Ευχαριστηριακός ο χαρακτήρας της τηλεδιασκέψεως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου

1
Αναμνηστική φωτογραφία μπροστά στην ωραία πύλη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και τους Μητροπολίτες της Επαρχιακής Συνόδου. Φωτογραφία: ETA PRESS

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ευχαριστηριακός και ενημερωτικός ήταν ο χαρακτήρας της τηλεδιάσκεψης της Ιεράς Επαραχιακής Συνόδου και βάσει του ανακοινωθέντος που εξέδωσε η αρχιγραμματεία συνάδει πλήρως με το πνεύμα της Ημέρας των Ευχαριστιών, μιας από τις μεγαλύτερες γιορτής της Αμερικής.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης: Την 22αν Νοεμβρίου 2021, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συγκάλεσε σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή ο Αρχιεπίσκοπος:

1) κατ᾽αρχάς εξέφρασε πολλές ευχαριστίες προς τους Αρχιερείς και τα Μητροπολιτικά Συμβούλια της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την ενεργό συμβολή αυτών στην επιτυχή έκβαση της πρόσφατης επισκέψεως της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Αμερική.

2) ευχαρίστησε τόσο τα μέλη της Ι. Επαρχιακής Συνόδου όσο και τους λοιπούς Αρχιερείς της Ι. Αρχιεπισκοπής για την συμμετοχή τους στην 10η Συνέλευση των Ορθοδόξων Επισκόπων, η οποία πραγματοποιήθηκε από 2 έως 5 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον.

3) ανακοίνωσε την ίδρυση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας και, μετά την διάθεση 1.000.000 δολλαρίων από την διαθήκη της αλήστου μνήμης κας Suzanne Mados, την ίδρυση αποθεματικού Ταμείου για την Ελληνική Παιδεία στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

4) ενημέρωσε το ιερό σώμα για τις εξελίξεις στη διοίκηση της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Τέλος, αντηλλάγησαν μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και των συνοδικών Αρχιερέων ευχές για την επικείμενη Ημέρα των Ευχαριστιών και ευλογημένα Χριστούγεννα.
Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου

-Advertisement-

1 COMMENT

  1. Τι Σύνοδο και κουραφέξαλα συζητάμε , όταν
    όλοι οι συμμετέχοντες είναι “ YES MAN….”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.