Η κοινότητα του Τρέντον βραβεύει τους Δρ. Σπύρο και Αμαλία Σπυρέα, Γιώργο Βερβερίδη και Τζέιμς Κνίκο

0
Η αφίσα του Αποκτιάτικου Γλεντιού του Τρέντον.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ιστορική κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Τρέντον της Νέας Ιερσέης το βράδυ του Σαββάτου, 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7.00 μ.μ. θα διοργανώσει στην κοινοτική αίθουσα το αποκριάτικο γλέντι στο πλαίσιο του οποίου θα τιμήσει τέσσερις πυλώνες της. Πρόκειται για το ζεύγος των Δρ. Σπύρου και Δρ. Αμαλίας Σπυρέα (Drs. Spiros and Emily Spireas), τον Γιώργο Βερβερίδη (George Ververides) και τον Τζέιμς Κνίκο (James Knicos) που με την δράση τους και την γενναιοδωρία τους σημάδεψαν τις πέντε τουλάχιστον δεκαετίες της νεότερης ιστορίας της κοινότητας.

Η εν λόγω κοινότητα είναι η μόνη στην Πολιτεία της Νέας Ιερσέης, η οποία εορτάζει την 100ή επέτειο της ιδρύσεώς της και η 100ετηρίδα της συμπίπτει με την 100ετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και το Αποκριάτικο Γλέντι αποτελεί μια από τις πιο αξιόλογες εορταστικές και συνάμα ερανικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η κοινότητα γι αυτά τα δίδυμα ιστορικά γεγονότα.

Η κ. Θέκλα Μαζίλα, η οποία μαζί με την κ. Ρεγγίνα Θεοδωροπούλου ηγούνται της οργανωτικής επιτροπής, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον ενδιαφέρον των στελεχών και των μελών της κοινότητας και το απέδωσε στην άρτια επιλογή των τιμωμένων και στην δίψα των ομογενών για να βρεθούν και πάλι μαζί, να αναβιώσουν τα έθιμα της Αποκριάς και να προσφέρουν τον οβολό τους για την ενίσχυση των προγραμμάτων και της συνέχιση της πολυσχιδούς δράσης της κοινότητας.

Ο Δρ. Σπύρος Σπυρέας με τη σύζυγό του Δρ. Αμαλία Σπυρέα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου.

Απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με τους τιμώμενους, η κ. Θέκλα επεσήμανε ότι όλοι τους είναι πυλώνες της κοινότητας και μέντορες για τις νεότερες γενιές και ότι όλοι τους έχουν διατελέσει πρόεδροι της κοινότητας και η προσφορά τους είναι αέναη.

Ο Γιώργος Βερβερίδης, όπως επεσήμανε, έχει διατελέσει πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Κτιρίου και επί δικής του προεδρίας αναγέρθηκε ο περικαλλής ναός και ξεκίνησε μια νέα ανοδική πορεία. Ο τιμώμενος έχει διατελέσει για πέντε δεκαετίες διευθυντής νεότητας της Μητρόπολης της Νέας Ιερσέης και ακόμη και σήμερα προσφέρει της υπηρεσίες του στην κατηχητική παιδεία.

Ο Τζέιμς Κνίκος έχει διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας και μέλος της Επιτροπής Κτιρίου και ταυτόχρονα είναι το μακροβιότερο μέλος του συμβουλίου. Παράλληλα είναι μέλος και συνάμα γραμματέας του 72ου Τμήματος της AHEPA στο Τρέντον και στο πρόσωπό του τιμάται και η 100ή επέτειο της ιδρύσεως της AHEPA.

Αεροφωτογραφία της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Τρέντον της Νέας Ιερσέης.

Το ζεύγος Δρ. Σπύρου και Δρ. Αμαλίας Σπυρέα έχουν σημαδέψει τα 4ο τέταρτο του πρώτου αιώνα με την προσφορά τους και την γενναιοδωρία τους στην κοινότητα, στο Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο και στο Ελληνικό νηπιαγωγείο.

Ο Δρ. Σπύρος Σπυρέας έχει διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας και μαζί με την σύζυγό του Δρ. Αμαλία Σπυρέα ανέλαβαν την ευθύνη της διοργάνωσης των εκδηλώσεων για τον καθαγιασμό του ιστορικού ναού του Αγίου Γεωργίου. Η κ. Μαζίλα επεσήμανε ότι «οι εκδηλώσεις του καθαγιασμού του ναού υπήρξαν οι πιο επιτυχημένες όλων των εποχών».

Ο Δρ. Σπυρέας υπήρξε και παραμένει ευεργέτης της κοινότητας και επί δικής του προεδρίας και με την δική του γενναιοδωρία δημιουργήθηκε το πρότυπο Ελληνικό Νηπιαγωγείο.  

Ο Δρ. Σπύρος Σπυρέας μετά την αναγόρευσή του ως επιτίμου Διδάκτορα Επιστημών του Long Island University. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το ζεύγος Σπυρέα είναι ιδρυτές της ανερχόμενης φαρμακοβιομηχανίας «Sigmapharm Laboratories» με έδρα το Μπενσάλεμ της Πενσιλβάνιας και ευεργέτες της Εκκλησίας, της Ελληνικής Παιδείας, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ και της ίδιας της παρελάσεως της Φιλαδέλφεια και έχουν βραβευτεί για την φιλανθρωπική δράση.

Ο Δρ. Σπυρέας, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» προ δύο ετών αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου «Long Island University»  του Μπρούκλιν. Πρόκειται για την ίδια σχολή στην οποία δίδαξε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Το Αποκριάτικο Γλέντι διοργανώνεται από την Επιτροπή Εγγραφής Μελών (Stewardship Committee). Το εισιτήριο έχει οριστεί στα 40 δολάρια για τους έφηβους, νέους και ενήλικες, ενώ για παιδιά κάτω των 13 ετών έχει οριστεί στα 15 δολάρια.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.