Για το εμβόλιο και τους δεσμούς του με την Ελλάδα μίλησε στο COSMOS FM ο Άλμπερτ Μπούρλα

0
159
Ο ομογενής διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλάς. Φωτογραφία: www.mononews.gr

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Θα είναι θαυμάσιο μήνυμα αν ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώσουν τον κόσμο», δήλωσε ο επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπούρλα, αναφερόμενος στην συνεργασία του με τον Ugur Sahin, σε αποκλειστική συνέντευξη στο Ελληνικό Κοινωφελές Ραδιόφωνο της Νέας Υόρκης COSMOS FM και στην παραγωγό Χρύσα Αβράμη.

Ο Ugur Sahin και η σύζυγός του Ozlem Tureci ηγούνται της Γερμανικής εταιρείας BioNTech με την οποία συνεργάζεται η Pfizer για την παραγωγή εμβολίου για προστασία από την ασθένεια Covid-19.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα «..για την ευρεία κατανάλωση, ο καθένας να μπορεί να πηγαίνει στο γιατρό, στο φαρμακείο για να προμηθευτεί τα εμβόλια, πιστεύω ότι θα γίνει κατά τα μέσα του 2021» είπε ο Έλληνας CEO, αποκαλύπτοντας ότι όταν πληροφορήθηκε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου για την πλέον του 90% αποτελεσματικότητα του εμβολίου «Ένιωσα τεράστια ανακούφιση. Τα πράγματα που μπορούσαν να επηρεαστούν ήταν πολλά και δεν αφορούσαν μόνο εμένα ή την Pfizer, αλλά αφορούσαν όλο τον κόσμο”

Αναφερόμενος στην ταχύτητα με την οποία εξελίχθηκαν οι έρευνες ο κ.Μπούρλα είπε ότι αυτό οφείλεται αφενός στο ότι πολλές φάσεις έγιναν παράλληλα και όχι διαδοχικά και αφετέρου στο ότι δεν πήρε η Pfizer οικονομική βοήθεια από το Αμερικανικό Κράτος με αποτέλεσμα να μην χαθεί χρόνος σε γραφειοκρατικές διαδικασίες. Μέχρι τώρα έχουν δεσμευθεί 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό «εμπεριέχει τεράστιο ρίσκο αλλά εμπεριέχει και τεράστια ανταμοιβή και η ανταμοιβή ήταν ότι μπορέσαμε να το πραγματοποιήσουμε σε μήνες» εννοώντας βέβαια ότι κανονικά μια τέτοια προσπάθεια θα χρειαζόταν χρόνια.

Για το συμβολισμό ότι των δύο συνεργαζόμενων εταιρειών που αναπτύσσουν αυτό το εμβόλιο ηγούνται ένας Έλληνας κι ένα ζεύγος Τούρκων, και στην ερώτηση αν η επιστήμη τελικά μας ενώνει, απάντησε χαρακτηριστικά «Ναι πιστεύω η επιστήμη μας ενώνει, και όχι μόνο η επιστήμη, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μας ενώνουν, παρά που μας χωρίζουν Είναι συμβολικά θαυμάσιο το ότι έτυχε ο Ugur να είναι Τούρκος και εγώ να είμαι Έλληνας.” Ο Άλμπερτ Μπούρλα τόνισε ακόμα ότι έχει ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα, εκεί γεννήθηκε εκεί μεγάλωσε, σπούδασε και ερωτεύτηκε και ανησυχεί με την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο. «Εγώ είμαι Εβραίος στο θρήσκευμα ο Ugur είναι Μουσουλμάνος αλλά αυτό δε μας εμπόδισε καθόλου να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον και το μόνο πράγμα που είπαμε όταν αρχίσαμε να μιλάμε είναι ότι ακριβώς θα είναι θαυμάσιο μήνυμα αν ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώσουν τον κόσμο.»

Η παραγωγός Χρύσα Αβράμη και ο ομογενής διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλάς. Φωτογραφία: Cosmos-FM

Στην ερώτηση της Χρύσας Αβράμη τι μήνυμα στέλνει στην πατρίδα του τη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, απάντησε «Να προσέχουν πάρα πολύ. Νομίζω ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ τώρα που ξέρουμε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, αλλά μέχρι να μπορέσουν να έρθουν τα εμβόλια σε αρκετές ποσότητες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, να παρακολουθούν τα μέτρα που συνιστούν υγειονομικές αρχές, να φοράνε τις μάσκες τους και θα έρθουν πολύ καλύτερες μέρες, συντομότερα από ότι φαίνεται τώρα, μέσα στην μαυρίλα που ζούμε»

Για την συνέντευξη πατήστε εδώ

Cosmos – FM

Το Eλληνικό κοινωφελές ραδιόφωνο COSMOS FM ιδρύθηκε το 1987 στην Νέα Υόρκη και λειτουργεί υπό την αιγίδα του μη κερδοσκοπικού, εκπαιδευτικού οργανισμού Greek American Educational Public Information System, Inc. (GAEPIS). Εκπέμπει καθημερινά στα FM της Nέας Υόρκης καθώς και στο διαδίκτυο www.cosmosfm.org . Η αποστολή του οργανισμού GAEPIS και του COSMOS FM είναι η διάσωση και διάδοση της κληρονομιάς μας. Τα προγράμματα καλύπτουν μία ευρεία γκάμα θεμάτων, εκπαιδευτικών, πολιτικών, επιστημονικών, πολιτιστικών κ.λ.π. Βασίζεται στην εθελοντική εργασία των παραγωγών του και στην οικονομική ενίσχυση χορηγών και συνδρομητών.

Το έμβλημα του Cosmos-FM.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.