ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μια σύντομη αλλά συμβολική τελετή οι μαθητές του Απογευματινού Σχολείου του Καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας αποχαιρέτησαν δια ζώσης την σχολική χρονιά που σημαδεύτηκε από διάφορα γεγονότα και την εισαγωγή της πλατφόρμας Zoom, ή αλλιώς τηλε-εκπαίδευση.

Η εκδήλωση θύμισε τις παλιές καλές τελετές αποφοίτησης, τότε που χωρίς μάσκα οι γονείς ανταγωνίζονταν στο ποιος ή ποια θα βγάλει την καλύτερη φωτογραφία με το κινητό. Τώρα συναγωνίζονται και για βίντεο. Πράγματι τα παιδιά με την βοήθεια των δασκάλων ετοίμασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα διανθισμένο με μουσική και χορό. Στο τέλος όλοι μαζί, μαθητές, γονείς και δάσκαλοι απόλαυσαν πίτσα και εξαιρετικό παγωτό, ανανεώνοντας το ραντεβού για τον Σεπτέμβριο.

Τους γονείς και τους μαθητές καλωσόρισε η διευθύντρια του Απογευματινού Σχολείου του Καθεδρικού κ. Ρούλα Λαμπράκη, που τόνισε ότι ήταν επιθυμία της να δώσει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην γιορτή που οργανώθηκε για να αποχαιρετήσουν τους μαθητές.

Η κ. Λαμπράκη ευχήθηκε όπως όλοι, γονείς και μαθητές έχουν ένα όμορφο καλοκαίρι και με το καλό επανέλθουν στις τάξεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Προσφέρουμε αυτά τα προγράμματα, συμπλήρωσε, με μεγάλο ενθουσιασμό και απέραντη αγάπη. Στηρίζουμε, είπε, την κοινότητα.

Στην συνέχεια η διευθύντρια του Απογευματινού Σχολείου ευχαρίστησε τις δασκάλες, την κ. Αθανασία, την κ. Έλλη, και την κ. Ιωάννα, που με ζήλο και αγάπη αγωνίστηκαν ώστε να παραμείνει το σχολείο ανοιχτό, μαζί με το ημερήσιο. Στο έργο τους συνέβαλαν η κ. Ολυμπία στην διδασκαλία του χορού και ο Φύτος Στράτης στην διδασκαλία της μουσικής.

Το σχολείο του Καθεδρικού, τόνισε η κ. Λαμπράκη, ήταν ένα από τα ελάχιστα σχολεία που έμειναν ανοικτά στην διάρκεια της καραντίνας και έκλεισε μόλις για μια εβδομάδα, εξαιτίας ενός κρούσματος κορωνοϊού. Εύχομαι, κατέληξε η κ. Λαμπράκη, του χρόνου να είμαστε διπλοί σε αριθμό.

Η τάξη της δασκάλας Ιωάννας Ξανθοπούλου παρουσίασε το τραγούδι «το ναυτάκι». Φωτογραφία: ETA PRESS

Ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού, π. Νικόλαος Καρλούτσος επεσήμανε ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους και ιδιαίτερα με τις εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης του Καθεδρικού και ευχαρίστησε το διδακτικό προσωπικό ενώ ευχήθηκε καλή δύναμη και κουράγιο. «Συγχαρητήρια και σε ανώτερα», ήταν η ευχή που έδωσε ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του.

Παρών στην εκδήλωση και ο εφημέριος π. Σωτήριος Μιχαλάτος, που απαθανάτισε την εκδήλωση για το αρχείο της Κοινότητας.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα που ετοίμασαν οι μαθητές η κ. Λαμπράκη τόνισε ότι συμμετέχουν μόνο τα μισά παιδιά, αφού αυτά που παρακολούθησαν μέσω τηλε-εκπαίδευσης δεν παραβρέθηκαν.

Η τάξη της κ. Αθανασίας Φίλιου παρουσίασε το τραγούδι «τα παπάκια». Φωτογραφία: ETA PRESS

Έτσι οι μικρότεροι μαθητές παρουσίασαν το τραγούδι «το ναυτάκι», τα λίγο μεγαλύτερα το τραγούδι «τα παπάκια» και τα πιο μεγάλα διάβασαν το τραγούδι «Καλοκαίρι».

Στο τέλος οι μαθητές παρουσίασαν και ελληνικούς χορούς. Όλοι οι μαθητές πήραν και αποδεικτικό για την ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων.

Η τελετή συμπληρώθηκε με τις ευχές και τις ευχαριστίες του κ. Κωνσταντίνου Ηλιάδη, προέδρου της Σχολικής Επιτροπής.

Στο χορευτικό της εκδήλωσης συμμετείχαν τέσσερα παιδιά αλλά μαζί τους χόρεψαν τόσο η κ. Λαμπράκη όσο και η κ. Έλλη. Δασκάλα του Χορευτικού είναι η κ. Ολυμπία. Φωτογραφία: ETA PRESS

Λίγο πριν το τέλος, οι μαθητές ξεδίπλωσαν ένα μεγάλο πανό, που απεικόνιζε ένα καράβι, το καράβι της γνώσης, Δεξιά και αριστερά απο το καράβι τύπου Τριήρης, που έφερνε στο μέσον το όνομα του χορηγού του Σχολείου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αναγραφόταν οι λέξεις: «Ελλάδα, Ελευθερία, Περηφάνεια» και αριστερά: «Φιλία, Φιλοξενία, Φιλότιμο».

Ανάμεσα στους περήφανους γονείς και συγγενείς των μαθητών διακρίναμε και τον γνωστό συγγραφέα κ. Νίκο Γκατζογιάννη.

Αμέσως μετά γονείς και μαθητές γιόρτασαν με παγωτό και με πίτσα την λήξη της σχολικής χρονιάς.

Η διευθύντρια του Απογευματινού Σχολείου του Καθεδρικού κ. Ρούλα Λαμπράκη. Φωτογραφία: ETA PRESS
Ο προϊστάμενος της Κοινότητας του καθεδρικού π. Νικόλας Καρλούτσος. Φωτογραφία: ETA PRESS
Οι γονείς και οι συγγενείς των μικρών μαθητών που αποφοίτησαν. Φωτογραφία: ETA PRESS
-Advertisement-

1 COMMENT

  1. Θα μπορέσει κάποιος να μας πει υπεύθυνα πόσα παιδιά
    έχει συνολικά το σχολείο του Καθεδρικού;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.