Η Χιακή Αδελφότητα «Αγ. Μαρκέλλα» εκπλήρωσε τις επιθυμίες των παιδιών της Κιβωτού Αιγαίου

0
Τα παιδιά της Κιβωτού Αιγαίου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Αδελφάτο της Αγίας Μαρκέλλας όπως είθισται να αποκαλούμε την Χιακή Αδελφότητα «Αγία Μαρκέλλα» (Chiaki Adelphotis Aghia Markella) για μια ακόμη χρονιά ανέλαβε χρέη Αη Βασίλη και εκπλήρωσε όλες τις επιθυμίες των παιδιών της Κιβωτού Αιγαίου στον Αίπο του Δήμου Χίου.

Η Κιβωτός του Κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Κιβωτού Αιγαίου τους δύο τελευταίους μήνες βρέθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους αντιμέτωπες με καταγγελίες για σκάνδαλα – οικονομικά και όχι μόνο – οι οποίες αν μη τι άλλο κλόνισαν την εμπιστοσύνη των δωρητών στην γενέτειρα.

Η Χιακή Αδελφότητα της Αγίας Μαρκέλλα με έδρα την κοινότητα της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν αποφάσισε να μην αρκεστεί μόνο με την δωρεά υποδημάτων, όπως τα προηγούμενα Χριστούγεννα.

Ο Αη Βασίλης ο οποίος μοίρασε τα δώρα στα παιδιά της Κιβωτού Αιγαίου.

Επικοινώνησε με την διοίκηση της Κιβωτού Αιγαίου και ζήτησε να συγκεντρώσουν τις επιστολές των παιδιών προς τον Αη Βασίλη και να καλύψουν στο ακέραιο όλες τις επιθυμίες τους.

Τις Παραμονές της Πρωτοχρονιάς ο Αη Βασίλης προσέφερε σε όλα τα παιδιά τα δώρα που προσέφεραν τα στελέχη και τα μέλη της εν λόγω Αδελφότητας.

Η εν λόγω Αδελφότητα, διαφορετικά από άλλους φορείς, αντί να στείλει από τη Νέα Υόρκη υποδήματα και ενδύματα στην γενέτειρα, επέλεξε να συνεργαστεί με τοπικά καταστήματα στα οποία πηγαίνουν τα παιδιά και διαλέγουν τα υποδήματα και ενδύματα της ευαρέσκειάς του και καταβάλλουν απ΄ευθείας στους καταστηματάρχες το αντίτιμο.

Τα παιδιά της Κιβωτού Αιγαίου.

Την ίδια πολιτική έχει ακολουθήσει στο παρελθόν και με άλλες δωρεές στην Χίο και σε οικογένειες αναξιοπαθούντων στην γενέτειρα και στην ομογένεια.   

Η Χιακή Αδελφότητα προσφέρει πάνω από $60.000 ετησίως και στον μακρύ κατάλογο των ευεργετημένων συμπεριλαμβάνονται 25 περίπου ευαγή ιδρύματα της γενέτειρας μεταξύ των οποίων, η Κιβωτός Αιγαίου, Οίκοι Ευγηρίας και σε φορείς για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Οι δωρεές στα Ιδρύματα καλύπτουν επείγουσες ανάγκες όπως έγινε πρόσφατα με Γηροκομείο της Κρήτης, όπου προσέφεραν χρήματα για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.  

Τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα η Χιακή Αδελφότητα προσφέρει $500.00 εκάστου σε 42 οικογένειες αναξιοπαθούντων της γενέτειρας και της ομογένειας.

Τα παιδιά της Κιβωτού Αιγαίου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Στέλλα Καυκή κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» διευκρίνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος των δωρεών και των ευεργεσιών σπάνια βρίσκει το φως της δημοσιότητας, καθώς απαράβατος όρος της κάθε δωρεάς είναι ο πλήρης σεβασμός της αξιοπρέπειας του ευεργετούμενου.

«Από τις δωρεές της Χιακής Αδελφότητας της Αγίας Μαρκέλλας δεν ευεργετούνται μόνο όσοι έχουν πράγματι ανάγκη, αλλά ευεργετούνται και τα στελέχη και τα μέλη μας τα οποία απολαμβάνουν την ανυπόκριτη ευγνωμοσύνη των ευεργετημένων», επεσήμανε η κ. Καύκη.

Η εν λόγω Αδελφότητα είναι μια από τις απειροελάχιστες – αν όχι η μοναδική – που αξιοποιεί στο έπακρο τον οβολό των ομογενών και κάθε δολάριο που συλλέγουν διατίθεται για ευεργεσίες.

Ορκωμοσία και Κοπή της Βασιλόπιτας

Η αυλαία  των εορταστικών και ερανικών εκδηλώσεων της Χιακής Αδελφότητας για το νέο έτος θα ανοίξει την επόμενη Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2022 με την ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η ορκωμοσία θα λάβει χώρα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας που θα τελέσει στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Δαμασκηνός Γκανάς.

Τα παιδιά της Κιβωτού Αιγαίου.

Αμέσως μετά θα παραθέσουν δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα στο πλαίσιο της οποίας θα αναβιώσουν το έθιμο της Κοπής της Βασιλόπιτας και θα ανταλλάξουν ευχές για το 2023.

Το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο εξελέγη τον περασμένο μήνα από την γενική συνέλευση, απαρτίζεται από τις κ. Στέλλα Καυκή (πρόεδρο), Μαρία Μαλλά (α’ αντιπρόεδρο) Κούλα Μιχαλἀκη (β’ αντιπρόεδρο), Άννα Κοντούλη (γραμματέα), Ισιδώρα Κουτσουλιά (βοηθό γραμματέα), Μαρία Τσουκάρη (ταμία) και Μαρία Κωστάλα (βοηθό ταμία).

Μέλη του συμβουλίου εξελέγησαν οι Αργυρώ Αγραπίδη, Ευαγγελία Αξιότη, Μαρκέλλα Αξιότη, Βαλαντούλα Μπόη, Μαρία Μπόη, Ειρήνη Κοντούλη, Μαρία Κουντουρούδα, Ιφιγένεια Δέλιου, Σάρα Καλούδη, Αγγελική Κοντολιού, Μαρκέλλα Κουτσουλιά, Αννα Μαλλά, Ευγενία Μαλλά, Μαρκέλλα Μαλλά, Σταματία Ράλλη, Παναγιώτα Σιταρά, Αννα Σταματινού, Μαρία Τζαγκαράκη, Καλλιόπη Ζαννίκου.  

Τα παιδιά της Κιβωτού Αιγαίου.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.