Η Φιλόπτωχος του Καθεδρικού τίμησε την Εισαγγελέα Μαγδαληνή Σίγκα

Στο βήμα η εισαγγελέας της κομητείας Νάσαου Μαγδαληνή Σίγκα. Φωτογραφία: ETA PRESS

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στο καθιερωμένο ανοιξιάτικο γεύμα στο γνωστό και ειδυλιακό εστιατόριο Boathouse, στο Σέντραλ Παρκ, (την Πέμπτη 9 Μαίου 2019) η Φιλόπτωχος του Καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας τίμησε την εισαγγελέα της κομητείας  Nassau του Λόνγκ  Άιλαντ την ομογενή Μαγδαληνή Σίγκα (Madeline Singas).

Η εκδήλωση γίνεται κάθε χρόνο στις αρχές Μαίου και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των μελών τμημάτων της Φιλοπτώχου από όλα τα διοικητικά διαμερίσματα της πόλης. Προσφέροντας παράλληλα και μια ευκαιρία για ψώνια, αφού μεταξύ άλλων φιλοξενούνται και ορισμένα περίπτερα με προιόντα μόδας και κοσμήματα.

Την καλεσμένη παρουσίασε η κ. Ουρανία Σούμας. Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου του Καθεδρικού Δρ. Μιράντα Κοφινά καλωσόρισε τις κυρίες και αναφέρθηκε στο πολυσχιδές έργο και στις δραστηριότητες της Φιλοπτώχου. Ενώ την προσευχή και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, μετέφερε ο ιερατικός προιστάμενος του Καθεδρικού π. Ιωάννης Βλάχος.

Η κ. Σίγκας με το μέλος της Φιλοπτώχου και της οργανωτικής επιτροπής κ. Παντελίδη. Φωτογραφία: ETA PRESS

Παρούσα στο γεύμα και η πρόεδρος του Καθεδρικού κ. Στέλλα Παντελίδης. Το Γενικό Προξενειο της Ελλάδας εκπροσώπησαν η πρόξενος κ. Λάνα Ζωχιού και η σύζυγος του Γενικού Προξένου κ. Ποπίτα Κούτρα.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης συνεργάστηκαν όλα τα τμήματα του Καθεδρικού και μεταξύ άλλων το παρών τους έδωσαν και δάσκαλοι απο το σχολείο με επικεφαλής τον διευθυντή. Εκδόθηκε επίσης και κυκλοφόρησε ειδική λαχειοφόρος αγορά με ειδικά επιλεγμένα δώρα.

Η κ. Σίνγκα κατάφερε όχι μόνο να εκλεγεί ως η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα γυναίκα στην θέση του Εισαγγελέα στο Νάσαου αλλά και μέσα στην σύντομη θητεία της να μειώσει σημαντικά τα ποσοστά της εγκληματικότητας. Τα νούμερα που παρέθεσε η ίδια παραπέμπουν σε ιστορικά χαμηλά.

Φωτογραφία: ETA PRESS

Η κ. Σίνγκα παρουσιάστηκε και ως μητέρα δίδυμων παιδιών 17 ετών σήμερα.

«Έχουμε τόνισε μεγάλο πρόβλημα με τις συμμορίες και αυτό μας απασχολεί και βάζουμε τα αποτελέσματα στο διαδίκτυο. Μεγάλο ρόλο παίζει η πρόληψη. Όπως και στο ζήτημα των ναρκωτικών, όπου υπογράψαμε συμφωνία για ένα κέντρο υποδοχής των εθισμένων, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Η καριέρα της ξεκίνησε το 1991 ως υποστηρικτής των δικαιωμάτων των θυμάτων της εγκληματικότητας. Δούλεψε σκληρά και μέχρι την ώρα που άρχισε να εργάζεται για το γραφείο της Εισαγγελίας του Νάσαου, η δουλειά της την ωθούσε να σηκώνεται και να πηγαίνει με χαρά στην εργασία της. Όπως ανέφερε η ίδια, στο Νάσαου ξεκίνησε με παρότρυνση της τότε Εισαγγελέας του Νάσαου Κάθριν Ραις για να οργανώσει το γραφείο ειδικών θυμάτων. Ένα από τα καλύτερα γραφεία σε όλη την πολιτεία.

Μεγάλωσα είπε, με αξίες όπως μετριοφροσύνη και έτσι ένιωσα ότι αν δουλέψω σκληρά θα πετύχω, τίποτα δεν ήταν δεδομένο. Γι’ αυτό και πήρα, είπε η κ. Σίγκα, την απόφαση να είμαι υποψήφια για την θέση της Εισαγγελέας.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου του καθεδρικού Δρ. Μιράντα Κοφινά. Φωτογραφία: ETA PRESS

Σας ευχαριστώ, είπε η κ. Σίγκα, γιατί η Ομογένεια με βοήθησε να εκλεγώ. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές το αποτέλεσμα των εκλογών πριν τέσσερα χρόνια.

Σαν μητέρα μου προκαλεί θυμό το γεγονός ότι δεν παίρνουμε στα σοβαρά τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης. Και με στεναχωρεί γιατί τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται που και πως να κρυφτούν σε μια τάξη, στο σχολείο, αν εισβάλει εκεί ένας οπλοφόρος. Αντί να πάρουμε αυτά τα αντικείμενα της μαζικής καταστροφής από τα χέρια αυτών που τα χειρίζονται για τέτοιους σκοπούς.

Για να τα αλλάξουμε όλα αυτά είναι σημαντικό και το δικό σας έργο, τόνισε η κ. Σίγκα, αναφερόμενη στο έργο των Κυριών της Φιλοπτώχου.

Ειδικά για το Ανοιξιάτικο γεύμα οργανώθηκε λαχειοφόρος αγορά με ιδιαίτερα δώρα που αφορούσαν την γυναίκα. Στην φωτογραφία διακρίνεται η κ. Ρούλα Λαμπράκη. Φωτογραφία: ETA PRESS

Οι επιτυχίες: Είμαι στο μεγαλύτερο γραφείο εφαρμογής του νόμου στη περιφέρεια μου και είμαι γυναίκα. Όπως και το άτομο πριν από εμένα στην θέση αυτή. Η αρχηγός της Αστυνομίας είναι επίσης γυναίκα. Η επικεφαλής δικαστής στην πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι γυναίκα. Έχουμε καταφέρει το επίτευγμα να είναι στις θέσεις αυτές και σε άλλες πιο ανώτερες όπως αυτή της βουλευτή και του γερουσιαστή είναι γυναίκες. Και παρόλα αυτά τα ποσοστά είναι ακόμα μικρά σε άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων. Χρειάζεται να διδάξουμε στις γυναίκες για να ακολουθήσουν τα βήματά μας. Ας εργαστούμε, κατέληξε μαζί, για να το πετύχουμε.

Η κ. Σίγκα απάντησε στην συνέχεια σε σειρά ερωτήσεων από το ακροατήριο και ανάμεσα σε αυτές εξέφρασε την αντίθεσή της στην αύξηση του ορίου ηλικίας στο θέμα της πώληση αλκοολούχων ποτών, που έθεσε ένα μέλος του ακροατηρίου. Η ηλικία στο Νάσαου και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι 21 ετών.

Ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού π. Ιωάννης Βλάχος και η Προεδρος του καθεδρικού κ. Στέλλα Παντελίδη, μαζί με μέλος της Φιλοπτώχου. Φωτογραφία: ETA PRESS
Η γιατρός κ. Στέλλα Λυμπέρη με την μητέρα της Διονυσία Θεοφίλου, στο γεύμα της Φιλοπτώχου του Καθεδρικού. Φωτογραφία: ETA PRESS.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.