ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Μητροπολίτης της Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελος μέσω μιας εγκυκλίου προς τους ιερείς και τους πρωτοπρεσβύτερους «προσεύχεται υπέρ της υγείας κλήρου και λαού προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία της Μεγάλης και Αγίας Σαρακοστής».

Στη συνέχεια αναφέρεται στην πανδημία του κορωνοϊού και τονίζει πως αν και οι κοινότητες θα τελέσουν όλες τις προγραμματισμένες Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες, εν τούτοις τα Ελληνικά Απογευματινά Σχολεία, καθώς επίσης και τα Κατηχητικά Σχολεία της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης οφείλουν να ακολουθήσουν τις εντολές των δημοτικών και πολιτειακών αρχών.

«Εάν η κοινότητά σας εδρεύει σε μια κομητεία είτε και πολιτεία που έκλεισαν τα σχολεία, πρέπει και τα σχολεία μας να κλείσουν», διευκρινίζει ο Μητροπολίτης της Νέας Ιερσέης.

Η εγκύκλιος του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, κ. Ευαγγέλου.

Ο κ. Ευάγγελος υπενθυμίζει ότι προέχει η υγεία και η ασφάλεια των ομογενών και συστήνει στους ιερείς να ακυρώσουν είτε να αναβάλλουν όλες τις προγραμματισμένες μη λειτουργικές (θρησκευτικές) εκδηλώσεις μέχρι νεότερης εντολής.

Τέλος προσεύχεται όπως ο Θεός, ο οποίος είναι μέγας ιατρός των ψυχών και των σωμάτων μας, να μας ευλογεί και να μας προστατεύει στις δύσκολες ετούτες στιγμές.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.