Γεύμα υποδοχής του νέου ιερατικώς προϊσταμένου στην Κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Τζάκσον Χάιτς

1
445
Στιγμιότυπο από την αντιφώνηση του π. Γεδεών Βαρυτίμου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς, διοργανώνει γεύμα την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, για να υποδεχθεί και επίσημα (σύμφωνα δηλαδή με τα ήθη και έθιμα της Ομογένειας,  που διατηρεί ακόμα και σήμερα τα αντανακλαστικά της φιλοξενίας) το νέο ιερατικώς προϊστάμενο, τον Αρχιμανδρίτη Γεδεών Βαρύτιμο.

Ο Αρχιμανδρίτης Γεδεών αν και ανέλαβε τα καθήκοντα εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο, εντούτοις δεν είχε την ευκαιρία λόγω της πανδημίας για μια υποδοχή σύμφωνα με τα  σχέδια και τις επιθυμίες του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Έτσι κι αφού πλέον άνοιξαν πάλι οι ναοί το Δ.Σ. της κοινότητας αποφάσισε να πραγματοποιήσει το γεύμα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά το νέο προϊστάμενο της.

H καθυστέρηση αυτή δεν έφερε απογοήτευση, αλλά αντίθετα έδωσε στο νεαρό κληρικό περισσότερη δύναμη και ώθηση, με αποτέλεσμα μέσα σε ένα χρόνο τόσο τα μέλη της κοινότητας όσο και οι επισκέπτες να διαπιστώνουν με χαρά, μια ιδιαίτερη πρόοδο και σημαντικές βελτιώσεις, σε ό,τι αφορά την εικόνα του ναού.

Η αφίσα της εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα ξεκίνησε και συνεχίζεται ο καθαρισμός των αγιογραφιών και των εικόνων που στολίζουν το εσωτερικό του ναού.

Ο Αρχιμανδρίτης Γεδεών με πολύ όρεξη και με όραμα κατάφερε να εμψυχώσει τόσο τα μέλη του Δ.Σ όσο και τον δραστήριο πρόεδρο κ. Φώτη Γερασόπουλο, και έτσι από κοινού με τον Αρχιμανδρίτη ακολουθούν τα βήματα για την πρόοδο και ευημερία της Κοινότητας.

Μάλιστα στα θετικά και τις πρωτοβουλίες του κοινοτικού συμβουλίου ήταν και η πρόσληψη νέου και καλλίφωνου ιεροψάλτη, κίνηση που είχε μεγάλη απήχηση στους πιστούς. Ο νέος ιεροψάλτης δεν είναι άλλος από τον πολύ αγαπητό τραγουδιστή και τραγουδοποιό Γρηγόρη Μανινάκη.

Η επόμενη πρωτοβουλία της Κοινότητας, είναι η δημιουργία εκ νέου του κατηχητικού σχολείου, γνωστό και ως Sunday School, που θα λειτουργεί κάθε Κυριακή.

Για τον σκοπό αυτό μάλιστα ο Αρχιμανδρίτης Γεδεών αναζητεί μέσω των «Αναμνήσεων» το κατάλληλο άτομο, μια κοπέλα που θα ήθελε να βοηθήσει ενεργά και να στηρίξει την προσπάθεια αναβάθμισης και αναγέννησης της Κοινότητας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται η Κοινότητα έχει τα τελευταία χρόνια γνωρίσει μια οικοδομική άνθιση και μάλιστα απέναντι ακριβώς από τον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ολοκληρώθηκε πρόσφατα ένα νέο συγκρότημα κατοικιών προς ενοικίαση,  που απευθύνεται μάλιστα σε νέους επαγγελματίες.

Η τιμή του εισιτηρίου για το γεύμα ορίστηκε στα 30 δολάρια. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών της Κοινότητας.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να τηλεφωνήσουν στο γραφείο της Κοινότητας, (718) 639-0611 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση sschofny78@yahoo.com

- Advertisement -

1 COMMENT

  1. Οι άγαμοι Κληρικοί δεν θα έπρεπε να
    διορίζονται σε κοινότητες δια να μην
    δημιουργούνται ψίθυροι …. και αμαρτάνουν
    οι πιστοί.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.