Η Νέα  Υόρκη τραγουδά Πόλυ Κυριάκου – Από την Κερύνεια ως τα Διόδια

Η αφίσα της συναυλίας του "Από την Κερύνεια ως τα Διόδια"

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Η Νέα  Υόρκη τραγουδά Πόλυ Κυριάκου – από την Κερύνεια ως τα Διόδια» είναι ο τίτλος του αφιερώματος στον ποιητή, στιχουργό και ιδρυτή του Ιδρύματος Ελληνικής Μουσικής και Τέχνης «Ορφέας» Πόλυ Κυριάκου.

Το αφιέρωμα θα λάβει χώρα την ερχόμενη Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023 και ώρα 8:30 μ.μ. στο Merkin Hall at Kaufmann Music Center στην διεύθυνση 129 West 67th Street 10023 New York, N.Y.
Διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ελληνικής Μουσικής και Τέχνης «Ορφέας» και τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.

Έχει ως πρωταγωνιστές τον Πόλυ Κυριάκου που έχει έρθει προ ημερών από την Κύπρο και τους ομογενείς Ελένη Ανδρέου, Έλενα Χρίστου, Ανθούλα Κατσιματίδη, Νίκο Κουρουπάκη, Ηλία Μακρυνό, Γρηγόρη Μανινάκη, Διόδωρο Παγούδη, Τάσο Παπαϊωάννου, Μακαρία Ψιλιτέλη, την Αρετή Γιοβάνου ως μαέστρου και τον Φώτη Μουσουλίδη, που έχει αναλάβει τις ενορχηστρώσεις.

Ο ποιητής και στιχουργός Πόλυς Κυριάκου.

Ο Πόλυς Κυριάκου έζησε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη για 35 συναπτά έτη και ασχολήθηκε έντονα με τα κοινά. Αν και προ έξι ετών επαναπατρίστηκε εν τούτοις διατήρησε ζωντανούς τους δεσμούς του με την ομογένεια της Νέας Υόρκης και της Αμερικής.

Αυτή την φορά επέστεψε όχι μόνο για να προβάλει την καλλιτεχνική του δημιουργία, αλλά και να διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι η ομογένεια δεν είναι απλά και μόνο φορέας ενός πανάρχαιου λαμπρού πολιτισμού, αλλά και δημιουργός σύγχρονου πολιτισμού.

Το εν λόγω αφιέρωμα – αναμφίβολα – θα αποτελέσει πολύτιμο πετραδάκι στο καλλιτεχνικό στερέωμα της ομογένειας.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης τύπου:   

Ύστερα από 35 δημιουργικά χρόνια στη Νέα Υόρκη, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου ο ποιητής και στιχουργός Πόλυς Κυριάκου αισθάνθηκε πριν έξι χρόνια την ανάγκη να επιστρέψει στη γενέτειρα, στη μικρή του πατρίδα, την Κύπρο.
Στις 2 Ιουνίου, ο Πόλυς Κυριάκου θα δώσει το παρών του ξανά στη Νέα Υόρκη όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του για μια συναυλία – αφιέρωμα στα τραγούδια / ποιήματά του που αφορούν την Κύπρο, την Ελλάδα, τον Άγιο Έρωτα, την Άγια Ξενιτιά…
Ο Πόλυς Κυριάκου θα έχει την τιμή να έχει μαζί του σημαντικούς ερμηνευτές της Νέας Υόρκης οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια του, όπως επίσης και σημαντικούς ηθοποιούς που θα απαγγείλουν ποιήματα του στον υπέροχο συναυλιακό χώρο Merkin Hall at Kaufmann Music Center στο Μανχάταν.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά: Ελένη Ανδρέου, Έλενα Χρίστου, Ανθούλα Κατσιματίδη, Νίκος Κουρουπάκης, Ηλίας Μακρυνός, Γρηγόρης Μανινάκης, Διόδωρος Παγούδης, Τάσος Παπαϊωάννου, και Μακαρία Ψιλιτέλη. Μαέστρος: Αρετή Γιοβάνου. Ενορχηστρώσεις: Φώτης Μουσουλίδης.

Διοργάνωση: “Ορφέας, ίδρυμα Ελληνικής Μουσικής και Τέχνης”,
• Για εισιτήρια από το Merkin Hall at Kaufmann Music Center: 212-501-3330
https://www.kaufmanmusiccenter.org/…/new-york-sings…/
• Για εισιτήρια από το Titan Foods στην Αστόρια: (718) 626-7771

Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ~ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΩΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Merkin Hall at Kaufmann Music Center, 129 West 67th Street 10023 New York (NYC), NY
2 Ιουνίου 2023 @ 8:30 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες: 917 727 8759 • info@orpheususa.org

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.