Η ιστορική κοινότητα του Τζάκσον Χάιτς διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

0
206
Η αφίσα της εκδρομής.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς του Κουίνς καλεί τα μέλη και τους φίλους να συμμετάσχουν στην Προσκυνηματική Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και στην Σμύρνη που θα λάβει χώρα από τις 9 Μαρτίου έως τις 17 Μαρτίου 2022. Πρόκειται για μια επί πλέον αξιόλογη πρωτοβουλία της ηγεσίας της κοινότητας με την προτροπή του ιερατικού προϊσταμένου, π. Γεδεών Βαρυτίμου και η οποία εντάσσεται στο γενικότερο εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα της κοινότητας.

Η εν λόγω κοινότητα είναι μια από τις ιστορικές κοινότητες του Κουίνς, η οποία αν και το ελληνικό στοιχείο στην περιοχή έχει αποψιλωθεί, εν τούτοις διανύει μια περίοδο πραγματικής αναγέννησης.

Οι εκδρομείς θα αναχωρήσουν με απ’ ευθείας πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών από τον διεθνή αερολιμένα «J.F. Kennedy» της Νέας Υόρκης στις 9 Μαρτίου 2022 και θα αφιχθούν στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 και θα παραμείνουν στην Κωνσταντινούπολη και στην Σμύρνη επτά ημέρες. Το κόστος ανέρχεται στα $2.570 για δίκλινο δωμάτιο και στα $ 2.995 για μονόκλινο και καλύπτει τα αεροπορικά εισιτήρια, την φιλοξενία σε πεντάστερα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, το πρωινό, την μετακίνηση με πούλμαν πολυτελείας, τα εισιτήρια εισόδου στα μνημεία, καθώς επίσης και τρία τουλάχιστον δείπνα.

Ο ναός των Αγίων Κων/νου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς.

Η ξενάγηση θα γίνει από ξεναγούς που ομιλούν άπταιστα την αγγλική γλώσσα και θα παρέχονται δωρεάν ακουστικά για τα μουσεία και τους άλλους χώρους.

Οι εκδρομείς, όπως επεσήμανε στις «Αναμνήσεις» η ταμίας της κοινότητας, κ. Αμαλία Μπουρνιά, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Φανάρι, την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την Αγία Σοφία, την Παναγία Βλαχερνών, την Μονή Μπαλουκλή, την μαρτυρική  Σμύρνη, την Έφεσο και άλλα μνημεία της παρουσίας των Ελλήνων και θα προσκυνήσουν τα άγια χώματα στα οποία γεννήθηκαν είτε κατάγονται αρκετοί ιδρυτές και πρόγονοι μελών της κοινότητας.

Ερωτηθείσα εάν υπάρχουν περιορισμοί ως προς την ηλικία, η κ. Μπουρνιά επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν ούτε οι παραμικροί περιορισμοί και ότι προϋπόθεση είναι οι προσκυνητές να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Στην ωραία πύλη διακρίνεται ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς, π. Γεδεών Βαρύτιμος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Όσον αφορά τον αριθμό των προσκυνητών επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί και ότι για να ισχύσουν οι προαναφερόμενες τιμές πρέπει να συμμετάσχουν τουλάχιστον 20 εκδρομείς.

«Όποιος ενδιαφέρεται πρέπει να δηλώσει συμμετοχή μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2021 με $500 προκαταβολή», επεσήμανε η κ. Μπουρνιά.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το γραφείο της κοινότητας στο: (718) 639-0611 ή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο: sschofny78@yahoo.com

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.