Χριστουγεννιάτικη γιορτή Απογευματινού Σχολείου «Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη» (βίντεο)

0
Οι μαθητές οι οποίοι παρουσίασαν την πρώτη νύχτα των Χριστουγέννων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Σαραντάκειος Αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ το μεσημέρι του Σαββάτου, 17 Δεκεμβρίου 2022, έλαμπε από τα λαμπερά πρόσωπα των μαθητών του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου «Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη» της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ τα οποία με τις μελωδικές τους φωνές και τις υποκριτικές τους ικανότητες κατάφεραν να εισαγάγουν τους γονείς και τους ηγέτες της κοινότητας στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Στην καθιερωμένη γιορτή παρέστησαν ο ιερατικός προϊστάμενος της Κοινότητας του Αγίου Νικολάου, π. Παύλος Παλαιστίδης, οι ευεργέτες του σχολείου, Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη, ο πρώην διευθυντής Γεώργιος Κανελλόπουλος, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μαρία Ζολώτα, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ειρήνη Χοτζόγλου, οι συμπρόεδροι του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων Τζίνα Τομασίδη και Χρυσάνθη – Ελένη Μιχαλοπούλου και άλλοι εκπρόσωποι της μεγαλωνύμου κοινότητας.

Τον συντονισμό της γιορτής ανέλαβε η διευθύντρια του σχολείου Στέλλα Βασιλειάδου, η οποία συνεχάρη τις δασκάλες και τους μαθητές για τις άοκνες προσπάθειες και εστίασε την προσοχή της στο ουσιαστικό μήνυμα και νόημα των Χριστουγέννων.

Στην συνέχεια όλες οι τάξεις ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο μέχρι και την 8η τάξη παρουσίασαν το δικό τους πρόγραμμα, ενώ την μουσική επιμέλεια είχε αναλάβει ο μουσικοδιδάσκαλος Δημήτρης Μπεχράκης.

Τα μονόπρακτα «Μια τρελή Πρωτοχρονιά» και «Η Πρώτη Νύχτα των Χριστουγέννων» παρείχαν την δυνατότητα στο ακροατήριο και στον γράφοντα να συνειδητοποιήσουν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον εν λόγω σχολείο για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Μετά το πέρας του προγράμματος εισήλθε ο Άγιος Βασίλης φορτωμένος με δώρα για όλους τους μαθητές και τα παιδιά.  

Οι συμπρόεδροι του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων Τζίνα Τομασίδη και Χρυσάνθη – Ελένη Μιχαλοπούλου συγχάρηκαν τους μαθητές και μοίρασαν κάρτες στους εκπαιδευτικούς, καθώς επίσης στον πρώην διευθυντή Γιώργο Κανελλόπουλο και στους ευεργέτες Στέφανο και Αρετή Τσερπέλη.

Χαιρετισμούς και ευχές απηύθυναν η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μαρία Ζολώτα και η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ειρήνη Χοτζόγλου.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Παύλος Παλαιστίδης συνεχάρη την διευθύντρια και τους δασκάλους, και έκανε ειδική μνεία στην κ. Αντιγόνη Βλαχογιάννη η οποία δίδαξε το Κοντάκιο των Χριστουγέννων και άλλους ύμνους τους οποίους ερμήνευσαν οι μαθητές της 4ης, 5ης και 7ης Τάξης.

Η διευθύντρια του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου “Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη” Στέλλα Βασιλειάδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων οι οποίοι έβαλλαν το Κοντάκιο των Χριστουγέννων και άλλους ύμνους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι μαθητές της Β΄Τάξης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο μικρός Αλέξανδρος ο οποίος εξέπληξε τους πάντες με την δεξιοτεχνία του. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα νήπια τα οποία τραγούδησαν το “Ω έλατο”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι μαθητές της 1ης Τάξης με την δασκάλα τους Σπυριδούλα Ζολώτα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μαρία Ζολώτα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι δάσκαλοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα στελέχη του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου “Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη” της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Νικόλαος Ζολώτας, Μαρία Ζολώτα, Τζίνα Τομασίδη, Χρυσάνθη – Ελένη Μιχαλοπούλου, Αρετή Τσερπέλη, Στέφανος Τσερπέλης, π. Παύλος Παλαιστίδης και Στέλλα Βασιλειάδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονραι οι Χρυσάνθη – Ελένη Μιχαλοπούλου, Στέλλα Βασιλειάδου, Τζίνα Τομασίδη, Γεώργιος Κανελλόπουλος και Θεόδωρος Περδικογιάννης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Ειρήνη Χοτζόγλου και ο διευθύντρια Στέλλα Βασιλειάδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Παύλος Παλαιστίδης και η Στέλλα Βασιλειάδου,. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την είσοδο του Αγίου Βασίλη φορτωμένου με δώρα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.