Ευμενή σχόλια για τον «Επικήδειο» που ερμήνευσε ο Μιχάλης Δουκάκης στο ΚΕΠ

0
Ο Μιχάλης Δουκάκης αριστερά και ο πρόεδρος του ΚΕΠ Ηρακλής Κρεμμύδας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το θεατράκι του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στην Αστόρια το βράδυ του Σαββάτου, 18ης Νοεμβρίου 2023, είχε γεμίσει από νωρίς από ομογενείς όλων των ηλικιών οι οποίοι ανέμεναν υπομονετικά να παρακολουθήσουν τον «Επικήδειο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη με πρωταγωνιστή τον διακεκριμένο ηθοποιό Μιχάλη Δουκάκη.  

Αν και αρκετοί είχαν γνώση του έργου, εν τούτοις ουδείς δεν περίμενε ότι η μαύρη κωμωδία του Ιάκωβου Καμπανέλλη θα τους προκαλούσε τόσες πολλές συγκινήσεις.

Ο Μιχάλης Δουκάκης υποδύθηκε άψογα τον ρόλο του συγγραφέα που επέστρεψε από την κηδεία άλλου συναδέλφου του και τηλεφώνησε στον φίλο του και συνάδελφο, τον Τάσο αφ’ ενός μεν να τον ενημερώσει για όσα διαδραματίστηκαν λίγες ώρες πριν στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, αφ ετέρου δε να τον πείσει να γράψουν ο ένας τον Επικήδειο του άλλου…

Ο Μιχάλης Δουκάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Μπορεί ο πρωταγωνιστής να μην κατάφερε να πείσει τον Τάσο, πλην όμως έπεισε τους ακροατές για τα ασήμαντα και τα σημαντικά μιας κηδείας, για τα στεφάνια, τον θάνατο, τους επικήδειους και γενικότερα την υστεροφημία.

Οι ομογενείς απόλαυσαν την παράσταση και συγχάρηκαν τον Μιχάλη Δουκάκη για το υποκριτικό του ταλέντο και για την άψογη ερμηνεία του ρόλου του.

Ο κ. Δουκάκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού που φιλοξένησε εννέα συνολικά παραστάσεις και διεμήνυσε ότι οι παραστάσεις αυτές είναι αφιερωμένες στη μνήμη της βραβευμένης με Όσκαρ αείμνηστης ηθοποιού Ολυμπίας Δουκάκη.

Παράλληλα τόνισε ότι στόχος του είναι να παρουσιάσει το έργο σε όλες τις πολιτείες που διαμένουν ομογενείς.

Οι ομογενείς , ενώ συγχαίρουν τον Μιχάλη Δουκάκη που ερμήνευσε τον Επικήδειο στο Θεατράκι του ΚΕΠ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Ηρακλής Κρεμμύδας τόσο κατά την διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του όσο και μετά το πέρας της παράστασης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον ηθοποιό Μιχάλη Δουκάκη, την σκηνοθέτη Τατιάνα Σκανάτοβιτς και για όλους τους συντελεστές της παράστασης. Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για έναν ένθερμο υποστηρικτή του ΚΕΠ που προέβη σε μια ανώνυμη δωρεά προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το έργο και ηλικιωμένοι ομογενείς και οι ομογενείς εκπαιδευτικοί.

Αναφερόμενος στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ο κ. Κρεμμύδας επεσήμανε ότι του χρόνου θα γιορτάσει το χρυσό ιωβηλαίο και ότι το διοικητικό συμβούλιο δέχεται προτάσεις για τον εορτασμό και πάνω από όλα για την προσφορά του ΚΕΠ στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού και την προαγωγή του σύγχρονου και δη του Ελληνοαμερικανικού Πολιτισμού.

Ο Μιχάλης Δουκάκης ενώ ερμηνεύει τον Επικήδειο στο Θεατράκι του ΚΕΠ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.