ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Για άλλη μια χρονιά, η χορωδία του Παγκύπριου κατάφερε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 13 Δεκεμβρίου 2019 να συγκινήσει τους πιστούς θαυμαστές της και να τους βοηθήσει να εισαχθούν στο πνεύμα των ημερών που  θέλει τα Χριστούγεννα ως μια γιορτή για τα παιδιά. Ακόμα και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συγκινήθηκε σιγο-τραγουδώντας το «Άγια Νύχτα» μαζί με την χορωδία.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος παρακολουθούσε την χορωδία στο ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια και πράγματι οι εκπλήξεις δεν έλλειψαν. Και δεν μιλάμε φυσικά για την εμφάνιση του Αγιου Βασίλη, που πιστός στο ραντεβού του, έφτασε στην ώρα του και μοίρασε δώρα στα παιδιά, αλλά για την συμμετοχή των μαθητών του δημοτικού του Αγίου Δημητρίου, που με τις φωνές τους πλαισίωσαν την χορωδία και έδωσαν μια άλλη διάσταση στην συναυλία.

Και φυσικά οι αγγελικές φωνές των παιδιών μέσα στο ναό, δεν γίνεται παρά να σε μεταφέρουν ψυχικά και πνευματικά στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

Η παρουσία του Αη Βασίλη ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους. Ο ίδιος έβγαλε από τον κόκκινο σάκο δωράκια για τους μαθητές και τα άλλα παιδιά. Φωτογραφία: ETA / PRESS

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Νίκου Μουγιάρη, ο οποίος όχι μόνο στήριζε υλικά και ηθικά την χορωδία, αλλά έδινε και το παρών του κάθε χρόνο στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Μόνο πέρυσι είχαμε αναρωτηθεί όλοι για την απουσία του.

Ωστόσο ήταν εκεί ο Φίλιπ Κρίστοφερ, και μάλιστα έδωσε και ένα σύντομο χαιρετισμό και θύμισε σε όλους το μήνυμα των προσπαθειών του Παγκυπρίου, που δεν είναι άλλο από τον αγώνα σε όλα τα μέτωπα για την απελευθέρωση της Κύπρου.

Πριν από τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς ο διευθυντής της Χορωδίας κ. Φύτος Στρατής είχε ετοιμάσει ένα πολύ προσεγμένο πρόγραμμα με Κάλαντα της Κύπρου, Κάλαντα των Χριστουγέννων και απολυτίκια όπως «Χριστός Γεννάτε Δοξάσατε», «Η Παρθένος Σήμερον» και «Η Γεννησή Σου Χριστέ».

Στιγμιότυπο από την είσοδο του Άη Βασίλη στο ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια. Φωτογραφία: ETA / PRESS

Σ’ αυτά συμπεριέλαβε και γνωστά και αγαπημένα τραγούδια των Χριστουγέννων όπως τα «Ο Χόλι Νάιτ» «Σάιλεντ Νάιτ» «Α Λα Νανίτα Νάνα» και τα «Πρωτοχρονιά Πρωτομηνιά» από το αγγλικό «Σάντα Κλάους ις Κάμινγκ του Τάουν».

Επίσης το «Τρίγωνα Κάλαντα» από το πολύ γνωστό «Τζινγκλ Μπελς» «Γουις γιου α Μερι Κρίστμας» και το επίσης γνωστό από τον Χοσέ Φελισιάνο «Φελίζ Ναβιντάδ»

Τον ρόλο της εισηγήτριας του προγράμματος είχε η Βίκυ Τσαβαλιά, τον αφηγητή έκανε ο Θεόδωρος Πετρόπουλος και ρόλο σόλο ερμηνευτών είχαν ο Δημήτρης Μιχαήλ, η Αριάδνη Παναγοπούλου, ο Δημήτρης Μπονάρος, η Αγγελική Ψώνη, ο Ανδρέας Μοδινός και ο Louis Blueheart.

Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου του Αγίου Δημητρίου, μάγεψαν με τις αγγελικές τους φωνές όσους παρακολούθησαν την συναυλία. Φωτογραφία: ETA / PRESS

Στο αρμόνιο  συνόδευσε την χορωδία ήταν ο Γλαύκος Κοντεμενιώτης και στο φλάουτο η Ελλη Τσαχτάνη.

Ο Φύτος Στρατής ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο για την παρουσία του και αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που είχε με τα παιδιά του δημοτικού σχολείου του Αγίου Δημητρίου, που στεγάζεται στην Αγία Αικατερίνη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδόφορος με τη σειρά του συνεχάρη την χορωδία και εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία και την συμμετοχή των μαθητών του σχολείου του Αγίου Δημητρίου. Τα σαράντα και πλέον μέλη της Χορωδίας του Παγκύπριου, είχαν ο καθένας και η καθεμιά από έναν ειδικό ρόλο.

Η χορωδία του Παγκύπριου, που στην συγκεκριμένη συναυλία αποτελείτο από 40 και πλέον μέλη με τον χοράρχη και καλλιτεχνικό διευθυντή Φύτο Στρατή. Φωτογραφία: ETA / PRESS

Άλλοι ήταν Σοπράνο, άλλοι Άλτο (Κόντρα Τενόροι) και άλλοι Τενόροι και Βαρύτονοι αλλά και Μπάσοι. Όλοι τους όμως απέδωσαν με ιδιαίτερο τρόπο τα δύσκολα σημεία των τραγουδιών και συνεπήραν το κοινό, που παρά τις δύσκολες, λόγω της καταρρακτώδους βροχής συνθήκες, προσήλθε στο ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια για να απολαύσει την συναυλία.

Την συναυλία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Αλέξης Φαίδωνος-Βαντέ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Κυριάκος Παπαστυλιανού, ο πρόεδρος της Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου κ. Εμμανουήλ Δρίτσας, ο ιερατικός προϊστάμενος π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο κ. Νίκος Ανδριώτης και άλλοι.

Ακολούθησε δεξίωση στο Χολ της Εκκλησίας, όπου τα μέλη της χορωδίας μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους με φίλους και συγγενείς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μαζί με τον Ιερατικό Προϊστάμενο της Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο. Διακρίνεται και ο γενικός πρόξενος της Κύπρου κ. Αλέξης Φαίδωνος Βαντέ. Φωτογραφία: ETA / PRESS
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.