Ετοιμάζονται για την Μίνι Ολυμπιάδα στο Ράι της Νέας Υόρκης (βίντεο)

0
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στο Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο της κοινότητας του Σωτήρος στο Ράι της Νέας Υόρκης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο της Ελληνορθοδόξου Κοινότητας του Σωτήρος Χριστού στο Ράι, το επόμενο Σάββατο, 29 Απριλίου 2023, θα διοργανώσει μια μίνι Ολυμπιάδα, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σφαιροβολία, ακοντισμό και δισκοβολία.

Ο διευθυντής του σχολείου Δημοσθένης Τριανταφύλλου ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook βίντεο και φωτογραφίες που αν μη τι άλλο καταμαρτυρούν τη νέα φιλοσοφία που διέπει την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης γλώσσας και της ιστορίας και του πολιτισμού ως πολύτιμα και αναντικατάστατα εργαλεία για την εξοικείωση των μαθητών με την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό  και την καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης.

Ο κ. Τριανταφύλλου είναι ταυτόχρονα πρωτεργάτης και διευθυντής του πρώτου Γυμνασίου που δημιουργήθηκε προ 16 ετών στην κοινότητα της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης.

Ως διευθυντής δύο προηγμένων σχολείων που ανήκουν σε δύο διαφορετικές πολιτείες και σε δύο διαφορετικές δικαιοδοσίες και εν προκειμένω της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και της Μητρόπολης Μητρόπολης της Νέας Ιερσέης, αντίστοιχα και συνάμα ως διευθυντής Παιδείας της Μητρόπολης της Νέας Ιερσέης ο κ. Τριανταφύλλου κομίζει μια νέα φιλοσοφία για την ελληνική Παιδεία στην Αμερική και η ανάρτησή του στον λογαριασμό του σχολείου και στον προσωπικό του λογαριασμό κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Προβάλει τα προηγμένα προγράμματα και συνάμα προσπαθεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον των ομογενών που ζουν στο Ράι και στα περίχωρα, ούτως ώστε να σπεύσουν να γνωρίσουν τα επιτεύγματα του σχολείου και να εγγράψουν τα παιδιά τους για το νέο σχολικό έτος 2023 – 2024.

Απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» για την μίνι Ολυμπιάδα ο κ. Τριανταφύλλου επεσήμανε: «Το άλλο Σάββατο οι μαθητές θα έχουν μίνι Ολυμπιακούς αγώνες. Θα αγωνιστούν και θα αναμετρηθούν στην σφαιροβολία, στον ακοντισμό και στην δισκοβολία».

«Πρέπει η διδακτέα ύλη των απογευματινών και Σαββατιανών σχολείων να συμπεριλαμβάνει και αθλητισμό! Και μαζί με τα αθλήματα μαθαίνουν την παγκόσμια γλωσσική επιρροή της γλώσσα μας. Και για να αντιληφθούμε αυτή την επιρροή αρκεί να υπενθυμίσουμε τα λήμματα Athletics, Athlete, Gymnasium, Gymnastics, Stadium, Chronometer, Olympics και εκατοντάδες άλλες αγγλικούς όρους με ελληνικές ρίζες που χρησιμοποιούνται στον αθλητισμό και στα σπορ», επεσήμανε ο κ. Τριανταφύλλου.

Αναφερόμενος στα προγράμματα των Απογευματινών και των Σαββατιανών Σχολείων ο κ. Τριανταφύλλου επεσήμανε: «Απαιτείται δραστική αλλαγή στα σχολικά προγράμματα των Σαββατιανών και απογευματινών Σχολείων μας. Ο αθλητισμός γεννήθηκε στην Ελλάδα και εμείς να μην διδάσκουμε αθλητισμό στα σχολεία μας;».

Στην συνέχεια έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για «την έλλειψη σωστής εκπαιδευτικής – δημιουργικής Φιλοσοφίας και παιδαγωγικής κατανόησης». 

Οι μαθητές του Σχολείου του Ράι ενώ αθλούνται.

Σχολείο – φαινόμενο

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του κ. Τριανταφύλλου στον προσωπικό του λογαριασμό και του σχολείου:

Μαθαίνοντας Ελληνικά με πολλές δραστηριότητες στο σχολικό πρόγραμμα του Ελληνικού Σχολείου, στην Κοινότητα του Σωτήρος Χριστού στην πόλη Ράι! Ένα σχολείο- φαινόμενο!

The school – phenomenon with an enriched curriculum that includes athletics (see the video below), theater, Greek dances and music, indoors and outdoors sports.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στο Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο της κοινότητας του Σωτήρος στο Ράι της Νέας Υόρκης.

The school is the Hellenic School in the Community of Our Saviour in the city of Rye, New York!

Register your students at our Hellenic School! Visit us any Saturday to see the best modern school facilities, the spacious classrooms with contemporary technology and to meet our wonderful Teachers, PTO, School Board , priests and our Principal , Mr.

Demosthenes Triantafillou

Enjoy the following pictures reflecting the progressive educational spirit and philosophy! Ideas generate action! Think out of the box! Be creative! Understand the psyche of the child! Develop the child’s knowledge and ethos!

Bring your child to the Hellenic School in Rye only on Saturdays from 9:00 am to 1:00 pm, Grades Kindergarten to 8.

Οι μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της κοινότητας του Σωτήρος στο Ράι της Νέας Υόρκης.
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στο Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο της κοινότητας του Σωτήρος στο Ράι της Νέας Υόρκης.
Ο πρόεδρος της σχολικής Επιτροπής Αντώνιος Νερούλιας.
Οι μαθητές του Ράι ενώ ετοιμάζουν τα βάγια.
Ο διευθυντής Δημοσθένης Τριανταφύλλου με τους σημαιοφόρους,και τις δασκάλες.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.