Γαλανόλευκη η 5η Λεωφόρος της Ν. Υόρκης – Συγκινητική η συμμετοχή της νέας γενιάς (φωτογραφίες)

1
305
Το Άγημα των Ευζώνων της Προδρικής Φρουράς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η 5η Λεωφόρος του Μανχάταν το απόγευμα της Κυριακής, 5ης Ιουνίου 2022, πλημμύρισε από τους ομογενείς όλων των ηλικιών, οι οποίοι με τα λάβαρα και τις ιαχές παρέλασαν ενωμένοι και αναφώνησαν «Ζήτω η Ελλάδα», «Ζήτω το έθνος».

Είναι η πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία που η παρέλαση της Νέας Υόρκης έλαβε χώρα ετεροχρονισμένα και μάλιστα τον Ιούνιο και αυτό όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» οφείλεται στον εμφύλιο σπαραγμό στον οποίο τα τελευταία δύο χρόνια έχει βυθιστεί η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και στην ανικανότητα της τριμερούς επιτροπής παρελάσεως (της Αρχιεπισκοπής και των δύο αντιμαχόμενων ηγεσιών της Ομοσπονδίας να διοργανώσουν την παρέλαση στην αρχική της ημερομηνία και συγκεκριμένα στις 27 Μαρτίου 2022.

Παρά ταύτα η ομογένεια ανταποκρίθηκε και μάλιστα με το παραπάνω και η παρέλαση ήταν επιτυχημένη τόσο ως προς τα μηνύματα και την ευπρέπεια. Ήταν υποδειγματική και ως προς την τάξη και τα εύσημα ανήκουν στους ακάματους εργάτες της Επιτροπής Παρελάσεως, στους εθελοντές, στους ηγέτες των κοινοτήτων, των συλλόγων, των σχολείων και των ιδρυμάτων της ομογένειας που ανέλαβαν τις ευθύνες τους και έκαναν την διαφορά.

Η συμμετοχή του Αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς προκάλεσε τον ενθουσιασμό των ομογενών και έδωσε την δυνατότητα στα παιδιά της ομογένειας που είχαν ντυθεί Ευζωνάκια και Αμαλίες να συνειδητοποιήσουν, ότι είναι απόγονοι των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης και όλων των αγώνων του έθνους μας που υποχρέωσαν τον Τσώρτσιλ να αναφωνήσει «στο εξής θα λέμε οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας εντυπωσίασε τους ομογενείς, καθώς ήταν μια από τις ελάχιστες φορές – αν όχι η μόνη – που παρέμεινε για δύο και πλέον ώρες απέναντι από την εξέδρα, παιάνιζε και ήρθε να καλύψει το έλλειμμα ως προς τον αριθμό των μπαντών που συμμετέχουν στις παρελάσεις.

Αξίζει να τονίσουμε ότι εφέτος είχαμε περισσότερες μαθητικές μπάντες και συγκεκριμένα του Ελληνικού Σχολείου «Πλάτων» του Μπρούκλιν, του Ημερήσιου Σχολείου «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν και του Ελληνικού Σχολείου Τσάρτερ του Μπρούκλιν και του Στάτεν «Αϊλαντ» και ευελπιστούμε ότι η αξιοπρεπής εμφάνισή τους θα δώσει το έναυσμα και σε άλλα σχολεία να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Η συμμετοχή των εθνικοτοπικών συλλόγων ήταν μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες παρελάσεως και αν μελετήσει κανείς τα βίντεο και τις φωτογραφίες θα διαπιστώσει ότι ο αριθμός των στελεχών και των μελών που παρέλασαν δεν ήταν ο αναμενόμενος.

Ο καταγάλανος ουρανός και οι ιδανικές καιρικές συνθήκες λειτούργησαν ως μαγνήτης τόσο για τους παρελαύνοντες όσο και για τους θεατές και τους ώθησαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση μέχρι και το τέλος της.

Τελετάρχες – επίσημοι

Στη  παρέλαση συμμετείχαν οι τελετάρχες και συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, το Ελληνικό Συμβούλιο (Hellenic Caucus) του Κογκρέσου, με εκπροσώπηση από την συμπροέδρο του, Κάρολιν Μαλόνι (Carolyn Maloney), η ομογενής Βουλευτής της Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) και η χρυσή ολυμπιονίκης, Φανή Χαλκιά.

Οι τελετάρχες και οι επίτιμοι τελετάρχες ενώ παρελαύνουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Συμμετείχαν επίσης ως επίτιμοι τελετάρχες η AHEPA και ο Ύπατος Πρόεδρος, Δημήτριος Κόκοτας, οι Κυπριακές Οργανώσεις (Κ.Ο.Α., ΠΣΕΚΑ και Παγκύπριος) με εκπροσώπους τους προέδρους Κυριάκο Παπαστυλιανού και Φίλιπ Κρίστοφερ, οι Χιακές Οργανώσεις (Χιακή Ομοσπονδία, Παγχιακός Σύλλογος «Κοραής» Νέας Υόρκης και Ηνωμένα Χιακά Σωματεία) με εκπροσώπους τους προέδρους τους, Ιωάννη Κοντολιό, Παναγιώτη Γεραζούνη και Δημήτρη Κοντολιό, καθώς επίσης και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης.

Παρέστησαν επίσης ο ΥΦΥΠΕΞ Ανδρέας Κατσανιώτης, η αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, αποτελούμενη από τους Σάββα Αναστασιάδη (ΝΔ), Θεοδώρα Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ) και Ευαγγελία Λιακούλη, ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτης Φωτίου η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβεις Μαρία Θεοφίλη και Ανδρέα Χατζηχρυσάνθου, αντίστοιχα,  ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Μιχάλης Φυρίλλας

Αν και στην παρέλαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Ανταμς και οι ομογενείς βουλευτές εν τούτοις η συμμετοχή των Αμερικανών πολιτικών στην παρέλαση ήταν αντιστρόφως ανάλογη με τις προηγούμενες παρελάσεις και αυτό πρέπει να προβληματίσει έντονα τους ηγέτες της ομογένειας.

Η εξέδρα των επισήμων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Σύλλογος Καλαβρυτών “Το Λάβαρο του 1821”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο η φιλελληνίδα βουλευτής της Νέας Υόρκης Κάρολιν Μαλόνι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το άγημε των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς και Ορθόδοξοι Αστυνομικοί ενώ παρελαύνουν.
Ο Γιάννης Νικολάπουλος, ο οποίος υποδύθηκε τον Καραϊσκάκη.
Το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από την παρέλαση του Δημάρχου Ερικ Ανταμς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ΜΙς Ανεξαρτησία στο άρμα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματεπίων Μείζονος Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από την παρέλαση του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο η διευθύντρια του Καθεδρικού Σχολείου Μερόπη Κυριάκου και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Κώστας Ηλίάδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από την παρέλαση της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου στο Γκάρισον της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Λαογραφικός Όμιλος Αμερικής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο ιατρικός Σύλλογος Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο δικηγορικός Σύλλογος της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
https://www.anamniseis.net/wp-content/uploads/2022/06/Greek_Parade_2022_Chian_Federation.jpgΑπό την παρέλαση των Χιωτών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η νέα γενιά της Αγίας Μαρκέλλας στο Γουάντα παρέλασεμε ένα πανώ στην μνήμη της Κυριακούλας Γάσπαρη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η νέα γενιά της κοοινότητας της Αγίας Μαρκέλλας στο Γουάντα της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από την παρέλαση της AHEPA. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά Νίκος Παφίτης, Φίλιπ Κρίστοφερ και Κυριάκος Παπαστυλιανού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι παιδικές ομάδες “Ελευθέρια” του Παγκυπρίου Συνδέσμου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι μαθητές του ημερήσιου σχολείου “Αργύριος Φάντης και ο δάσκαλος τους Βαγγέλης Χαζίρογλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από την παρέλαση της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η μπάντα του Ελληνικού Σχολείου Τσάρτερ του Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από την παρέλαση των μαθητών και γονέων του Ελληνικού Σχολείου Τσάρτερ του Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι δάσκαλοι και οι γονείς του Ημερήσιου Σχολείου “Δημητρίου και Γεωργίας Καλοειδή” στο Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από την παρέλαση της κοινότητας των Τριών Ιεραρχών του Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το άρμα της Investors Bank. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από την παρέλαση του Παγκερκυραϊκού Συλλόγου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το άρμα των Ικαριωτών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ηγέτες του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου Πλάτων του Μπρούκλιν.
Η μπάντα του Ελληνικού Σχολείου “Πλάτων” του Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ του Λονγκ Άϊλαντ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιοτυπο από την παρέλαση του Συλλόγου Μεσσηνίων “Αριστομένης” της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η νέα γενιά του ιστορικού Συλλόγου Καστοριέων “Ομόνοια”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο κέντρο ο πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριέων Δήμος Σιώκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Θεόδωρος Γαννακόπουλος και τα στελέχη του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Μαρκέλλας των ΓΟΧ στην Αστόρια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
ΟΙ φοιτητικοί σύλλογοι παρέλασαν ενωμένοι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Ιωάννης Λουδρας με την πρεσβυτέρα και τα΄άλλα στελέχη της κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο υποψήφιος πολιτειακός γερουσιαστής Στέφανο Φόρτε. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα στελέχη και τα μέλη της Atlantic Bank. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι μαθητές της Σχολής Λουπάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το άρμα του Συνδέσμου Φιλάθλωντου Ολυμπιακού Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά, Δρ. Σπύρος Μεζίτης, ενώ παρέλασε με τους μαθητές και τους γονείς του Bronx High School of Science. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι γονείς του Ημερήσιου Σχολείου “Βασίλειος Σπυρόπουλος” του Φλάσινγκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα λάβαρα των Συλλόγων των Κρητών της τριπολιτειακής περιοχής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το άρμα των Κρητικών Σωματείων της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
O Δρ. Γεώργιος Σύρος και ο π. Βαρθολομαίος Μερκάντο με τα μέλη της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Μανχάταν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα μέλη του μητροπολιτικού συμβουλίου της Νέας Ιερσέης, ενώ παρελαύνουν με το λάβαρο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από την παρέλαση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η κοινότητα του Αγίου Αθανασίου στο Παράμους της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από την παρέλαση των στελεχών και μλών της ιστορικής κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Πισκατάγουέι της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η κοινότητα της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Χόμντέιλ της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης και ο διευθυντής Δημοσθένης Τριανταφύλλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από την παρέλαση της κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Γιούνιον της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η κοινότητα του Αγίου Ανδρέου στο Ράντολφ της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το άρμα της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ρόζλαντ της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το άρμα της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ρόζλαντ της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από την παρέλαση της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από την παρέλαση του Ιδρύματος “Ιωάννα – Σοφία”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από την παρέλαση της κοινότητας της Αγίας Τριάδας στο Χίξβιλ του Λονγκ Άϊλαντ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρόξενος Δημήτρης Παπαγεωργίου (δεύτερος από αριστερά και ο Γιάννης Νικολόπουλος, ο οποίος υποδύθηκε τον Καραϊσκάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρόεδρος (δεξιά) του Συλλόγου Διπλατανιτών ‘Αγία Μαρίνα”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρόεδρος (δεξιά) του Συλλόγου Διπλατανιτών ‘Αγία Μαρίνα”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η πρόεδρος Ελένη Καλογερά και τα άλλα στελέχη του Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής “Παναγία η Προυσιώτισσα”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το άρμα της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το Λάβαρο της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την παρέλαση του Συλλόγου Λερίων Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από την παρέλαση της κοινότητας της Μεταμορφώσεως το Σωτήρος στην Κορώνα με επικεφαλής τον π. Χρυσόστομο Πάνο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα Ηνωμένα Λακωνικά Σωματεία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το άρμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στην πρώτη σειρά ο νυν και ο πρώην πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Κώστας Τσιλφίδης (αριστερά) και Πάνος Σταυριανίδης, αντίστοιχα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι σύλλογοι των Ηπειρωτών παρέλασαν με τα λάβαρα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η παρέλαση της κοινότητας του ΣΑγίου Δημητρίου Τζαμέικας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο διευθυντής Δημοοσθένης Τριανταφύλλου, οι μαθητές, οι γονείς και οι δάσκαλοι του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας του Σωτήρος στο Ράι της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το άρμα της κοινότητας της Παναγίας στο Άϊλαντ Παρκ του Λονγκ Άϊλαντ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η κοινότητα της Παναγίας στο ΆΪλαντ Παρκ με επικεφαλής τον π. Γεώργιο Καζούλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το άρμα της κοινότητας της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η κοινότητα της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το άρμα της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας ενώ παρελαύνει. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η κοινότητα της Ζωοδόχου Πηγής του Μπρονξ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι μοτοσυκλετιστές παρέλασαν με τα λάβαρα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

1 COMMENT

  1. B”H Rarely does my friend Dimitris Tsakas of the electronic Anamniseis Webpage fall so far from the depiction of factual reality; but his self-serving reportage on the failed Greek Independence Day parade on June 5 presents an embarrassing commentary worthy to be compared to the faux Fox News! How does he turn the participation of 5k observers and participants into a triumph for the “blue and white” (the colors of the Greek flag)?
    How about the indifferent crowd on the honored section, more numerous than the phantom people watching them and the marchers from empty sidewalks? Dimitris is correct to cite the ongoing divisions still being adjudicated within the Federation of Hellenic Societies on NY. But he fails miserably to elucidate the divisive role played by the misnamed Archbishop Elpidophoros —- continuing to offer us a hopeless future of internecine conflict; certainly as long as Messrs. Christopher, Kalamaras, Katsos, and not only, persist on resisting being put out to pasture.
    In the event’s aftermath it behooves lovers of the better aspects of Hellenism to confront bitter truths. Greek American civil society must separate from the dogmatism of the Orthodox Church in order to liberate thought, and begin the process of establishing relationships with other groups in our heterogeneous mosaic American tableau. Work must immediately commence to draw back the design for next year’s parade; away from the megalomaniac unrealistic plan to bring nonexistent crowds to Fifth Avenue to the more manageable, neighborhood-friendly Astoria (along the span of 21st Street?), sure to arouse enthusiasm and commerce! Return Anamniseis to legitimate journalism, away from the propagandistic vanity daily The National Herald; with the elimination of the superior Atlantis decades ago, the Diamataris family is free to cultivate a partisan mien, avoiding publication of contending views, surely unable and unwilling to entertain Greco-Jewish interests! There’s more to be said, but my readers get the point: a public relations failure on Fifth Avenue the Sixth of June, likely to be duplicated again and again in the prevailing insanity —- believing in doing the unsuccessful thing in the expectation that the outcome will finally be reversed. Greeks may be immature, undereducated, intolerant and bigoted but they’re not stupid. With fraternal affection, Asher, aka, Zorba the Jew! 🙏😩🇬🇷😢🇺🇸

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.