Η γενική συνέλευση των Νισυρίων ενέκρινε τον απολογισμό και συνέταξε το Ψηφοδέλτιο

1
Από αριστερά διακρίνονται οι Ζαχαρίας Καντήλης, Πολυξένη Ροδίτη, Σταύρος Πλαγκέτης, Γιώργος Γενάς, Φώτιος Παπαμιχαήλ και Γιώργος Κατσιματίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Υποδειγματική με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η γενική συνέλευση του ιστορικού συλλόγου Νισυρίων της Νέας Υόρκης, η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 6 Νοεμβρίου 2022, στο Νισύρικο Σπίτι στην Αστόρια.

Πρόκειται για το ανώτερο όργανο του Συλλόγου, το οποίο ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό και τα πεπραγμένα του διοικητικού συμβουλίου και του προέδρου Σταύρου Πλαγγέτη και την ανάδειξη της Εξελεγκτικής Επιτροπής και της Εφορευτικής Επιτροπής και την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις αρχαιρεσίες.

Ο πρόεδρος Σταύρος Πλαγκέτης, ο ταμίας Γιώργος Γενάς και το προεδρείο του Συλλόγου είχαν ήδη εκτυπώσει τον οικονομικό απολογισμό της διετίας και εξέπληξαν τους παρισταμένους με την λεπτομερή παρουσίαση των εξόδων και των εσόδων από την ακίνητη περιουσία του Συλλόγου και η οποία, όπως επεσήμαναν οι ηγέτες του Συλλόγου, θα ενταχτεί στο υπό ίδρυση Ταμείο Νισύρικης Κληρονομιάς (Nisyrian Heritage Fund).

Στιγμιότυπο από την γενική συνέλευση του Συλλόγου Νισυρίων Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αν και η ανάληψη των καθηκόντων του απερχόμενου συμβουλίου υπό την προεδρία του Σταύρου Πλαγκέτη ξεκίνησε προ δύο περίπου ετών και λίγες εβδομάδες πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού με τα γνωστά θέματα που σχετίζονται με την καταβολή των ενοικίων, εντούτοις η ηγεσία κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να θέσει σε μια νέα τροχιά την αξιοποίηση της ακινήτου περιουσίας και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που σχετίζονταν με την ανακαίνιση των κτιρίων και την διαγραφή των παραβιάσεων (violations) που έχουν υποβληθεί από την Πολεοδομία και άλλες υπηρεσίες του Δήμου της Νέας Υόρκης.

Εκτενή αναφορά έγινε και στην αξιοποίηση του ξενοδοχείου στους Πάλλους, στη Νίσυρο και ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η ενοικίασή του καλύπτει τα έξοδα συντήρησης, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του Ταμείου του Συλλόγου.
Ο Σύλλογος έχει στους τραπεζικούς του λογαριασμό συνολικά κεφάλαια της τάξεως των $175.253.88 και μπορεί πλέον να εντείνει την προσφορά του.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ζαχαρίας Καντήλης, Πολυξένη Ροδίτη, Σταύρος Πλαγγέτης, Γιώργος Γενάς, Φώτιος Παπαμιχαήλ., Δημοσθένης Τριανταφύλλου και Τιμολέων Κόκκινος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος Σταύρος Πλαγγέτης αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν ακόμη και την περίοδο του εγκλεισμού και της πανδημίας και τόνισε ότι ενέτειναν την κοινωνική προσφορά και την φιλανθρωπική δράση.

Μετά το διάλειμμα εξελέγη η Εξελεγκτική Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τους κ.κ. Ηλία Κόκκινο, Μιχάλη Μίχαλο και Τέλη Κασέλη και η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο των οικονομικών και των πεπραγμένων.  

Αμέσως μετά εξελέγη δια βοής η Εφορευτική Επιτροπή η οποία πλαισιώνεται από τους, κ.κ. Μιχάλη Μίχαλο, πρόεδρο, Δημοσθένη Τριανταφύλλου, γραμματέα και μέλη τους Μανώλη Κουλιανίδη και Γιώργο Ξανθό.

Στιγμιότυπο από την γενική συνέλευση του Συλλόγου Νισυρίων της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Μίχαλος κήρυξε την έναρξη της υποβολής των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές που θα λάβουν χώρα το Σάββατο και την Κυριακή, 10 και 11 Δεκεμβρίου 2022, προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στα μέλη του Συλλόγου να καταβάλλουν την συνδρομή τους προκειμένου να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Φώτιος Παπαμιχαήλ πρότεινε στον νυν πρόεδρο Σταύρο Πλαγγέτη να παραμείνει για μια ακόμη θητεία προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο που έχουν ξεκινήσει. Η πρόταση δευτερώθηκε και έγινε δεκτή δια βοής.

Το αξίωμα του αντιπροέδρου θα διεκδικήσουν ο Γιώργος Κατσιματίδης και ο Ηλίας Σταυριανός, ενώ του γενικού γραμματέα ο Γιώργος Γενάς.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Ξανθός, Μιχάλης Μίζαλος, Μανώλης Κουλιανίδης και Δημοσθένης Τριανταφύλλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Για ταμίας προτάθηκε η Πολυξένη Ροδίτη και ως βοηθός ταμία ο Γιάννης Λοϊζος.

Μια θέση στο συμβούλιο θα διεκδικήσουν οι Νικόλαος Παπαμιχαήλ, Ηλίας Κόκκινος, Νίκος Μεντόρος,  Φώτιος Παπαμιχαήλ, Γιάννης Χαρτοφύλλης, Κώστας Ζαχαριάδης, Βαγγέλης Καμπίσιος, Ζαχαρίας Καντήλης, Τζίμυ (Δημήτριος) Ξάνθος, Νικόλαος Φραντζής και Παντελής Φυγετάκης.  

Ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, κ. Μιχάλης Μίχαλος απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» επεσήμανε ότι οι εκλογές θα λάβουν χώρα το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ενώ η κάλπη θα λειτουργήσει από τις 12 – 5 μ.μ. του Σαββάτου και από τις 10.00 – 4.00 της Κυριακής.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των συμβούλων επεσήμανε ότι θα εκλεγούν μόνο οι πέντε από τους έντεκα και ότι η παρουσία υπερδιπλάσιου αριθμό υποψηφίων αποτελεί δείγμα του ενδιαφέροντος των μελών και δη των νεότερων για τον Σύλλογο.

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του Φώτιου Παπαμιχαήλ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

1 COMMENT

  1. B”H It’s with pleasure that I linger in the contents of the lead article in today’s edition of the electronic Anamniseis. The report contains the practical, transparent official proceedings of the Greek American Nysirian Association. The account given has come to characterized the scandal free organization and is in sharp contrast to the imploding Federation of Hellenic Societies of NY. My attention is focused on the plaudits of the group’s current president Stavros Plagetis, who projects his members’ evident confidence in overwhelmingly supporting his continued tenure at the helm in order to complete his program. In turn, and as an outsider, I am gratified that my dearest friend Dr. Demosthenes Triantafillou is mentioned, even as I reflect satisfactorily that both Dinos Ralis, and John Catsimatidis, and not only, are affiliated with the excellent progressive expatriates from a far-flung island of Nysiros who continue to make us proud in our adopted America! Καλή τύχη. Με αδελφική αγάπη, Ασερ 🙏😀🎶🇬🇷🇺🇸

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.