Η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν γιόρτασε την 90ή επέτειο της ιδρύσεώς της

0
Το κοινοτικό συμβοούλιο της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν σε μια αναμνηστική φωτογραφία τα μέλη της οργανωτικής επιστροπής καθώς επίσης με τον π. Δαμασκηνό Γκανά και τον Επίσκοπο Ναζιανζού, κ. Αθηανγόρα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τις παλιές καλές εποχές θύμισε σε όλους η 90ή ετήσια χοροεσπερίδα της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, 10ης Φεβρουαρίου 2023, στο «Russo’s on the Bay» στο Χάουαρντ Μπιτς του Κουίνς.

Ήταν το πρώτο επίσημο δείπνο μετά από τρία χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού και προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση η παρουσία της νέας γενιάς της κοινότητας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι από τις όμορες κοινότητες του Μπρούκλιν και συγκεκριμένα από τους Αγίους Κωνσταντίνου και Ελένης, των Τριών Ιεραρχών και του Τιμίου Σταυρού στο Μπέι Ριτζ.

Στο δείπνο παρέστησαν ο Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας, ο π. Χρήστος Παππάς, από την κοινότητα της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης, ο π. Ευγένιος Παπαγιαννάκος, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Τριών Ιεραρχών, ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Ελληνικού Σχολείου Τσάρτερ, Τσαρλς Καπετανάκης, η γενική διευθύντρια Χριστίνα Τεττόνη, η προϊστάμενη λειτουργίας (Chief of Operations of the Hellenic Classical Charter Schools) Τζόυ Πετράκου και άλλα στελέχη του σχολείου.

Ο α’ αντιπρόεδρος της κοινότητας Αντώνιος Γρίγος, ο οποίος ηγούνταν της οργανωτικής επιτροπής καλωσόρισε τα στελέχη και τα μέλη της κοινότητας και εξέφρασε την ικανοποίησή του μετά από δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας βρίσκονται και πάλι στον ίδιο φιλόξενο χώρο

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους Stu Chasabenis, Δρα Τομ Τζίβα, Άννα Κοντούλη και Κώστα Γερακάρη που ασχολήθηκαν με το αναμνηστικό λεύκωμα και την οργάνωση του χορού.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Κωνσταντίνος Μαλλάς, ο π. Δαμασκηνός Γκανάς και ο Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τη νεότερη γενιά της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Κωνσταντίνος Μαλλάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανοδική πορεία της κοινότητας.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι πολλά μέλη της ενορίας μας είναι νέοι επαγγελματίες και εξαίρετοι οικογενειάρχες οι οποίοι εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην κοινότητά μας. Έχουμε προηγμένα προγράμματα χορευτικού, Hope, Joy, ομάδες μπάσκετ, ποδοσφαίρου και άλλα. Το σχολείο μας “Σωτήριος Έλληνας” με τις προσχολικές του τάξεις διδάσκει στους μαθητές την ελληνική γλώσσα, θρησκεία και τον πολιτισμό. Η κοινότητά μας είναι προνομιούχα διότι στις εγκαταστάσεις της στεγάζεται το σχολείο «Hellenic Classical Charter», το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα σχολεία όχι μόνο στον Δήμο, αλλά και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης», επεσήμανε.

Ο Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρα, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι είναι πολύ όμορφο να συναντά κανείς τους πιστούς όχι μόνο στο χώρο της εκκλησίας αλλά και όταν γιορτάζουν, ειδικά όλοι μαζί ως κοινότητα.

«Εύχομαι ο θεός να δίνει υγεία σε όλους τους ενορίτες και να στέκονται πάντα δίπλα στην εκκλησία τους. Τις ημέρες αυτές οι σκέψεις και οι προσευχές μας βρίσκονται στο λαό της Τουρκίας και Συρίας που βιώνουν ένα μεγάλο δράμα από τους καταστροφικούς σεισμούς», επεσήμανε.

Το κοινοτικό συμβοούλιο της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Δαμασκηνό Γκανά και τον Επίσκοπο Ναζιανζού, κ. Αθηανγόρα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Δαμασκηνός Γκανάς, ο οποίος ηγείται της κοινότητας για τέσσερις περίπου δεκαετίες εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για όλους τους φορείς, την Φιλόπτωχο Αδελφότητα, το Αδελφάτο της Αγίας Μαρκέλλας, τα προγράμματα νεολαίας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για τον ζήλο και την ασταμάτητη προσπάθεια που καταβάλλουν για την ευημερία και πρόοδο της εκκλησίας.

Η κοινότητα, όπως επεσήμανε ο π. Δαμασκηνός εισέρχεται στην τελευταία δεκαετία του πρώτου αιώνα με νέα σχέδια και με υψηλότερους στόχους.

«Με την αγορά των δύο κτιρίων δίπλα στους χώρους της κοινότητας μας θα γίνει η επέκταση και η ολοκλήρωση του νέου έργου. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό και δύναμη το έργο το οποίο έχουμε αναλάβει, χωρίς να ξεχνούμε τους πρωτοπόρους και όσους δεν είναι πλέον μαζί μας, των οποίων η μνήμη είναι αιωνία», επεσήμανε.

Μετά τις προσφωνήσεις ακολούθησε ξεφάντωμα με την ορχήστρα «Power Station Entertainment».

Ο υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής Αντώνιος Γρίγος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Σταύρος Σούσου, Στυλιανός Ζερβούδης, π. Δαμασκηνός Γκανάς, Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας, π. Χρήστος Παππάς και Σταύρος Χαβιάρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι οικογένειες του Αποστόλου και του Νίκου Λεονάρδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Μερική άποψη της μεγάλης αίθουσας των εκδηλώσεων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής Αντώνιος Γρίγος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
1Μια ομάδα νέων επαγγελματιών του Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.