Χαιρετισμός Ι.  Χρυσουλάκη σε Συναυλία μελοποιημένης ποίησης της Σαπφούς στην Αργεντινή

0
46
Στιγμιότυπο από τον χαιρετισμό του Ιωάννη Χρυσουλάκη.

ΑΘΗΝΑ. Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης άνοιξε με τον χαιρετισμό του Μουσική Συναυλία με τα έργα της Σαπφούς και της Νόσιδος μελοποιημένα σε λαϊκούς και κλασσικούς λατινοαμερικανικούς ρυθμούς από τη συνθέτη  Daniela Horovitz Safo, στο Μπουένος Άϊρες της Αργεντινής.

Η συγκεκριμένη μουσική δημιουργία κέρδισε την κρατική υποτροφία Beca Creación del Fondo Nacional de las Artes 2019, με κρατική επιδότηση από το Mecenazgo del GCBA 2019 και το  Ινστιτούτο Μουσικής Argentina Florece 2021. Η όλη παραγωγή έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, του Υπουργείου Πολιτισμού της Αργεντινής, καθώς και της Ελληνικής Πολιτιστικής Οργάνωσης «Νόστος» της Αργεντινής.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε στο έργο της Νόσιδος, Ελληνίδας  επιγραμματοποιού, η οποία έζησε την εποχή του Πτολεμαίου Α΄, καθώς και της Σαπφούς, της σημαντικότερης εκπροσώπου της λυρικής ποίησης κατά τον 7ο και 6ο π.χ. αι. Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι χάρη στη συνθέτη Ντανιέλα Χόροβιτς Σάφο, το έργο των δύο αυτών σπουδαίων γυναικών  που έχει υπερβεί τα όρια του χρόνου, υπερβαίνει και τα σύνορα του χώρου, για να δώσει στο κοινό της Αργεντινής μια μοναδική μουσική εμπειρία.

Κλείνοντας υπογράμμισε την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που αποσκοπούν στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των λαών.

Η συνθέτις Ντανιέλα Χόροβιτς Σάφο.
Στιγμιότυπο από την διαδικτυακή συζήτηση.
Η αφίσα της συναυλίας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.