Η Χιακή Ομοσπονδία δώρισε δύο αναπνευστήρες στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου

0
294
Το Γενικό Νοσοκομείο Χίου "Σκυλίτσειο" το οποίο ευεργετήθηκε από τις δωρεές των Χιωτών της Αμερικής.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Η Χιακή Ομοσπονδία υλοποίησε την υπόσχεσή της για την δωρεά δύο αναπνευστήρων στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» και σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Ορθόδοξο Οργανισμό Φιλανθρωπίας Ορθόδοξο «International Orthodox Christian Charities-IOCC» τους παρέδωσαν στην διοίκηση του Νοσοκομείου .

Οι αναπνευστήρες αποτελούν την νεότερη από μια σειρά ευεργεσιών της Χιακής Ομοσπονδίας και των Χιωτών της Αμερικής με στόχο την θωράκιση του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της μυροβόλου Χίου.  Οι δωρεές αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και ιατρικού εξοπλισμού των Χιωτών της Αμερικής, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» αγγίζουν το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Η δωρεά των αναπνευστήρων έγινε σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές που διανύει το ελληνικό σύστημα υγείας λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Η εν λόγω δωρεά κέντρισε το ενδιαφέρον των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Η ιστοσελίδα https://www.alithia.gr/  έγραψε: «Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο» μέσω μιας ανακοίνωσης τύπου εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες προς τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό «International Orthodox Christian CharitiesIOCC», ο οποίος εξόπλισε το Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» με δύο αναπνευστήρες για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μέσω μιας γενναιόδωρης δωρεάς από το Chian Federation επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Επιπρόσθετη χρηματική στήριξη προήλθε από τον οργανισμό «Diakonie ACT Austria».

“Η ανωτέρω δωρεά αποτελεί ενεργή υπενθύμιση ότι η κοινωνία βρίσκεται δίπλα μας σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία”, αναφέρει δελτίο Τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χίου.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.