Η Εφορευτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας επιστράτευσε τον αναπληρωματικό και προχωρά «ακάθεκτη»

Από αριστερά διακρίνονται οι Ντίνος Ράλλης, Δημήτριος Καλαμαράς, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Γιάννης Καραπετρίδης και Αναστάσιος Καραγκούνης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Εφορευτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης επιστράτευσε τον Γρηγόρη Δημητρουλάκο που στο εκλογικό συνέδριο είχε εκλεγεί ως αναπληρωματικό μέλος και προχωρά ερήμην του προέδρου Δημήτρη Α. Γωνιά για την εκπλήρωση της αποστολής της.

Ο γραμματέας της Επιτροπής Αναστάσιος Καραγκούνης επικοινώνησε με τις «Αναμνήσεις» προκειμένου να διευκρινίσει ότι ο πρόεδρος της Εφορευτική Επιτροπής Δημήτριος Α. Γωνιάς, απουσίασε δύο φορές από τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις επικαλούμενος προσωπικούς λόγους και όχι λόγω της εκκρεμούσας συνάντησης με τον ορκωτό λογιστή,  όπως ισχυρίστηκε ο κ. Γωνιάς.

Αν και ο κ. Γωνιάς δήλωσε δημοσίως ότι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν εάν δεν λάβουν το πράσινο φως από τον ορκωτό λογιστή, εν τούτοις ο κ. Καραγκούνης επεσήμανε ότι η Επιτροπή έλαβε και επισήμως την γνωμάτευση του νομικού συμβούλου Γεωργίου Ραζή  για την διενέργεια των εκλογών 10 με 15 ημέρες μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου, την κατάρτιση του ψηφοδελτίου και την ενημέρωση των υποψηφίων και των ψηφοφόρων.

Στην πρώτη σειρά από αριστερά διακρίνονται οι Κλεάν θης ΜεΪμάρογλου, Νίκος Διαμαντίδης και Δημήτριος Καλαμαράς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Η Εφορευτική Επιτροπή δεν έλαβε καμιά απόφαση για προσφυγή στον ορκωτό λογιστή. Η Επιτροπή έλαβε δύο αποφάσεις. Η πρώτη για την λήψη εγγράφως της γνωμάτευσης του νομικού συμβούλου, η οποία υλοποιήθηκε και η δεύτερη για την ενημέρωση της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων για τα περαιτέρω», επεσήμανε ο κ. Καραγκούνης ο οποίος πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν πάραυτα οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.

Ο κ. Καραγκούνης επεσήμανε ότι επικοινώνησε ήδη με τον συντονιστή της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, κ. Τιμολέων Κακούρο και διαβίβασαν το αίτημα της εν λόγω συνάντησης.

Οι θέσεις του κ. Καραγκούνη είναι διαμετρικά αντίθετες με τις θέσεις του προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής, κ. Δημητρίου Α. Γωνιά, και της πλειοψηφίας της Επιτροπής των πρώην Προέδρων, οι οποίοι επιμένουν στην διεξαγωγή των εκλογών αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από τον ορκωτό λογιστή.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την ανοικτή συνεδρίαση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι «Αναμνήσεις» επικοινώνησαν με τους πρώην Προέδρους που ανήκουν τόσο στην πλειοψηφία, όσο και στην μειοψηφία και αμφότεροι θεωρούν απίθανο το στήσιμο της κάλπης τον Ιούλιο.

Αν και ο κάθε ένας κρίνει τα πράγματα από την δική του οπτική γωνία, εν τούτοις όλοι τους δημόσια δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να μην ενδώσουν σε ζητήματα που έχουν τεθεί επί τάπητος και τα οποία σχετίζονται με την αδιαφάνεια, τις παραβιάσεις του Καταστατικού και της νομοθεσίας που διέπει του μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και τις οικονομικές ατασθαλίες.

Τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες οι «Αναμνήσεις» ζητούν επίμονα τόσο από την Επιτροπή των Πρώην Προέδρων, όσο και από την Εφορευτική Επιτροπή να συγκαλέσουν μια συνέντευξη τύπου προκειμένου να εξηγήσουν στην ομογένεια τους ουσιαστικούς λόγους για τους οποίους το αλαλούμ που επικρατούσε την τελευταία τριετία αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν και της δικής τους θητείας.

Η ομογένεια οφείλει και πρέπει να μάθει την αλήθεια όσο πικρή και αν είναι. Και εάν δεν την πουν τα μέλη της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και της Εφορευτικής Επιτροπής που έχουν στα χέρια τους όλα τα τεκμήρια και τις καταγγελίες, δεν αποκλείεται να την μάθει από τον έλεγχο που θα ασκήσουν η Εισαγγελία και το IRS.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.