηκε από το συμβούλιο των Βοτανικού Κήπου του Κουίνς ως η επόμενη διευθύντρια και θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα στις 24 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση του ονόματος της νέας διευθύντριας έγινε από τον τσέρμαν του ΔΣ του Βοτανικού Κήπου κ. Ρέιμοντ Τζέσεν, ο οποίος επεσήμανε ότι η εμπειρία της ως οργανώτρια και η ενασχόληση της με την εκπαίδευση την καθιστούν ως το πιο κατάλληλο άτομο να αναλάβει αυτή την θέση.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η διοίκηση του Βοτανικού Κήπου, που εδρεύει στο Φλάσινγκ και έχει έκταση 39 έκρες,  ετοιμάζεται από τώρα για να θεμελιώσει μέσα στη χρονιά το νέο Εκπαιδευτικό της Κέντρο.

Η αντιπρόεδρος και προσωρινή διευθύντρια του Βοτανικού Κήπου του Κουίνς κ. Ρεβέκκα Γούλφ, τόνισε ότι, η νέα διευθύντρια «είναι κατά βάθος μια εκπαιδευτικός που εργαζόταν για να δημιουργήσει οργανισμούς με γνώμονα την ισότητα, την συμμετοχικότητα και το γεγονός αυτό ταιριάζει απόλυτα με την αποστολή του Βοτανικού Κήπου, ως σημείο στο οποίο συναντώνται τα φυτά, οι άνθρωποι και οι διάφοροι πολιτισμοί και κουλτούρες».

Η κ. Εύα Χαντζοπούλου διαμένει στην Αστόρια από το 1999 και συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα ως επικεφαλής της Επιτροπής Housing Committee του Κοινοτικού Συμβουλίου 1.

Υπήρξε συνιδρύτρια του οργανισμού «Frontline Foods Queens», που είχε στόχο την διανομή φαγητού σε κατοίκους που διαμένουν σε κτίρια του Δήμου σε όλο το Κουίνς.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του κοινωφελούς οργανισμού «Astoria Mutual Aid Network» καθώς και των παρεμφερών οργανισμών «Astoria Urban Ecology Alliance» και «31st Avenue Open Street».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Astoriapost.com» η κ. Χαντζοπούλου αναφερόμενη στα νέα της καθήκοντα επεσήμανε ότι ο Βοτανικός Κήπος είναι «ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό μέρος». Σήμερα, πρόσθεσε, περισσότερο από ποτέ, η πρόσβαση του κοινού σε ανοικτούς χώρους αποτελεί βασική προϋπόθεση για το ευ ζην (well – being).

«Νοιώθω», συμπλήρωσε, «ιδιαίτερη τιμή γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να συμβάλω στην αυθεντικότητα και τις ειδικές γνώσεις που διαθέτει το προσωπικό του οργανισμού και σε συνδυασμό με τους κατοίκους του Κουίνς να οδηγήσω τον Βοτανικό Κήπο ώστε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που διαθέτει, όπου όλοι μαζί θα μάθουμε για το περιβάλλον, θα ασχοληθούμε με την τέχνη και θα γιορτάσουμε την πολιτιστική μας ταυτότητα».

Το νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο

Οι εργασίες του νέου Κέντρου αναμένονται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2022 και εκτός από το πρωτοποριακό σχεδιασμό του το κέντρο θα περιλαμβάνει ειδικές αίθουσες διδασκαλίας, κουζίνα για ειδικά μαθήματα, εκπαιδευτικό σολάριουμ, πράσινη οροφή και χώρους για εκδηλώσεις τόσο υπαίθριες όσο και εσωτερικές. Το κτίριο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024.

Σχολιάζοντας το σχέδιο για την δημιουργία του νέου εκπαιδευτικού κέντρου η κ. Χαντζοπούλου τόνισε ότι «αποτελεί μια μεγάλη αλλαγή στο προφίλ του Βοτανικού Κήπου και η ίδια ανυπομονεί να ξεκινήσει να εργάζεται για την ολοκλήρωση του».

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.