Η Ανάσταση ήρθε νωρίτερα για τον «παπά του λαού» και ευγνωμονεί όσους προσευχήθηκαν

1
2753
O π. Χρήστος ενώ τελεί την ορκωμοσία του κοινοτικού συμβουλίου της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Η Ανάσταση για μένα ήρθε νωρίτερα, ήρθε την Κυριακή των Βαϊών», δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ο «παππάς του λαού» ο οποίος συγκλόνισε την ομογένεια και τον απανταχού ελληνισμού με την απαράμιλλη πίστη με την οποία έδωσε την μάχη με τον κορωνοϊό.  

Πρόκειται για τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης, πρωτοπρεσβύτερο Χρήστο Παππά που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» τη Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020, αισθάνθηκε αδιαθεσία και η πρεσβυτέρα τον οδήγησε στο νοσοκομείο με εμφανή τα συμπτώματα του κορωνοϊού.

Εισήχθη αμέσως στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό και άρχισαν οι εντατικές θεραπείες. Το το βράδυ της ίδιας ημέρας η κατάσταση επιδεινώθηκε και μέχρι και την Κυριακή των Βαϊων νοσηλευόταν σε καταστολή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Την Κυριακή των Βαϊών ξέφυγε από την μηχανική υποστήριξη και η κατάστασή του βελτιωνόταν μέρα με την ημέρα.

Ο π. Χρήστος Παππάς σε μια από τις βραβεύσεις.

Προ ολίγου (Μεγάλη Πέμπτη και ώρα 12.20 μ.μ.) επικοινώνησε μαζί μας για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη για όλους όσους προσευχήθηκαν υπέρ της ανάρρωσής του, καθώς επίσης και για τον φύλακα άγγελό του, τον πνευμονολόγο Δρ. Θεοφάνη Παύλου που στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του και καθοδηγούσε την ιατρική ομάδα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Το κινητό τηλέφωνο του π. Χρήστου είναι αν όχι το μόνο τουλάχιστον ένα από τα ολίγα κινητά κληρικών και ιεραρχών που το έχουν όχι μόνο οι συγγενείς και οι φίλοι, αλλά και οι γνωστοί στις ΗΠΑ, στη γενέτειρα, στην Πόλη και στα προπύργια τη Ορθοδοξίας.

Λίγες ημέρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο η μνήμη του κινητού του κορέστηκε με συνέπεια να καταγραφούν εκατοντάδες αναπάντητες κλήσεις.

«Είμαι καλύτερα, αλλά λίγο αδύναμος. Περιμένω να αναρρώσω και να επιστρέψω στο σπίτι μου και στην μεγαλύτερη οικογένεια της Αναλήψεως στο Φέρβιου. Πέρασα μια από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες της ζωής μου και συνειδητοποίησα καλύτερα από άλλοτε ποτέ την δύναμη της πίστεως και της προσευχής. Οι άνθρωποι στις δύσκολες στιγμές προσεύχονται στον Χριστό. Πολλοί άνθρωποι από την παροικία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Κωνσταντινούπολη και από όλα τα σημεία του πλανήτη, όπου υπάρχουν τα κάστρα της Ορθοδοξίας προσευχήθηκαν και έφεραν πολύ πιο κοντά την Ανάσταση για μένα και την οικογένειά του», επεσήμανε με τρεμάμενη φωνή ο π. Χρήστος.

Ο π. Χρίστος Παππάς με την εφηβική ομάδα του μπάσκετ.

«Ένας ιερομόναχος δεν αρκέστηκε μόνο με την προσευχή, αλλά άρχισε να αγιογραφεί την εικόνα του Αγίου Νικηφόρου να μου δώσει κουράγιο και να μου υπενθυμίσει ότι θα βγω νικητής και ότι θα γιορτάσουμε μαζί την Ανάσταση. Τους ευχαριστώ και τους ευγνωμονώ όλους για τις προσευχές τους, καθώς επίσης και για την αγάπη και τον σεβασμό με τον οποίο περιέβαλλαν από την πρώτη στιγμή την πρεσβυτέρα Μαρία και την οικογένειά μου».

Ο π. Χρήστος επεσήμανε ότι ήταν τυχερός διότι ακολούθησε τις οδηγίες του Δρα. Θεοφάνη Παύλου και εισήχθη εγκαίρως στο νοσοκομείο.

«Εγώ ήμουν τυχερούς διότι πήγα νωρίς σε ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία με άριστο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και το λεξιλόγιό μου είναι ανίκανο να εκφράσει την ευγνωμοσύνη για όσα έκαναν όχι μόνο για μένα, αλλά και για όλους τους ασθενείς, οι οποίοι νόσησαν από τον κορωνοϊό», επεσήμανε.

«Η άνευ προηγουμένου δοκιμασία που πέρασα είναι απίστευτη. Από τις δώδεκα περίπου ημέρες που νοσηλευόμουν σε καταστολή δεν θυμάμαι τίποτε, αλλά από την Κυριακή των Βαϊων η κατάσταση άλλαξε και διαισθάνθηκα ότι ο Θεός φώτισε και ότι το φως της Αναστάσεως εισήλθε στον θάλαμό μου», επεσήμανε.

Από Στέλιος Κοντολιός, Δημήτριος Μιχαλιός, π. Παύλος Παλαιστίδης και π. Χρήστος Παππάς. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση: Θέμις Κοντολιού.

Αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού επεσήμανε: «Υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας, οι οποίοι βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά. Μερικοί δε θα προλάβουν να δουν την Ανάσταση. Έχουν εφεύρει νέα φάρμακα τα οποία άρχισαν να εφαρμόζουν και πιστεύω ότι η Ανάσταση του Κυρίου θα αναστηλώσει την κλονισμένη πίστη τους και θα αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των ασθενών που θα καταπατήσουν τον θάνατο».

«Ευχαριστώ όλους όσους προσευχήθηκαν για μένα και τους καλώ να προσευχηθούν για όλους τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Να προσευχηθούν για τους πραγματικούς ήρωες τις πανδημίας, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους εργαζομένους στα νοσοκομεία, τους αστυνόμους, τους πυροσβέστες και όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορωνοϊού. Να προσευχηθούμε υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής όλων των θυμάτων του κορωνοϊού και υπέρ της υγείας των χαροκαμένων οικογένειών τους», επεσήμανε.

«Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα, υγεία, χαρά και ευτυχία σε όλον τον κόσμο», κατέληξε ο παππάς του λαού.

- Advertisement -

1 COMMENT

  1. Χριστός Ανέστη πάτερ, να ‘στε πάντα μαχητής και κοντά στο ποίμνιό σας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.