Η Χιακή Ομοσπονδία απένειμε υποτροφίες σε ομογενείς φοιτητές και σπουδαστές

0
Στιγμιότυπο από τη γενική συνέλευση της Χιακής Ομοσπονδίας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Χιακή Ομοσπονδία, η οποία έχει κάνει σημαία την προσφορά στην Χίο και στις Νεοελληνικές Σπουδές προ τριών ετών δημιούργησε το δικό της Ταμείο Υποτροφιών και έθεσε φιλόδοξους στόχους για την επιβράβευση της αριστείας στην Παιδεία και την παροχή υποτροφιών.

Κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της Επιτροπής Υποτροφιών και του Διοικητικού Συμβουλίου εξετάστηκαν όλες οι αιτήσεις και επιλέχτηκαν τρεις φοιτητές και άλλοι τρεις σπουδαστές στους οποίους απονεμήθηκαν οι υποτροφίες του έτους 2020 και οι οποίες ανήλθαν στις δέκα χιλιάδες δολάρια.

Οι υποτροφίες στους  προπτυχιακούς και στους μεταπτυχιακούς φοιτητές  προέρχονται από το Ταμείο Υποτροφιών της Ομοσπονδίας (The Chian Federation Scholarship Fund) και από το Ταμείο Ελένης Χιώτη (The Helen Chiotes Scholarship Fund) και κυμαίνονται από $1.000 έως και $3.000 δολάρια εκάστη.

Από αριστερά μεταξύ άλλων οι Σταύρος Χαβιάρας, Γιώργος Μαλαφής,π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Ιωάννης Κοντολιός, Αικατερίνη Μιχαλιού, Στυλιανός Ζερβούδης,Κυριακή Κολογερά και Μάρκος Μαρινάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι υποτροφίες του «The Chian Federation Scholarship Fund» απονεμήθηκαν στην  Αννα Σαρέλη (Anna E. Sarellis), φοιτήτρια ΒΒΑ Fashion Merchandising στο LIM College, στον Νικόλαο Νίκολσον (Nicholas Nicholson) ο οποίος σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες και Φιλοσοφία στο Hofstra University και σχεδιάζει να σπουδάσει Νομικά και στην Κυριακή Γατανά (Kiriaki Gatanas), η οποία σπουδάζει Κοινωνικές Επιστήμες (Master of Social Work) στο Stony Brook University.

Οι υποτροφίες του ταμείου «The Helen Chiotes Scholarship Fund» απονεμήθηκαν σην Νέλλη Τσότσου (Neli Tsotsou), η οποία σπουδάζει Management Science and Τechnology στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον Μιχάλη Κουτσούρα (Michael Koutsouras) που σπουδάζει Οικονομικά στο Fairleigh Dickinson University και στον Κωνσταντίνο Πυροβόλο (Konstantinos Pyrovolos) που σπουδάζει Shipping Trade and Transport στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο.

Η ηγεσία της Ομοσπονδίας και η Επιτροπή Υποτροφιών συγχάρηκαν τους βραβευθέντες και τόνισαν ότι τα ονόματά τους προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των σπουδαστών της Ομοσπονδίας (The Chian Federation  Scholars).

Παράλληλα κάλεσαν όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν τον οβολό τους στα προαναφερόμενα ταμεία να επικοινωνήσουν μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο chianfed@chianfed.org, είτε στο (718) 204-2550.

Η πλατφόρμα για την υποβολή υποψηφιοτήτων για υποτροφίες του έτους 2021, όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνως,η θα ανοίξει την 1η Ιουνίου 2021.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.