«Οι μέρες μου είναι λίγες. Θα πεθάνω σύντομα», είπε ομογενής ιερέας στους πιστούς

0
630
Ο εφημέριος της Αγίας Αικατερίνης του Malvern, π. Ανδρέας Παπαδημητρόπουλος, ο οποίος ασθενεί βαριά. Φωτογραφία: Νέος Κόσμος.

Ο ομογενής κληρικός κάλεσε το εκκλησίασμα να προσευχηθεί μαζί του για να πεθάνει όσο πιο  σύντομα και ανώδυνα γίνεται

Είναι γνωστό εδώ και καιρό στους πιστούς της Μελβούρνης  ότι ο έως πρόσφατα εφημέριος της Αγίας Αικατερίνης του  Malvern, Ανδρέας Παπαδημητρόπουλος, ασθενεί βαριά.

Την περασμένη Κυριακή όμως ο παπά-Ανδρέας ξάφνιασε το εκκλησίασμα της Αγίας Αικατερίνης όταν εμφανίστηκε στην λειτουργία, πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι και στο τέλος μίλησε στους πιστούς.

Με ιδιαίτερα αδύναμη φωνή, που μόλις ακουγόταν, και από μικροφώνου, είπε μεταξύ  άλλων:

«Δεν έχω φωνή και δεν μπορώ να μιλήσω. Η ζωή μου είναι μετρημένη και οι μέρες μου λίγες. Θα πεθάνω σύντομα. Ήρθα εδώ, στο ναό που υπηρέτησα επί δεκαετίες για να σας δω όλους, να σας πω ότι σας αγαπώ και να σας ευχαριστήσω. Ειδικά τους συνεργάτες μου. Την Φιλόπτωχο, τους εκπαιδευτικούς, τους ψάλτες, τα μέλη του συμβουλίου, όλους».

Ο ίδιος εξήγησε ότι πήρε άδεια από το νοσοκομείο να πάει στην εκκλησία και στο σπίτι του και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ομογενείς γιατρούς του και την οικογένειά του.

«Θέλω», είπε στους πιστούς, «να προσευχηθείτε να με πάρει ο Χριστούλης όσο πιο σύντομα γίνεται. Είμαι έτοιμος και τα έχω ετοιμάσει όλα. Συγχωρώ και αγαπώ τους πάντες».

Στη συνέχεια, αφού μετάλαβα των αχράντων μυστηρίων, είπε ότι είναι ήρεμος και έτοιμος για το μεγάλο ταξίδι.

«Καλή αντάμωση στον παράδεισο» είπε στους πιστούς, κάποιοι από τους οποίους έκλαιγαν.

Εκείνος τους παρακάλεσε να μην τον πλησιάσουν και το εκκλησίασμα ξέπασε σε παρατεταμένο χειροκρότημα για να τον αποχαιρετίσει.

Ο παπά-Ανδρέας έχει διαγνωσθεί με επιθετικής μορφής καρκίνο.

Πηγή:https://neoskosmos.com/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.