Η AHEPA συγχαίρει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις

0
57
Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Γιώργος Χωριάτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Γιώργος Χωριάτης μέσω μιας ανακοίνωσης τύπου εξέφρασε την ευαρέσκειά του καθώς επίσης και των ηγετικών στελεχών και των μελών για την ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας, για την ορκωμοσία και την ανάληψη των καθηκόντων του 46ού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Η AHEPA όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι η μεγαλύτερη και συνάμα κορυφαία οργάνωση των Ελληνοαμερικανών, η οποία ιδρύθηκε προ ενός περίπου αιώνα για την προστασίας των Ελλήνων μεταναστών από τις φυλετικές διακρίσεις και κατόρθωσε με τον αγώνα της όχι μόνο να συμβάλει τα μέγιστα στην ένταξη των Ελλήνων στην αμερικανική κοινωνία, αλλά και για να αποκτήσει η ομογένεια την θέση που της αρμόζει στο πολυεθνικό μωσαϊκό της Αμερικής.

Η AHEPA ήταν και παραμένει  αντάξιος συνομιλητής των εκάστοτε προέδρων και κυβερνήσεων των ΗΠΑ και συνάμα πρεσβευτής της Ελλάδας, της Κύπρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου και εκατοντάδες νομοθέτες, κυβερνήτες και υπουργοί έχουν ανακηρυχτεί επίτιμα μέλη της AHEPA.

Η ανακοίνωση της AHEPA στο Twitter.

Ο κ. Χωριάτης εκφράζει την ετοιμότητα της οργάνωσης να συνεργαστεί με την νέα κυβέρνηση και το νέο Κογκρέσο για το καλό της Αμερικής, της ομογένειας και για την σύσφιξη των σχέσεων των ΗΠΑ με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Χωριάτη έχει ως εξής: «Η AHEPA συγχαίρει τον Πρόεδρο Joseph R. Biden, Jr. και την αντιπρόεδρο Kamala Harris για την ορκωμοσία και την ανάληψη των καθηκόντων τους. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση Μπάιντεν για τις προτεραιότητες της δημόσιας πολιτικής που είναι κρίσιμες για την ελληνοαμερικανική κοινότητα και την αποστολή της οικογένειας της AHEPA».

«Είμαστε ιδιαίτερα έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη νέα διοίκηση και να βοηθήσουμε στην βελτίωση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία και για την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των λαών μας. Πρόκειται για έναν ρόλο που διαδραμάτισε με υπερηφάνεια η AHEPA για έναν περίπου αιώνα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στιγμιότυπο από την ανακήρυξη του προέδρου Χάρη Τρούμαν ως μέλους της AHEPA
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.