Η νεροποντή δεν πτόησε τους Εύζωνες και τους ομογενείς στην Έπαρση Σημαίας (βίντεο)

0
Το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς ενώ παρελαύνει στο Μανχάταν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η νεροποντή που το μεσημέρι της Παρασκευής, 12ης Απριλίου 2024 έπληξε το Νότιο Μανχάταν την ώρα που ξεκινούσε η παρέλαση από τον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης προς το Μπόουλινγκ Γκριν δεν πτόησε ούτε τους μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου Πλάτων του Μπρούκλιν που υποδύθηκαν τους σημαιοφόρους, ούτε το Άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, ούτε την Παλαιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας και ούτε τους ομογενείς.

Οι ομογενείς το πρωί παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη την Δοξολογία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και καμάρωσαν τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, οι οποίοι είχαν παραταχτεί στον σολέα του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ξεκίνησε η παρέλαση με προπομπούς τους σημαιοφόρους και το πανό της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, το οποίο έκανε λόγω για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που τηρεί η διεθνής κοινότητα σε σχέση με την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο και την 50ετή κατοχή και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ακολούθησαν η Παλαιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας, το άγημα της Προεδρικής Φρουράς, οι επίσημοι προσκεκλημένοι, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και οι λοιποί ιεράρχες που είχαν έρθει από την γενέτειρα για να παραστούν στην εις Επισκόπου χειροτονία του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής του εψηφισμένου Επισκόπου Διοκλείας, κ. Νεκταρίου, καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Στην τελετή έπαρσης της σημαίας παρέστη για πρώτη φορά ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο ομογενής δικηγόρος Άρης Κουρκουμέλης, ενώ των συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, κ. Νομική Καστανά.

Η εκδήλωση έληξε με τους χαιρετισμούς των επισήμων προσκεκλημένων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο επίτιμος τελετάρχης – δήμαρχος Χίου, Δρ. Ιωάννης Μαλαφής μετά το πέρας της εκδήλωσης μίλησαν στους δημοσιογράφους και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία των εκδηλώσεων και κάλεσαν τους ομογενείς να παρελάσουν την Κυριακή στην 5η Λεωφόρο.

Οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος κατά την διάρκεια της Δοξολογίας. Φωτογραφία: AP Photo/Brittainy Newman.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος ενώ υποδέχεται τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς. Φωτογραφία: AP Photo/Brittainy Newman.
Η Παλαιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το πανό της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής. Φωτογραφία: AP Photo/Brittainy Newman.
Οι σημαιοφόροι – μαθητές του Ελληνικού Απόγευματινού Σχολείου “Πλάτων” του Μπρούκλίν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Νομική Καστανά, Άρης Κουρκουμέλης και π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Άρης Κουρκουμέλης και η Νομική Καστανά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η γαλανόλευκη κυματίζει υπερήφανη δίπλα στην αστερόεσσα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.