Η ομογένεια χαιρετίζει την πρωτοβουλία για άνοιγμα γραφείου ΕΟΤ στη Μελβούρνη

0
Ο υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας. Φωτογραφία: ΑΠΕ.

«Ήταν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, χαιρετίζοντας με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια να ανοίξει γραφείο ΕΟΤ στην Αυστραλία.

Όπως ανακοινώθηκε, το νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Τουρισμού τις επόμενες ημέρες στη Βουλή προβλέπει και τη σύσταση γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) στη Μελβούρνη.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στο άνοιγμα του γραφείου, καθώς είναι κάτι το οποίο ζητάμε εδώ και οκτώ χρόνια. Επιτέλους, έρχεται να το υλοποιήσει ο κ. Κικίλιας και φυσικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μας απάντησε και σε σχετική επιστολή που στείλαμε, ενώ τις επόμενες μέρες έχουμε προγραμματίσει διαδικτυακή συνάντηση και με τον υπουργό», σημείωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ.Παπαστεργιάδης.

«Εμείς από την πλευρά μας, όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, διαθέτουμε τις υποδομές, καθώς έχουμε χώρο γραφείων που παραχωρούμε στον ΕΟΤ, σε ένα 15οροφο κτίριο στο κέντρο της Μελβούρνης όπου στεγάζονται ελληνικές υπηρεσίες, σχολεία κτλ. Είναι σημαντικό, εκτός από τους περίπου 600.000 ελληνοαυστραλούς που αγαπούν την Ελλάδα και ταξιδεύουν, να προβληθεί η χώρα μας και στην υπόλοιπη Αυστραλία. Μην ξεχνάμε ότι είναι άνθρωποι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ταξιδεύουν πολύ, δαπανώντας αντίστοιχα και μεγάλα χρηματικά ποσά και η Ελλάδα είναι μια χώρα που διαθέτει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα για να προσελκύσει τουρίστες υψηλών απαιτήσεων. Είναι μια χώρα με πολιτισμό, απίστευτη ομορφιά και προσφέρει τα πάντα», τόνισε ο κ. Παπαστεργιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Νικόλ Καζαντζίδου

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.