Φίδια, περιστέρια και παπαγάλοι στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Αγάπης, που επέστρεψε στο Σταθάκειο

Αληθινά φίδια έζωσαν την περασμένη Κυριακή την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Ο Άγιος Βασίλης ενώ δίνει τα δώρα του μπροστά από το στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δένδρο, σαν να μην πέρασε ένας χρόνος. Ήταν μια γιορτή που έδωσε την ευκαιρία να ξαναβρούμε το χαμόγελο ακούγοντας τις παιδικές φωνές στο «Σταθάκειο». Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αληθινά φίδια έζωσαν την περασμένη Κυριακή την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Ηταν κατά την διάρκεια της ετήσιας γιορτής της Αγάπης, όταν ο καλεσμένος ταχυδακτυλουργός έβγαλε από το καλάθι του, ένα στην αρχή, μετά το δεύτερο και κατόπιν το τρίτο και πιο μεγάλο σε μέγεθος φίδι.

Ακίνδυνο ή όχι το τύλιξε στο λαιμό μιας νεαρής κοπέλας και συνέχισε κανονικά το σόου του. Η κοπέλα πάγωσε, μη ξέροντας  πως να αντιδράσει. Από κοντά και οι γονείς της παρακολουθούσαν άφωνοι την εξέλιξη.

Λίγο αργότερα το ίδιο έκανε ο ταχυδακτυλουργός και στο λαιμό του πρώην προέδρου του κ. Νίκου Διαμαντίδη. Τοποθέτησε δηλαδή ένα φίδι στον λαιμό του.

Εκείνος, ως πιο ώριμος αντέδρασε πιο ψύχραιμα και με χιούμορ. Μάλιστα όταν ο κ. Φάουστ, (αυτό ήταν το όνομα του ταχυδακτυλουργού), του ζήτησε να χορέψει το έκανε με τη χάρη και την τσαχπινιά ενός “τινέιτζερ”. 

Aναμνηστική φωτογραφία με τους διοργανωτές και ορισμένους από τους χορηγούς της γιορτής. Από αριστερά: Νίκος Κωστόπουλος, Αθανάσοις Αντζουλής, Δημήτρης Φίλιος, Νίκος Διαμαντίδη, Δημήτρης Καλαμαράς, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Αργύρης Μακρής (Άγιος Βασίλης 2021), Άννα Νικολοπούλου, Χριστίνα Κωστάκη και Δημήτρης Γωνιάς. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

Η ετήσια Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Αγάπης ήταν μια ευκαιρία ανάπαυλας από τα προβλήματα και τις αντιπαραθέσεις που μαστίζουν εδώ και μήνες τον μη κερδοσκοπικό αυτόν οργανισμό.

Όπως κάθε άλλη φορά, (εκτός της περσινής που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού) η γιορτή ήταν αφιερωμένη στα παιδιά και σε όσους είχαν ανάγκη από θαλπωρή και λίγη συντροφιά. Κρίμα που δεν προσήλθαν και οι εκπρόσωποι της άλλης πλευράς, φέρνοντας μαζί τους και τα παιδιά τους.

Ταυτόχρονα έδωσε το μήνυμα ότι υπάρχουν ορισμένες σταθερές παράμετροι που κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει. 

Η Επιτροπή των προέδρων τήρησε λοιπόν την παράδοση που θέλει τον Άγιο Βασίλη να έρχεται πριν από την Πρωτοχρονιά στην Αστόρια.

Πράγματι, ήρθε ο Αγιος Βασίλης (φέτος με ιδιαίτερη χαρά και έμφαση την στολή του φόρεσε ο κ. Αργύρης Μακρής) και έφερε τα δώρα σε όσα παιδάκια παρευρέθηκαν.

Μάλιστα, ακολουθώντας την σύγχρονη πρακτική, στα λίγο μεγαλύτερα παιδιά φέτος έδωσε χρεωστικές κάρτες με προαναγραφόμενο το ποσό του δώρου. 

Η επίδειξη γυμναστικής της σχολής του Τόνι Λουπάκη, δικαίως συγκέντρωσε τον θαυμασμό και τα χειροκροτήματα όλων. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

Το σόου 

Για χρόνια την ημέρα αυτή, την παράσταση «έκλεβε» ο διεθνώς γνωστός ταχυδακτυλουργός «Καμάρρ».

Φέτος αν και ο ίδιος ο Καμάρρ ήρθε στο Σταθάκειο, το σόου παρουσίασε ένας από τους ανθρώπους που θαύμαζαν τον «Καμάρρ και για τον οποίο εκείνος ήταν δάσκαλος, δηλαδή ο μέντορας. 

Ο κύριος Φάουστ κατάφερε με τα φίδια, τα λευκά περιστέρια τον εξωτικό παπαγάλο που φώναζε και τις φωτιές, να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και να συγκεντρώσει την προσοχή του κοινού και με τα διάφορα μαγικά τρικ, να εντυπωσιάσει όχι μόνο τους πιο μικρούς στην ηλικία, αλλά και τους μεγαλύτερους. 

Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα περιελάβανε και επίδειξη γυμναστικής από την περίφημη σχολή του Τόνι Λουπάκη. 

Ο Τόνι Λουπάκης, 85 χρόνων σήμερα, συμμετείχε ενεργά στην επίδειξη, κρατώντας το χέρι στα μικρά παιδιά που με τις ικανότητες τους και τα τολμηρά ακροβατικά νούμερα, απέσπασαν δικαιολογημένα τα χειροκροτήματα όλων. 

Οι χορηγοί της εκδήλωσης είχαν φροντίσει από νωρίς να στείλουν όλα τα απαραίτητα σνακ και φαγητά και γλυκά για παιδιά και ενήλικες. 

Η Επιτροπή των Πρώην Προέδρων από την πλευρά της παράγγειλε πίτσες και στο τέλος κανένας δεν έμεινε νηστικός ή δυσαρεστημένος. 

Τα φίδια όταν τα βλέπεις σε φωτογραφίες είναι ασφαλώς ακίνδυνα. Την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια της Γιορτής της Αγάπης τα φίδια εισέβαλαν στην Ομοσπονδία μέσω του ταχυδακτυλουργού και «έκλεψαν» την παράσταση, όταν αυτός τα τοποθέτησε στον λαιμό των θεατών. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

Σε αυτό έπαιξαν ρόλο και οι εθελοντές της εκδήλωσης.

Το μόνο αρνητικό σημείο που διαπιστώσαμε δεν συνδέεται με την οργάνωση της εκδήλωσης, αλλά το αναφέρουμε ως σημάδι των καιρών και ήταν η απώλεια ενός θερμομέτρου. 

Οι υπεύθυνοι λοιπόν τήρησαν ευλαβικά τα πρωτόκολλα προστασίας από τον κορωνοϊό, αλλά δυστυχώς κάποιος ή κάποια έφυγε από την αίθουσα παίρνοντας μαζί το θερμόμετρο. 

Οι «Αναμνήσεις» παρακαλούν και προτρέπουν αν διαβάσει αυτός ή αυτή που πήρε το θερμόμετρο, το παρών κείμενο (και εφόσον καταλάβει ότι η χρήση του θερμομέτρου γίνεται για να νιώθουν ασφάλεια όσοι έρχονται στην Ομοσπονδία καθώς και τα παιδιά τους) αν μπορεί ας το επιστρέψει. 

Χορηγοί

Τόσο ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου όσο και ο Δημήτρης Καλαμαράς, σε δηλώσεις τους εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στους χορηγούς.

Παράλληλα επεσήμαναν ότι από εδώ και πέρα ξεκινούν με γοργό ρυθμό οι προετοιμασίες για την παρέλαση.

Ο κ. Μειμάρογλου υποδέχθηκε και καλωσόρισε όλους στην γιορτή, ενώ ευχήθηκε ενόψει των εορτών και παράλληλα ευχαρίστησε τους χορηγούς, αλλά και όσους εθελοντές πρόσφεραν τον χρόνο τους για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Η υπεύθυνη της διοργανωτικής επιτροπής η κ. Χριστίνα Παναγoπούλου – Κωστάκη αφού ευχαρίστησε όσους προσήλθαν στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στην σημασία της γιορτής που γίνεται για να προσφέρει χαρά στα παιδιά και κάλεσε κοντά της την κ. Άννα Νικολοπούλου, που συνέβαλε στην προετοιμασία της γιορτής.

Eπίσημοι χορηγοί ή στην καθομιλουμένη υποστηρικτές αυτής της όμορφης γιορτής με θέμα την προσφορά αγάπης και στοργής στο παιδί, ήταν γνωστές ομογενειακές επιχειρήσεις, που θέλησαν να προσφέρουν κάτι περισσότερο από τα απλά προϊόντα τους. 

Ο «Λευκός Πύργος» της Γιούλης και του Πέτρου Πανταζή, δεν πρόσφεραν απλώς τα γλυκά, τους νόστιμους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα ή τα όμορφα cup cakes με την όψη του Αι Βασίλη και του Χριστουγεννιάτικου δένδρου.

Πρόσφεραν με το παραπάνω τον προσωπικό τους χρόνο και σύμφωνα με πληροφορίες έψαξαν μαζί με τον κ. Κλεάνθη Μειμάρογλου, σε ειδικές αποθήκες για να εξασφαλίσουν αρκετά παιχνίδια. 

Επίσης, ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ “Τιτάν” μετέφερε ο ίδιος για την γιορτή έτοιμα προς βρώση τυροπιτάκια και δυο δίσκους με ποικιλίες ελληνικών τυριών. 

 Ο ιδιοκτήτης της Cosmos Entertainment κ. Δημήτρης Γωνιάς, πρόσφερε επίσης φαγητό και μαζί σνακ για όλα τα παιδιά. 

Ο κατάλογος των χορηγών συμπληρώθηκε με τον Σύλλογο Αρκάδων «Γέρος του Μωρια», τον Σύλλογο Ανιάτων, το Πολιτιστικό Ιδρυμα «Σύνθεση» και τον υπηρεσιακό πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Κλεάνθη Μεϊμάρογλου.

Εξάλλου, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Καλαμαράς εκτός από τις προσφορές σε είδη όπως αναψυκτικά και παιχνίδια, έφερε μαζί του κι έναν φουσκωτό Άι-Βασίλη που τον τοποθέτησε στην μπροστινή είσοδο. Ήταν κι αυτό ένα σημάδι ότι για μια μέρα μπήκαν στην άκρη τα πάθη και οι διαφορές, λες και είχαν να χωρίσουν κάποιο χωράφι, δίνοντας προτεραιότητα στο μήνυμα των Χριστουγέννων, που είναι διαχρονικό και χιλιοειπωμένο: «επί γης Ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία».

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.