«Έζησα για να δω και την τεράστια καταστροφή της Εύβοιας», είπε στα γενέθλιά της η Νέλλη Σαββουλίδου

Η ανάρτηση της Νέλλης Σαββουλίδου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια πολύ συγκινητική και γεμάτη από συναισθήματα πόνου και θλίψης, ανάρτηση έκανε για την ημέρα των γενεθλίων της, η γνωστή κι αγαπημένη φωνή της Ομογένειας, η Νέλλη Σαββουλίδου.

Η Νέλλη ήταν μια από τις πιο γλυκιές φωνές της Ομογένειας τις δεκαετίες του ‘60 του ‘70 και του ‘80 και μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή «Ελληνικές Μελωδίες» κράτησε συντροφιά με ειδήσεις και μουσική πολλές γενιές ομογενών. Θα έλεγε χωρίς δόση υπερβολής, κάποιος που την γνώρισε από κοντά, ότι αποτελεί έναν θρύλο της παροικίας μας. Που έχει γράψει την δική του ιστορία και σήμερα μοιράζεται μαζί μας τα κεφάλαια της.

Ο γράφων είχε την χαρά και την ευκαιρία να εργαστεί εθελοντικά δίπλα στην Νέλλη και να διαπιστώσει από κοντά την αγάπη της για την ομογένεια αλλά και όλους τους συνεργάτες της. Ήταν μια μοναδική εμπειρία, που όμοια της δύσκολα μπορούν να ξαναζήσουν οι νεότεροι σήμερα. Πολύ απλά γιατί σήμερα οι σταθμοί και τα ελληνικά προγράμματα είναι πολύ λιγότερα.

Συχνά πυκνά η Νέλλη στον προσωπικό της λογαριασμό δημοσιεύει φωτογραφίες από τη Νέα Υόρκη αλλά και από όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα την αγαπημένη της πατρίδα, την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η Νέλλη Σαββουλίδου με την τούρτα των γενεθλίων της.

Στην σημερινή της ανάρτηση έγραψε και τα εξής:

«Γενέθλια, August 11, 2021. Χάπι Μόμεντς Νέλλη, Ο Χρόνος σου μειώνεται…Έζησα να δω και την τεράστια καταστροφή της Εύβοιας.  #Θλιβερό.»

Την ανάρτηση συνοδεύουν φωτογραφίες της Νέλλης, να σβήνει τα κεράκια σε μια τούρτα παρέα με την σύζυγο του ξαδέλφου της, κίτρινα τριαντάφυλλα  και τα γλυπτά HOPE και LOVE. Επίσης σε μια φωτογραφία με πυροτεχνήματα υπάρχει η σημερινή ημερομηνία και η ευχή “Happy Birthday Nellie”.

Κάτω από αυτή την ανάρτηση δεκάδες ομογενών και φίλων της  από νωρίς το πρωί, εκφράζουν τις ευχές τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μια ημέρα νωρίτερα η Νέλλη είχε αναρτήσει στον λογαριασμό της μια φωτογραφία από το πλούσιο αρχείο της, στην οποία εκφράζει στην αγαπημένη της φίλη Τίνα Σαντοριναίου, η οποία έφυγε από κοντά μας το 2016.

Η Νέλλη Σαββουλίδου, αριστερά με την Τίνα Σαντοριναίου. Φωτογραφία: Αρχείου Νέλλης Σαββουλίδου.

Η Νέλλη της ευχήθηκε: «Χάπι Μπέρθντει στον Ουρανό» Τίνα Σαντοριναίου. Μας λείπει πολύ. Πάντα στον ίδιο Ραδιοφωνικό Σταθμό WEVD, 1700 Broadway, NYC.

Και σημειώνει ακόμα: Μας εγκατέλειψε την Πρωταπριλιά του 2016».

Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση είναι όπως εξηγεί βγαλμένη στο Bloomingdales, όπου οι δύο φίλες είχαν συναντηθεί για ψώνια και μετά για καφέ.

Πράγματι όσοι λένε ότι οι αναμνήσεις είναι ότι πολυτιμότερο έχει ο καθένας από εμάς έχουν δίκιο και στην περίπτωση της Νέλλης, οι δικές της αναμνήσεις ταυτίζονται με την ίδια την Ομογένεια.

Είναι ζωντανές και χάρη στο πολύτιμο αρχείο της παραμένουν κοντά της και την συντροφεύουν καθημερινά.

Νέλλη, όπως και από το Facebook έτσι και μέσα από την ιστοσελίδα «Αναμνήσεις», σου εκφράζουμε ένα ολόθερμο «ευχαριστώ» για την τεράστια προσφορά σου στην Ομογένεια.

Σου ευχόμαστε από καρδιάς «Happy Birthday» και σε ευχαριστούμε που καθημερινά μας προσφέρεις μηνύματα αγάπης και αισιοδοξίας.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.