Οι εκδηλώσεις του 2021 στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης Επιτροπής της Βουλής με την Πα. Δ. Ε. Ε.

1
Ο πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς κ. Σάββας Αναστασιάδης κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποδήμων.

ΑΘΗΝΑ. Σε διαδικτυακή συζήτηση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.)  προχώρησε το Προεδρείο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς  την Πέμπτη 21 Μαϊου 2020 στις 16:00  μ.μ.  με βασικό θέμα  την διοργάνωση εκδηλώσεων  του 2021, για τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση. 

Στη συζήτηση, εκτός από τον Πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς κ. Σάββα Αναστασιάδη, συμμετείχε και ο  Αντιπρόεδρος κ. Αμανατίδης Ιωάννης. Από την πλευρά της Πα.Δ.Ε.Ε. συμμετείχαν, ο Πρόεδρος κ. Peter Katsambanis, μέλος της Νομοθετικής Συνέλευσης Δυτικής Αυστραλίας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος, κ. Leonidas Raptakis, μέλος της Γερουσίας της Πολιτείας Rhodes Island των Η.Π.Α., η Β΄ Αντιπρόεδρος, κα  Effie Triantafilopoulou ,μέλος του Επαρχιακού Κοινοβουλίου του Οντάριο, ο κ.  Steve Georganas μέλος του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου, ο επίτιμος γραμματέας κ.  John Pandazopoulos πρώην μέλος της Νομοθετικής Συνέλευσης της Πολιτείας Victoria της  Αυστραλίας,  ο κ. Stephan Pappas μέλος της Γερουσίας του Ουαϊόμινγκ, Η.Π.Α. και  οι κυρίες Παρασκευή Καραστεργίου, Αγγελική ΜαντζαβίνουΝαταλία Σερέτη από την Διεύθυνση  Διεθνών σχέσεων της Βουλής.

Στην τηλεδιάσκεψη εκτός από  τον τρόπο οργάνωσης των εκδηλώσεων του 2021, συζητήθηκαν και άλλα  θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η επιτυχής διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού  από την Ελλάδα που αποτέλεσε  παγκόσμιο πρότυπο και έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες, οι οικονομικές επιπτώσεις από αυτήν, η τουριστική και επιχειρηματική προβολή της Χώρας μας, ο τρόπος εφαρμογής του νόμου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, οι προκλήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, και η στήριξη των εθνικών μας θεμάτων από την ομογένεια.

Στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποδήμων.

Για την τηλεδιάσκεψη ο κ  Αναστασιάδης  επεσήμανε:

« Λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία του Κορωνοϊού,  η διοργάνωση του συνεδρίου, με φυσική παρουσία καθίσταται αδύνατη αλλά θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Δ.Σ. της Πα.Δ.Ε.Ε. και τη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, έτσι ώστε οι συμπατριώτες  μας που είναι εκλεγμένοι σε ξένα Κοινοβούλια και Δήμους, να είναι συμμέτοχοι σε αυτή τη μεγάλη στιγμή για τη χώρα μας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται  η σημερινή  τηλεδιάσκεψη, με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πα.Δ.Ε.Ε.,  ενώ ήδη για το θέμα έγινε μία τηλεδιάσκεψη και με το Δίκτυο Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης την περασμένη εβδομάδα» και πρότεινε, «οι  εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν, να γίνουν στους χώρους των Κοινοβουλίων και των  Δήμων, όπου είναι εκλεγμένοι  οι Ελληνικής καταγωγής συνάδελφοί μας. Οι εκδηλώσεις αυτές να είναι ανεξάρτητες από άλλες παρόμοιες που ενδεχομένως, θα διοργανωθούν από εθνικοτοπικούς  συλλόγους και  οργανώσεις, ομοσπονδίες κ.λ.π.».

Επίσης ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε  στις εκδηλώσεις, να αξιοποιηθεί το φιλελληνικό πνεύμα που ενισχύθηκε το τελευταίο διάστημα και να συμμετέχουν σε αυτές φιλελληνικές οργανώσεις ή και μεμονωμένοι φιλέλληνες.  

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις του κ. Αμανατίδη, ο οποίος ζήτησε, επιπλέον, από τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε., την στήριξη των εθνικών μας  δικαίων ιδίως σε ότι έχει σχέση με την Τουρκία, καθώς και την ενημέρωση των μελών τους για τις εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους, έτσι ώστε να έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις επόμενες εκλογές από τον τόπο διαμονής τους.

Ο  κ. Κατσαμπάνης ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία, εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων του 2021 και δεσμεύτηκε σύντομα να μας αποστείλει τις προτάσεις των μελών του στη βάση των οποίων θα διεξαχθεί η συζήτηση της επόμενης τηλεδιάσκεψης, ενώ ο κ. Ραπτάκης πέραν της διοργάνωσης των εκδηλώσεων αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται οι Η.Π.Α. τις κοινωνικές επιπτώσεις από την πανδημία και τις θετικές αποφάσεις που πρόκειται να πάρει η Γερουσία των Η.Π.Α., για τα εθνικά μας θέματα. 

Ο κ. Πανταζόπουλος τόνισε τον θαυμασμό και τον σεβασμό που προκάλεσε στους ξένους ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε η Ελλάδα την κρίση, την ενισχυμένη θέση της στη συνείδηση των ξένων και την δυνατότητα αξιοποίησης αυτής της φήμης τουριστικά και επιχειρηματικά.   Και τα υπόλοιπα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. που συμμετείχαν στην συζήτηση τοποθετήθηκαν με το ίδιο πνεύμα, την ίδια διάθεση και ενθουσιασμό για την διοργάνωση των εκδηλώσεων. 

 Η  επόμενη τηλεδιάσκεψη μετά από πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής,  θα γίνει μέχρι τα μέσα Ιουνίου με τη συμμετοχή  όλων όσων επρόκειτο να συμμετάσχουν στο συνέδριο. Δηλαδή  της  «Επιτροπής 2021», του Δικτύου Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, του Υφυπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού  και της  Γενικής Γραμματείας αντίστοιχα.   

-Advertisement-

1 COMMENT

 1. Εύχομαι τούτη η Πα.Δ.Ε.Ε να μην είναι επανάληψη της προηγούμενης Παγκόσμιας
  οργάνωσης αποδήμων, τότε που φαγώθηκαν
  πολλά εκατομμύρια από τα σαίνια….και τελικά
  διαλύθηκε . Προσωπικά όταν ακούω παγκόσμια
  συνέδρια κρατώ μικρά καλάθια, γιατί στο τέλος
  συγκεντρώνονται μόνο οι διοργανωτές και μερικοί
  ομογενείς της Αμερικής μόνο. Το παγκόσμιο μένει
  μόνο στα λόγια.
  Καλά και άξια ολ’αυτά που αναφέρονται , αλλά
  χωρίς ουσιώδη θέματα.
  Δεν είδα πουθενά να γίνεται μνεία για το
  υπ’ αριθμόν ένα θέμα το οποίον ταλανίζει την
  ομογένεια. Επί Ομπάμα που υπήρξε το πλέον
  υπάκουο τσιράκι της Νέας Τάξης, ενέσκυψε το θέμα της διπλής φορολογίας για τους ομογενείς.
  Υπήρξε σθεναρή αντίδραση από την ομογένεια και
  ο Σαμαράς το πάγωσε . Οι επόμενοι μετά τον Σαμαρά το
  επανέφεραν , αλλά δεν επεδείωξαν να το
  εφαρμόσουν , γιατί η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν
  είχε απόλυτη πλειοψηφία, ήταν κυβέρνηση πολλών κομμάτων και ήδη είχε αρκετά προβλήματα και δεν έδωσε τον προσήκοντα….
  σεβασμό…. σ’αυτό το θέμα, φοβούμενος μην
  χάσει ψήφους, κατά την γνώμη μου έκανε
  συμφωνία με τους Νεοταξήτες, θα περάσω τις Πρέσπες αλλά ξεχάστε το θέμα της διπλής
  φορολογίας και το άφησε για τον επόμενο , τον
  κύριο Μητσοτάκη, ο οποίος αποδεικνύεται βασιλικότερος του Βασιλέως παρά τα πολλαπλά
  προβλήματα που τον πιέζουν. Πιέζεται από τ’αφεντικά…. να τα περάσει όλα μια και έχει απόλυτη πλειοψηφία. Ανάμεσα σε όλα που περνά,
  τελευταία επανέφερε το θέμα της διπλής φορολογίας , έτσι η εφορία αλλοδαπών της
  Ελλάδος, ζητά διεύθυνση μόνιμης κατοικίας και
  το Αμερικάνικο ΑΦΜ, διαφορετικά δεν θα τις δέχεται και θα ακολουθούν πρόστιμα. Βιάζονται
  τ’αφεντικά του να το περάσει τώρα πριν τις
  Αμερικάνικες εκλογές, διότι αν βγεί ο Τράμπ
  η παγκοσμιοποίηση θα πάει περίπατο.
  Η Ομογένεια πρέπει ν’αντιδράσει δυναμικά και
  αυτό είναι ΕΚΚΛΗΣΗ σε κάθε ομογενειακή οργάνωση και ιδιαίτερα στην Πα.Δ.Ε.Ε. Το Αμερικάνικο ΑΦΜ … είναι προσωπικό δεδομένο
  και απαγορεύεται να το δίδουμε σε ξένες κρατικές
  υπηρεσίες. Εκτός των άλλων είναι και διάκριση που τιμωρείται γιατί είναι θέμα ρατσισμού. Αυτό
  ισχύει μόνο για εμάς και για καμιά άλλη μειονότητα. Βλέπετε βολεύει και την κυβέρνηση
  που λόγω της πενίας …. κατεργάζεται τέχνας
  για έξτρα εισόδημα και είναι αισχρή, η χειρίστη
  μεταχείριση για τους ομογενείς που συνεχώς
  στηρίζουμε την οικονομία και τα Εθνικά θέματα
  της Πατρίδας. Για σκεφθείτε το καλά αγαπητοί ομογενείς , είναι δυνατόν να δώσουμε τέτοιο σοβαρό προσωπικό δεδομένο; , με αυτό θα μπορούν να ζητούν αντίγραφα της φορολογικής μας δήλωσης όπου υπάρχουν νούμερα
  λογαριασμών και άλλα δεδομένα. Τα εκεί λαμόγια
  θα κλέβουν την ταυτότητά μας και θα μπαίνουν
  στους προσωπικούς μας λογαριασμούς με
  τα γνωστά αποτελέσματα.
  Κύριοι της Πα.Δ.Ε.Ε. βάλτε αυτό το θέμα
  πρώτο στην Ατζέντα σας και τριξτε τους τα δόντια σας, αν κάτι τέτοιο εφαρμοσθεί , δεν πρόκειται
  κανένας να επενδύσει πλέον ούτε ένα ευρώ και
  ότι έχουμε θα τα πουλήσουμε για να μην αφήσουμε στα παιδιά μας προβλήματα. Με αυτόν
  τον τρόπο θα διώξετε τα παιδιά και τα εγγόνια
  μας από την Πατρίδα όπως κάνατε με τις 500.000
  νέους που λόγω της κρίσης αναγκάστηκαν να
  την εγκαταλείψουν.
  Εύχομαι να συνέλθουν και να αποσύρουν αυτά
  τα μέτρα και αντί για μαλλί… θα βγούνε κουρεμένοι. Η Ομογένεια σ’αυτό το θέμα πρέπει
  να αντιδράσει μονιασμένα χωρίς να επειρεάζεται
  από κομματικές ιδεολογίες.
  Αν επιμείνουν θα πρέπει να κοιτάξουμε το θέμα
  από νομικής πλευράς.
  Δεν λέω μπούρδες , μου το είπε ο δικηγόρος
  μου χθές.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.