Η AHEPA χαιρετίζει την εκστρατεία της Πρεσβείας των ΗΠΑ για τα 200χρονα της Ελληνικής Επανάστασης

0
Η αφίσα των εκδηλώσεων που θα διοργανώσουν οι αμερικανικές διπλωματικές αρχές στην Ελλάδα. Φωτογραφια: ΑΠΕ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η AHEPA, η κορυφαία οργάνωση των Ελληνοαμερικανών,  χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα για την διοργάνωση εκδηλώσεων καθ’ όλη την διάρκεια του έτους για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Την χαρμόσυνη για την ομογένεια είδηση για την διοργάνωση των ετήσιων εκδηλώσεων για τα 200χρόνια, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάϊατ.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, κ. Γιώργος Χωριάτης αμέσως μετά την ανακοίνωση του προγράμματος εξέδωσε ανακοίνωση τύπου μέσω της οποίας επαινεί την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα για την έναρξη της εκστρατείας της για τον εορτασμό της 200ετίας με τίτλο «ΗΠΑ & Ελλάδα: Γιορτάζοντας τα 200 χρόνια φιλίας»,.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρακολουθήσουμε και να συμμετάσχουμε στην εκστρατεία που διοργανώνει η Αμερικιανική Πρεσβεία και η οποία αν μη τι άλλο έχει ως στόχο την προβολή των ιστορικών δεσμών μεταξύ των δύο λαών,  καθώς επίσης και το έργο και την συμβολή των Αμερικανών Φιλελλήνων στον αγώνα της Ελλάδας για ελευθερία, ανεξαρτησία και Δημοκρατία» επεσήμανε ο κ. Χωριάτης, υπενθυμίζοντας την αφοσίωση των δύο χωρών στην ενίσχυση της στρατηγικής συμμαχίας.

Στην συνέχεια ανέφερε ότι η AHEPA θα διοργανώσει τις δικές της εκδηλώσεις για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης μεταξύ των οποίων και την διοργάνωση του ετήσιου εθνικού συνεδρίου της οργάνωσης στην Αθήνα, στην γενέτειρα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.

Το Συνέδριο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» θα λάβει χώρα από τις 25 Ιουλίου 2021 έως και την 31η Ιουλίου 2021 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» (The Grand Bretagne) και η οργανωτική επιτροπή έχει προβεί στον προγραμματισμό του και μάλιστα έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα τις λεπτομέρειες του 99ου Εθνικού Συνεδρίου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει αναλάβει η AXEPA HELLAS και οι ηγέτες όλων των τμημάτων, οι οποίοι προγραμματίζουν πλειάδα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Ο ύπατος πρόεδρος της οργάνωσης κ. Τζορτζ Χωριάτης απονέμει το παράσημο της ΑΧΕΠΑ στον κ. Τζορτζ Βενιζέλο (που διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του FBI στη Νέα Υόρκη. Παρών στην απονομή και ο κ. Τζον Κατσιματίδης. Φωτογραφία: ETA PRESS.

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και για τις κρατήσεις στο ξενοδοχείο κάνετε κλικ στο: https://ahepa.org/supreme-convention/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.