Η Άννα Ασπρά στέφθηκε Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2022

Από αριστερά διακρίνονται οι Άννα Ασπρά, Ευαγγελία Γεωργέλη, Κατερίνα Παπαδάτη και Ελένη - Μαρία Τσικίτα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Άννα Ασπρά, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Κάσο ανακηρύχτηκε νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς και γνώσεων που διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής, 15 Μαϊου, στο Σταθάκειο Κέντρο, στην Αστόρια η πολιτιστική επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μόνο τέσσερες υποψήφιες, οι οποίες εξέπληξαν το ακροατήριο με το ήθος και την υπερηφάνεια για την ελληνική καταγωγή και όπως επεσήμανε και η κ Νομική Καστανά και οι τέσσερις ήταν νικήτριες. Πρόκειται για τις Ευαγγελία Γεωργέλη, η οποία αναδείχτηκε Α’ Αναπληρωματική «Μις Ανεξαρτησία», Ελένη – Μαρία Τσικίτα, η οποία αναδείχτηκε Β’ Αναπληρωματική «Μις Ανεξαρτησία» και την Κατερίνα Παπαδάτη, η οποία εκλέχτηκε «Μις Εύβοια».

Το  συντονισμό του διαγωνισμού έφεραν εις πέρας με επιτυχία από την επιτροπή με συμπροέδρους την Νομική Καστανά και την κοινωνιολόγο και συνάμα δημοσιογράφο, Δρ. Δέσποινα Αφεντούλη.

Η επιτροπή των Κριτών, η οποία απαρτίζονταν από τους Αμαλία Μπουρνιά, Κωνσταντίνο Ευκαρπίδη, Βανέσσα Καρβέλη, Σοφία Στρουμπάκη και Κώστα Τσούκαρη έλαβε υπόψη της πολλούς παράγοντες συμπεριλαμβανομένων των απαντήσεων στον διαγωνισμό γνώσεων, καθώς επίσης και την εμφάνισή τους.  Και το έργο τους κατά κοινή ομολογία ήταν δύσκολο, διότι οι υποψήφιες εξέπληξαν το κοινό με τις απαντήσεις τους και γενικότερα με την εμφάνισή τους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Δέσποινα Αναστασίου, η οποία έχει εκλεγεί Μις Ανεξαρτησία το 2020 και η Αικατερίνη Τσαμπά (Α’ Αναπληρωματική), οι οποίες λόγω της πανδημίας δεν πρόλαβαν να παρελάσουν το 2020.

Η Δέσποινα Αναστασίου παρέλασε όμως στην παρέλαση της Φιλαδέλφειας, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλαβε χώρα στις 20 Μαρτίου 2022.

Στιγμιότυπο από την στέψη της Άννας Ασπρά ως Μις Ελληνική Ανεξαρτησία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Δέσποινα συνεχάρη τα κορίτσια και εξέφρασε την λύπη της που δεν θα μπορέσει να παρελάσει μαζί τους, λόγω της συμμετοχής στο πρόγραμμα του πανεπιστημίου της «Study Abroad» στο Παρίσι.

Η κ. Νομική Καστανή εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την επιτροπή των Κριτών, για τους χορηγούς της εκδήλωσης και για όλους όσους παρακολούθησαν τον διαγωνισμό.

Υπενθύμισε στις διαγωνιζόμενες ότι θα συμμετάσχουν σε όλες τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν τις προσεχείς ημέρες, ενώ στην παρέλαση της 5ης Ιουνίου 2022 θα παρελάσουν με το άρμα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Η οργανωτική επιτροπή, οι κριτές και τα κορίτσια που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την στέψη της Άννα Άσπρα ως ΜΙς Ελληνική Ανεξαρτησία 2022. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την προσφώνηση της Δέσποινας Αναστασίου, Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2020. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι κριτές του Διαγωνισμού για την ανάδειξη της Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Από αριστερά διακρίνονται οι Κώστας Τσούκαρης, Σοφία Στρουμπάκη, Βανέσα Καρβέλη, Κώστας Ευκαρπίδης και Αμαλία Μπουρνιά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τον διαγωνισμό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Νομική Καστανά, αριστερά και η Δρ. Δέσποινα Αφεντούλή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.