ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ελληνοπρεπής με όλη τη σημασία της λέξεως ήταν η εκδήλωση για την 88η επέτειο της ιδρύσεως του Συλλόγου Αρκάδων Νέας Υόρκης «Ο Γέρος του Μωριά», η οποία έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου 2019 στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «The Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ. Πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση στην οποία ανακήρυξαν  «Έλληνα της Χρονιάς» τον διακεκριμένο ομογενή δικηγόρο από το Σικάγο και συνάμα τέως πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Γιώργο Ρεβελιώτη και απένειμαν τις υποτροφίες.  

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής Ανδρέας Παπαντωνίου και όλα τα μέλη της διοίκησης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέτ, ο πολιτειακή βουλευτής της Αστόριας, Αραβέλλα Σιμωτά, η συντονίστρια του Γραφείου Παιδείας στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης Μεταξία Λίζα, ο Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας, ο οποίος είχε τιμηθεί με το ίδιο βραβείο, καθώς επίσης και οι πρόεδροι των Συλλόγων Δημομαριωτών Αμερικής «Αθηνά» και Επαρχίας Κυνουρίας, Νίκος Μητσινίκος και Δημήτρης Πανάγος, αντίστοιχα, ο κυβερνήτης της Ανατολικής Περιφέρειας Γιώργος Ξερακιάς και εκπρόσωποι άλλων ομογενειακών φορέων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Βουρνάς καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τα στελέχη και τα μέλη για την υποστήριξη που του παρείχαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια που ηγείται του ιστορικού ετούτου συλλόγου.

Στη συνέχεια συνεχάρη την οργανωτική επιτροπή και εστίασε την προσοχή του στον τιμώμενο και στην προσφορά του στην Παναρκαδική, καθώς επίσης και στην ομογένεια του Σικάγου.

«Πρόσφατα ανακοίνωσε την ίδρυση Ταμείου ύψους 1.5 εκατομμυρίου δολαρίων για τη δημιουργία Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις (The University of Illinois at Urbana-Champaign).

Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε πει «Στους γονείς οφείλουμε το ζην και στους δε διδασκάλους το ευ ζην. Αρκεί να σκεφτούμε πόσοι νέοι άνθρωποι Ελληνικής και μη καταγωγής θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις σπουδές τους με τα ιδεώδη της ελληνικής παιδείας για να αντιληφθούμε το μέγεθος της ευεργεσίας και της συμβολής του Γιώργου Ρεβελιώτη στο Ευ Ζην πολλών γενεών φοιτητών», επεσήμανε ο κ. Βουρνάς και κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να αναφωνήσουν «Άξιος».

Ο Γιώργος Ρεβελιώτης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την οικογένειά του και του ηγέτες του συλλόγου και της Παναρκαδικής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αντώνης Παπαντωνίου συνεχάρη τον Σύλλογο για την απόφασή του να τιμήσουν τον τέως πρόεδρο της Παναρκαδικής Γιώργο Ρεβελιώτη και εστίασε την προσοχή του στην πρόσφατη δωρεά του τιμωμένου στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, από το οποίο αποφοίτησε.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Κλεάνθης Μεϊμάρογλου  συνεχάρη την ηγεσία και τα μέλη του Συλλόγου για την πολυσχιδή δράση και προσφορά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πανομογενειακές συγκεντρώσεις για την παρέλαση για την 199η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας, που θα λάβει χώρα το μεσημέρι της 29ης Μαρτίου 2020 στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης και κάλεσε τους ομογενείς να προσφέρουν τον οβολό τους και να πλαισιώσουν τις επιτροπές.

Το χορευτικό του Συλλόγου Αρκάδων Νέας Υόρκης “¨Γέρος του Μωριά”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Ρεβελιώτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους Αρκάδες της Νέας Υόρκης καθώς επίσης και για όλους τους παρισταμένους και τους πρώην προέδρους της Παναρκαδικής, οι οποίοι ήρθαν από το Σικάγο και τις άλλες περιοχές για να τον τιμήσουν.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αξίες και στην αναγκαιότητα διατήρησης της ελληνικής γλώσσας και μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι πολλά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Έλληνα και του Ελληνισμού, όμως το πιο σημαντικό και πιο αξιόλογο  είναι η ελληνική γλώσσα, Είναι το μοναδικό στοιχείο που ενώνει τον Έλληνα της αρχαιότητας με τον Έλληνα της σύγχρονης Ελλάδας. Χωρίς την ελληνική γλώσσα δε θα ήμασταν αυτοί που είμαστε», επεσήμανε ο κ. Ρεβελιώτης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την απώλεια της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής συνείδησης στις νεότερες γενιές των ομογενών.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου και συνάμα πρώην πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Δημήτριος Φίλιος, ο οποίος παρουσίασε το βραβείο αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσφορά του Γεωργίου Ρεβελιώτη στην οργάνωση, στη γενέτειρα και στις ελληνικές σπουδές. Εκτενή αναφορά έκανε και στην προσφορά του στην ομογένεια του Σικάγου και κατ΄ επέκταση της Αμερικής.

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα με την ορχήστρα “‘Ανεμος”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο τιμώμενος παρέλαβε το βραβείο έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Jamie και τα τέσσερα τέκνα τους, τον Νικόλαο, τον Κωνσταντίνο, τον Αλέξανδρο και την Έλενα.  

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε και έφερε εις πέρας με επιτυχία η γενική γραμματέας του Συλλόγου Ευαγγελία Λαμπροπούλου – Σαράφογλου.

Το χορευτικό του Συλλόγου παρουσίασε τους παραδοσιακούς χορούς της Αρκαδίας και αμέσως μετά ακολούθησε το ξεφάντωμα με την ορχήστρα «Άνεμος».

Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Κλεάνθης Μεϊμάρογλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.