Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση σταθμός για την περαιτέρω πορεία της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης (βίντεο)

0
Οι αντιπρόσωποι στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Νέας Ιερσέης.

ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Επτακόσιοι και πλέον ιερείς, ηγέτες των κοινοτήτων, μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, των Συλλόγων Γονέων και Δασκάλων και μέλη της GOYA συμμετείχαν στην ολοήμερη Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, η οποία έλαβε χώρα την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, στο ομογενειακό κέντρο «The Venetian» στο Γκάρφιλντ.

Πρόκειται για την πρώτη συνέλευση στην μετά κορωνοϊού εποχή η οποία συνήλθε παράλληλα με το Συνέδριο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Μητροπόλεως και κατά κοινή ομολογία ήταν άρτια διοργανωμένη και εξέπεμψε μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον της Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Συνέλευσης και του Συνεδρίου της Φιλοπτώχου παρατέθηκε το επίσημο δείπνο στο οποίο τιμήθηκαν 120 διαπρεπείς ομογενείς από τις κοινότητες της Πολιτείας της Νέας Ιερσέης. Μεταξύ αυτών και 17 γιατροί, νοσοκόμοι, οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορωνοϊού και με τις άοκνες προσπάθειες και με την αυταπάρνησή τους έσωσαν εκατοντάδες ομογενείς και άλλους συμπολίτες που νόσησαν από την θανατηφόρο ασθένεια.

Στην συνέλευση παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, οι Επισκόποι Μηδείας Απόστολος και Ναζιανζού Αθηναγόρας, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλαϊν της Μασαχουσέτης, Γεώργιος Καντώνης.

Ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, π. Χριστόφορος Οικονομίδης τόσο κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο, όσο και κατά την διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι σε χρόνο ρεκόρ και παρά τους περιορισμούς της πανδημίας κατάφεραν να διοργανώσουν μια από τις καλύτερες Κληρικολαϊκές Συνελεύσεις.

Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος επεσήμανε: «Νιώθω ευλογημένος και περήφανος για όλους εμάς και ευγνώμων για μια ακόμα φορά στον Αρχιεπίσκοπό μας που με έφερε κοντά σας. Να είμαστε όλοι καλά με την ευλογία του Θεού και πάντοτε να έχουμε την προστασία της Παναγίας για να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε αναλάβει για το καλό της Εκκλησίας. Παρακαλώ τον Θεό να δίνει πολλά χρόνια στον Αρχιεπίσκοπό μας για να μας κατευθύνει και να είμαστε όλοι ασφαλείς κάτω από τη δική του πνευματική καθοδήγηση».

Γενική άποψη της μεγάλης αίθουσας του “The Venetian”

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου της Μητροπόλεως, Ελένη Κωνσταντινίδη, ευχήθηκε οι εργασίες της Συνέλευσης να συμβάλλουν στην πνευματική και ψυχική ανάσταση των πιστών και ζήτησε τη συμμετοχή όλων έτσι ώστε να συνεχιστεί το μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο των αδλεφοτήτων, το οποίο, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, συνεχίζεται και μάλιστα με μεγαλύτερη πίστη και δύναμη από όλα τα μέλη».

Ο αντιπρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Λίον ‘Αντρης, από το Μέριλαντ αναφέρθηκε εκτενώς στον ρόλο του Συμβουλίου και απέδωσε τις επιτυχίες στην αγαστή συνεργασία κληρικών και λαϊκών της Μητροπόλεως και στην γενναιοδωρία τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος καλωσόρισε τους συνέδρους – κληρικούς και λαϊκούς – και εστίασε την προσοχή του στην ανιδιοτελή συνεισφορά των πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως, που με χαρά προσφέρουν τον χρόνο και το ταλέντο τους στην υπηρεσία της Εκκλησίας και την αποστολή της στον κόσμο.

Από αριστερά διακρίνονται ο πρωτοσύγκελος, π. Χριστοφόρος Οικονομίδης, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος και ο κ. Λέον Άντρις.

Κατά την διάρκεια της προσφώνησής του στο δείπνο αναφέρθηκε στην αγάπη των πιστών για τις κοινότητες και τόνισε ότι ακόμη και πέρσι που οι ναοί ήταν κλειστοί τα εισοδήματα των κοινοτήτων δεν επηρεάστηκαν από την πανδημία.

Ειδική μνεία έκανε στους δεσμούς των ομογενών με τις κοινότητές τους και μάλιστα τόνισε ότι όταν τους ρωτούν απαντούν ότι είναι μέλη της κοινότητας του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, της Αναλήψεως κ.ο.ε. και ότι αυτό δημιουργεί σε όλους αίσθημα υπερηφάνειας του ανήκει κάπου.

Ο Αρχιεπίσκοπος απένειμε τις τιμητικές πλακέτες και συνομίλησε με τους τιμώμενους που κατατάσσονταν σε έξι κατηγορίες και συγκεκριμένα στους τιμώμενους των Συλλόγων Γονέων και Δασκάλων, στους τιμώμενους των κοινοτήτων, των ανδρών και Γυναικών της Πρώτης Γραμμής, των αρχαιότερων μελών, των μελών των κοινοτικών συμβουλίων, της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και της Ελληνορθόδοξης Νεολαίας (GOYA).

Ο Αρχιεπίσκοπο; Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους νέους που βραβεύτηκαν.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος ενώ τιμά τον Πίτερ Παντελίδη από την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Τρέντον της Νέας Ιερσέης.
Ο Αρχιεπίσκοπος ενώ τιμά έναν από τους ηλικιωμένους.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ενώ τιμά ένα ηλικιωμένο ομογενή.
Ο πρωτοσύγκελος, π. Χριστοφόρος Οικονομίδης, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος.
Στο βήμα ο πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής, Γεώργιος Καντώνης.
Στιγμιότυπο από την ομιλία της προέδρου της Φιλοπτώχου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, Ελένη Κωνσταντινίδη.
Σε πρώτο πλάνο οι Γιώργος Τσουγκαράκης, Στηβ Τενέδιος και Στυλιανός Ζερβούδης.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τους εθνικούς ύμνους.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.