Φαντασμαγορική η γιορτή των Χριστουγέννων στο Λύκειο του Άγιου Δημητρίου, Αστόριας

Η σκηνή της Γέννησης σε ελεύθερη θεατρική αναπαράσταση από τους μαθητές του ημερήσιου Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: ETA PRESS

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μην απορήσετε ούτε δευτερόλεπτο αν φτάσει στα αυτιά σας η φήμη ότι όσοι παρακολούθησαν την φετινή Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ημερήσιου Λυκείου του Αγίου Δημητρίου της Αστοριας, μαζί και του δημοτικού σχολείου της Αγίας Αικατερίνης, έφυγαν με την εντύπωση ότι η παραγωγή της ήταν σαν να βγήκε, σε μικρογραφία, από το περίφημο σόου του Radio City Hall.

Άλλωστε μια μέρα πριν, αντιπροσωπεία των μαθητών με επικεφαλής τον δάσκαλο μουσικής και μαέστρο Φύτο Στράτη πήραν μέρος στο σόου του Radio City Hall. Aυτή ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τον ίδιο και τους μαθητές που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Όμως το ίδιο ισχύει και με όσους παρακολούθησαν την σχολική γιορτή και δικαιολογημένα ο ιερατικός προϊστάμενος της Κοινότητας π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, εξίσωσε το σόου με την παραγωγή στο Radio City Hall, επισημαίνοντας ότι όντως ήταν μια από τις πιο καλές γιορτές που έχει παρακολουθήσει ως κληρικός.

Είχε και στρατιωτάκια και μπαλαρίνες και χορευτές και βοσκούς και μάγους και βέβαια υποψήφιες μικρές rockettes. 

Η μουσική επένδυση μάλιστα δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από την παραγωγή στο Radio City Hall.

Άρα; 

Άρα, αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην μεγάλη αυτή παραγωγή. Oι πιο μικροί από τους μαθητές έκαναν με ιδιαίτερη άνεση τις χορογραφίες που ούτε επαγγελματίες λάτρεις του «Φρεντ Άστερ» δεν θα μπορούσαν να κάνουν. 

Όταν έφτασε η ώρα για τα κάλαντα η χορωδία μεγάλωσε και έγινε μια δυνατή φωνή που συγκέντρωσε τα χειροκρότημα από τους γονείς και τους θεατές. 

Σκηνή από την Χριστουγεννιάτικη παράσταση του Αγίου Δημητρίου. Όσοι δεν μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν ζωντανά καλό είναι να αναζητήσουν το βίντεο της παράστασης. Σε λίγο ίσως αρχίσουν να χρεώνουν εισιτήριο για τα, σόου (εκτός φυσικά του Χριστουγεννιάτικου σόου) που ανεβάζει το Σχολείο). Φωτογραφία: ETA PRESS

Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες δικαιολογημένα ικέτευαν το κοινό να κάνει λίγη ησυχία. Δεν δικαιολογείται όμως η στάση τους απέναντι στους επαγγελματίες φωτογράφους που έτσι κι αλλιώς προσπαθούν διακριτικά να κάνουν την δουλειά τους. 

Ελπίζω να μην παρεξηγηθούν από αυτή την παράγραφο. Εάν όμως θέλουν προβολή τότε καλό είναι να βάζουν όρια για όλους ανεξαιρέτως. 

Με αυτά τα λίγα σχόλια, θα συμφωνήσουμε με τα συμπεράσματα που έθεσε μετά την υπερπαραγωγή ο π. Ανάργυρος. 

Ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους γονείς και στα παιδιά, αλλά και στο διδακτικό προσωπικό το οποίο όντως υπερέβη των καθηκόντων που ξέρουμε ότι εκτελούν ως εκπαιδευτικοί..

Χορευτικό στιγμιότυπο από την γιορτή του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Αν υπήρχε κάποιος ατζέντης θα ξεχώριζε αμέσως τα ταλέντα των μαθητών στον χορό. Φωτογραφία: ETA PRESS

Στο τέλος αυτό που ένιωσαν όλοι οι θεατές είναι ένας θαυμασμός, αλλά και μια ικανοποίηση ότι τα παιδιά με την συμμετοχή τους στην γιορτή, κατάφεραν να μας εισαγάγουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Όπως και στο πνεύμα της διάπλασης των μικρών μαθητών που όχι μόνο μιλούσαν πολύ καλά Ελληνικά αλλά ήταν και άριστοι εισηγητές σε ότι αφορά την περιγραφή της Γεννήσεως του Χριστού.

Αν υπήρχε έστω και η παραμικρή αμφιβολία για το έργο των δασκάλων, η γιορτή τις διέλυσε και αν ερχόσασταν να δείτε την γιορτή δεν θα βρίσκατε θέση, ούτε στους όρθιους.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.