Η Ένωση Ομογενών Χίου τιμά με τον δικό της τρόπο και λογότυπο το 1821

0
Το λογότυπο των εκδηλώσεων της Ένωσης Ομογενών Χίου για την 200ή επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης.

ΧΙΟΣ. Η Ένωση Ομογενών Χίου ως ένας από τους σημαντικότερους και συνάμα πιο δραστήριους συλλόγους της Χίου τιμά την 200ή επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης με το δικό της λογότυπο και με μια σειρά εκδηλώσεων οι οποίες είναι αφιερωμένες στην προσφορά της ομογένειας και κατ’ επέκταση της Αμερικής στον αγώνα για την ελευθερία, την δικαιοσύνη και την δημοκρατία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου Παντελής Αδ. Μπουρνιάς μέσω μιας ανοικτής επιστολής προς τα μέλη και τους συμπατριώτες του στην Αμερική αναφέρεται στις αποφάσεις της οργάνωσης για τις εορταστικές εκδηλώσεις και μεταξύ άλλων τονίζει: «Η Ελληνική Ομογένεια ήταν ο θεμέλιος λίθος της απελευθέρωσης. Οι εκδηλώσεις της Ένωσης Ομογενών Χίου αντανακλούν πάνω σε αυτό για το 2021 και ορίζονται από τον μεθοδικό και διεπιστημονικό τους χαρακτήρα, με τη συμμετοχή πλήθους Ομογενειακών πολιτισμικών συλλόγων, σχολείων, οργανισμών, Αδελφοτήτων, Ομοσπονδιών, Επιστημόνων και Ερευνητών».

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Μπουρνιά.

Προς συμπλήρωση των 200 χρονών από την δημιουργία του νεότερου ελληνικού κράτους που ξεκίνησε το 1821 η Ένωση Ομογενών Χίου ως ένας από τους σημαντικότερους συλλόγους της Χίου τιμά την επέτειο αυτή με τον δικό της τρόπο και λογότυπο. Το λογότυπο σηματοδοτεί τα 200 χρόνια δημιουργίας και ο κάθε κύκλος ξεχωριστά, αντικατοπτρίζει τα στοιχεία της Χιακής Ομογένειας καθώς και τα χρώματα της γαλανόλευκης σημαίας μας.

Η Ελληνική Ομογένεια ήταν ο θεμέλιος λίθος της απελευθέρωσης. Οι εκδηλώσεις της Ένωσης Ομογενών Χίου αντανακλούν πάνω σε αυτό για το 2021 και ορίζονται από τον μεθοδικό και διεπιστημονικό τους χαρακτήρα, με τη συμμετοχή πλήθους Ομογενειακών πολιτισμικών συλλόγων, σχολείων, οργανισμών, Αδελφοτήτων, Ομοσπονδιών, Επιστημόνων και Ερευνητών. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την Χιώτικη Διασπορά όπου καθηγητές διεθνούς κύρους, νέοι επιστήμονες και πολλοί ομογενείς συνδιαλέγονται, ο καθένας από το πρίσμα του δικού του επιστημονικού κλάδου και μέσα από την πολύπλευρη τομή της Χιακής αλλά και Ελληνικής Ιστορίας.

Με τις εκδηλώσεις αυτές, μας δίνεται η ευκαιρία για την ενεργό συμμετοχή των συμπολιτών μας, μικρών και μεγάλων, που επιθυμούν να μάθουν για την εξέλιξη του Ελληνικού πνεύματος και του Έθνους μέσα από την απόσταξη όλων των 200 χρονών. Συνιστά συγχρόνως ένα ακόμη παράδειγμα της εξωστρέφειας της Ένωσης Ομογενών Χίου, που πραγματοποιείται με την βοήθεια πολλών Χιακών Ομογενειακών ατόμων και ομάδων από διάφορες χώρες.

Η προσέγγιση της εξέλιξης του πνεύματος, του πολιτισμού και των γραμμάτων του Έθνους μέσα από την Χιακή Ομογένεια σε όλη την υφήλιο. Αυτό ορίζεται από την επισταμένη ερευνητική δραστηριότητα που θα αποτελέσει την παρακαταθήκη των εκδηλώσεων μας για το μέλλον του δημοσίου διαλόγου στο νησί μας. Αυτή είναι η άυλη κληρονομιά και η ευθύνη όλων μας. Σας περιμένουμε για να πορευτούμε μαζί σε αυτό το ταξίδι με ενημέρωση προγραμμάτων από την ιστοσελίδα μας  .

Το 2021 και 2022 και ο συντονισμένος διαδικτυακά επετειακός εορτασμός μαζί με τις  εκδηλώσεις θα είναι ένα καθοριστικό ιστορικό γεγονός όπου οι Χιώτες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του Ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.