Γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα στο Τζάκσον Χάιτς του Κουίνς

0
Η αφίσα της γιορτής.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ιστορική κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς του Κουίνς καλεί τους ομογενείς της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης να παραστούν στις εκδηλώσεις στην μνήμη του του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το βράδυ της Τετάρτης, 26 Ιουλίου 2023 και ώρα 7:00 μ.μ. με τον πανηγυρικό Εσπερινό και την περιφορά της εικόνας του Αγίου εντός του ναού και θα ολοκληρωθούν το πρωί της Πέμπτης 27ης Ιουλίου 2023 με τον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία που θα ξεκινήσουν στις 8:30 π.μ.

Η κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς είναι μια από τις ιστορικές κοινότητες του Κουίνς και κατ΄ επέκταση της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης και η οποία τα τρία τελευταία χρόνια έχει εισέλθει σε τροχιά ανόδου και αναγέννησης.

Οι μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου της κοινοτητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ηγέτες της κοινότητας και τον π. Γεδεών Βαρύτιμο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Γεδεών Βαρύτιμος και η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, Αμαλία Μπουρνιά πλαισιωμένοι από μια ομάδα καταξιωμένων στελεχών έχουν βάλει ψηλά τον πήχη και κατάφεραν να ανακόψουν την φθίνουσα πορεία της προηγούμενης δεκαετίας, λόγω της αποψίλωσης του ελληνικού στοιχείο στην περιοχή και αξιώθηκαν να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα.

Περίπτρανη απόδειξη η επαναλειτουργία μετά από δύο δεκαετίες του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η γιορτή της λήξης του σχολικού έτους, η οποία, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλαβε χώρα πρόσφατα ήρθε να αποδείξει ότι η κοινότητα εισήλθε σε μια περίοδο ουσιαστικής αναγέννησης.

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/hirotonia-kai-teleti-liksis-tou-sholikou-etous-sto-jackson-heights-tou-queens/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.