ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, η συσπείρωση της ομογένειας για την προάσπιση των συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου και την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο του 9ου επισήμου δείπνου για την απονομή των βραβείων «Μέγας Αλέξανδρος» της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής 12ης Ιουνίου 2022 στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «The Graycliff» στο Moonachie της Νέας Ιερσέης.

Το δείπνο παρατέθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας για την 13η επέτειο της ιδρύσεώς της και παρείχε στον γράφοντα και σε άλλα στελέχη που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα και τον εμφύλιο σπαραγμό στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης την δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει και η άλλη ομογένεια. Η ομογένεια της δημιουργίας και η οποία ανήκει στο «Εμείς» που έλεγε και ο στρατηγός Μακρυγιάννης.

Η απόφαση της οργανωτικής επιτροπής να αναθέσει τον συντονισμό της εκδήλωσης στον νεαρό Βασίλειο Καούσια και να συνδυάσει την απονομή των βραβείων με την απονομή υποτροφιών σε οκτώ αριστούχους ομογενείς φοιτητές και σπουδαστές έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην δημιουργία αισθήματος ευφορίας και αισιοδοξίας για το μέλλον.

Το δείπνο τίμησαν με την παρουσία τους ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, π. Χριστόφορος Οικονομίδης, ο ύπατος γραμματέας της AHEPA Σάββας Τσίβικος, καθώς επίσης εκπρόσωποι των συλλόγων και των κοινοτήτων της εν λόγω πολιτείας.

Η Ομοσπονδίας απένειμε το «Βραβείο Αξιόλογων Υπηρεσιών» (Meritorious Service Award) στον Δρα. Πάνο Σταυριανίδη και στον δικηγόρο και συνάμα δημοτικό σύμβουλο του Μάουντ Λορέλ Νικήτα Μουστάκα, σε ένδειξη αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς τους στην Ομοσπονδία και ευρύτερα στην ομογένεια.

Ο Jeremy Julis, διευθυντής του Γραφείου του φιλέλληνα γερουσιαστή της Νέας Ιερσέης απένειμε τις διακηρύξεις του Κογκρέσου για τον γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα, στον φιλέλληνα βουλευτή Φρανκ Παλόν και στον διευθυντή του Ελληνικού Γυμνασίου του Φέρβιου και του Ελληνικού Σχολείου του Σωτήρος στο Ράι Δημοσθένη Τριανταφύλλου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δρ. Ηλίας Ηλιάδης στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο της Ομοσπονδίας και συνεχάρη τους τιμώμενους, υπενθυμίζοντας ότι η Ομοσπονδία έχει θεσπίσει τα βραβεία προκειμένου να αναγνωρίσει και να τιμήσει την πολυσχιδή προσφορά ομογενών και φιλελλήνων.

Αμέσως μετά ακολούθησε η απονομή των Βραβείων του Μεγάλου Αλεξάνδρου για την Παιδεία (Alexander the Great Community Education Award) στον Δημοσθένη Τριανταφύλλου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου για την προσφορά στην κοινότητα (Alexander the Great Community Service Award) στον Δρα. Κωνσταντίνο Κούτρα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου για την προσφορά στο Δημόσιο (Alexander the Great Public Service Award) στον Φρανκ Παλόν (Frank Pallone)

Μετά την απονομή των βραβείων απονεμήθηκαν υποτροφίες στους Μαρία Μπασάντη, Μαρκιάννα Λέκκα, Κατερίνα Πάππα, Ανδρέα Φραγκίσκου, Θοδωρή Κώστα, Δήμητρα Κώσση, Ευστράτιο Κώσση, Ελισάβετ Γκάλου και Σταμάτη Βλαχοδημήτρη.

Από αριστερά διακρίνονται οι Επίσκοποις Μηδείας, κ. Απόστολος, Φρανκ Παλόν, Σάββας Τσίβικος, Δρ. Ηλίας Ηλιάδης και ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, π. Χριστόφορος Οικονομίδης και Φρανκ Παλόν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Σάββας Τσίβικος, στο βήμα, και ο Δρ. Ηλίας Ηλιάδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Βασίλειος Καούσιας, Δρ. Ηλίας Ηλιάδης, Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Ανδρέας Κωμοδρόμος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Ανδρέας Κωμοδρόμος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά οι Τομ Παπαδημητρίου, Δρ. Κώστας Ηλιάδης και Δημοσθένης Τριανταφύλλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο καθηγητής Του Πανεπιστημίου Στόκτον Τομ Παπαδημητρίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Jeremy Julis,Φρανκ Παλόν, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Δημοσθένης Τριανταφύλλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Βασίλειος Καούσιας, Δρ. Ηλίας Ηλιάδης, Νικήτας Μουστάκας και Δρ. Πάνος Σταυριανίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Νικήτας Μουστάκας, Δρ. Ηλίας Ηλιάδης και Πάνος Σταυριανίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις ομιλίες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο ΝΙκήτας Μουστάκας, δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος του Μάουντ Λορέλ της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο ΝΙκήτας Μουστάκας και ο Δρ. Ηλίας Ηλιάδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις ομιλίες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.