Φίλιπ Κρίστοφερ: Εκλογή τελεταρχών της Παρελάσεως πριν το Πάσχα

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Νίκος Μπάρδης, Λου Κάτσος, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, Δημήτριος Καλαμαράς, Τριανταφυλλιά Σπυροπούλου και Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής Φίλιπ Κρίστοφερ μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης, 7 Απριλίου 2022 στην πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση που συνήλθε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια πρότεινε την εκλογή των τελεταρχών πριν το Πάσχα ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική για την παρέλαση της 5ης Ιουνίου 2022 και κυρίως για το επίσημο δείπνο στο Ξενοδοχείο Χίλτον.

Το δείπνο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου 4 Ιουνίου 2022 και ο κ. Κρίστοφερ που για δύο περίπου δεκαετίες ηγείται της οργανωτικής επιτροπής έθεσε ως στόχο την προσέλκυση σαράντα τουλάχιστον χορηγών, που θα προσφέρουν το ελάχιστον $5.000 και οι οποίοι θα τιμηθούν από την Ομοσπονδία.

Μέχρι στιγμής στο ειδικό ταμείο του δείπνου έχουν εισπραχτεί $20.000, ενώ υπάρχουν και άλλες υποσχέσεις.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία και τις ομιλίες του προέδρου της Βολοντίμιρ Ζελένσι στην Βουλή των Ελλήνων και στην Κύπρο ο κ. Κρίστοφερ επεσήμανε ότι ο πόλεμος έχει αναβαθμίσει τον ρόλο της Τουρκίας ως μεσολαβητή και ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου βρίσκονται σε αμηχανία.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Κώστας Τσιλφίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Κώστας Τσιλφίδης αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Δημάρχου Ελληνικού στο Νόργουακ εν όψει της επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων και τόνισε ότι η τελετή έπαρσης της σημαίας θα λάβει χώρα στο Σταθάκειο Κέντρο, διότι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την άδεια για την πραγματοποίησή της στο Μπόουλινγκ Γκριν.

«Η ομόνοια χτίζει σπίτι και η διχόνοια γκρεμίζει…» επεσήμανε ο κ. Τσιλφίδης εκφράζοντας την ανησυχία του για τον «εμφύλιο σπαραγμό» που επικρατεί τον τελευταίο χρόνο στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ο οποίος ζήτησε από την επιτροπή να στείλει το πακέτο με τα συμβόλαια για το λεύκωμα και τις άλλες εκδηλώσεις και τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα στείλει εγκύκλιο και ειδική επιστολή στις κοινότητες για την παρέλαση.

Ο Δημήτριος Φίλιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της επιτροπής δημοσίων σχέσεων της παρελάσεως.

Οι συμπρόεδροι της επιτροπής παρελάσεως Νίκος Μπάρδης και Δημήτριος Καλαμαράς και ο κ. Λου Κάτσος ο οποίος εκπροσωπεί τον κ. Τζον Κατσιματίδη απηύθυναν μηνύματα ενότητας και τόνισαν την αναγκαιότητα προβολής και διαφήμισης της παρελάσεως.  

Ο πρόεδρος του ιστορικού Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής», κ. Παναγιώτη Γεραζούνη αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις για την 200ή επέτειο της Σφαγής της Χίου που θα διοργανωθούν στις 11 Ιουνίου 2022  και τόνισε ότι θα τους παράσχουν την δυνατότητα να αποτίσουν φόρο τιμής στους 42.000 σφαγιασθέντες και τις 52.000 που πουλήθηκαν ως σκλάβοι στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής.

Η κ. Νομική Καστανά  αναφέρθηκε στην εκδήλωση για την ανάδειξη της Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα λάβει χώρα στις 15 Μαϊου 2022 και τόνισε ότι το Παν Γκριγκόριαν προσέφερε $500 για την κάλυψη των εξόδων.

Η Σοφία Στρουμπάκη, η οποία μαζί με τον Δημήτρη Γωνιά ηγούνται της επιτροπής λαχείου επεσήμανε ότι αυτή την εβδομάδα εισέπραξαν άλλες $5.700 και ότι το συνολικό ποσό ανήλθε στις $17.300.00

Ο Γιώργος Ξερακιάς, αριστερά, ο Δημήτριος Φίλιος και η Νομική Καστανά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Χρίστος Βουρνάς ο οποίος μαζί με την Σπυριδούλα Τσουκαλά είναι οι ταμίες της παρελάσεως επεσήμαναν ότι έχουν βάλει τάξη στο ταμείο και ότι άρχισαν ήδη να αποστέλλουν στους δωρητές τις επιστολές αποδοχής των δωρεών (Tax Letter) προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν για την φοροαπαλλαγή τους.

Ο Αναστάσιος Καραγκούνης, ο οποίος ηγείται της επιτροπής λαχείου επεσήμανε ότι εισπράξει $7.500 και ότι καταβάλλουν προσπάθειες για την διάθεση όλων των λαχείων.

Οι κ.κ.  Δημήτριος Φίλιος και Γιάννης Στρουμπάκης αναφέρθηκαν στο έργο της επιτροπής  δημοσίων σχέσεων και τόνισαν το επίσημο e-mail είναι nyhellenicsocieties@gmail.com ενώ η  επίσημη σελίδα της παρέλασης στα κοινωνικά δίκτυα είναι η «NY Greek Independence Day Parade» και ότι έχει ως διαχειριστές τους Κωνσταντίνο Ουρανίτσα και τους Δημήτρη Φίλιο και Γιάννη Στρουμπάκη.

Ο Λου Κάτσος ο οποίος αναφέθρηκε στην 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Άλεξ Κωνσταντόπες, ο οποίος εκπροσωπούσε την Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναγνώριση των προσφορών που έχουν κάνει για την παρέλαση του 2020 που αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού και τόνισε ότι όλοι οι φορείς προετοιμάζονται για την παρέλαση.

Ο Ντιν Μόσχος, κυβερνήτης της 6ης περιφέρειας της AHEPA αναφέρθηκε στην κινητοποίηση όλων των τμημάτων για την παρέλαση και τόνισε ότι άρχισαν ήδη να μισθώνουν λεωφορεία για την μεταφορά των παρελαυνόντων από τις μακρινές περιοχές της Νέας Υόρκης.

Ο υπηρεσιακός γραμματέας της Ομοσπονδίας Σταύρος Παπαγερμανός αναφέρθηκε στο έργο της γραμματείας και εξέφρασε την θλίψη του για τον απαρχαιωμένο τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η Ομοσπονδία και τόνισε ότι άρχισε ήδη η επικοινωνία με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.    

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.