Αισιοδοξία και χαμόγελα στην Επιτροπή Παρελάσεως – Πολύ κοντά στους οικονομικούς στόχους

0
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Φίλιπ Κρίστοφερ σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους συμπροέδρους και τα στελέχη της Επιτροπής Παρελάσεως.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η αισιοδοξία και τα χαμόγελα ήταν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης της επιτροπής παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, 25ης Απριλίου 2023 στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Η συνεδρίαση διήρκησε μία περίπου ώρα καθώς οι αριθμοί άρχισαν να ευημερούν και ανεβαίνουν οι δείκτες της προετοιμασίας της παρελάσεως και των εκδηλώσεων του τριημέρου. Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Φίλιπ Κρίστοφερ παρέθεσε δεξίωση στο ομογενειακό εστιατόριο «Διόνυσος» εκφράζοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο την ευγνωμοσύνη για τις άοκνες προσπάθειες των συμπροέδρων, των στελεχών και των εθελοντών της Επιτροπής.

Και για να αντιληφθούμε ότι οι αριθμοί ευημερούν αρκεί να αναφέρουμε ότι ο συμπρόεδρος Νίκος Μπάρδης και η Σοφία Στρουμπάκη με την βοήθεια και άλλων εθελοντών μεταξύ των οποίων του Γιώργου Γεωργόπουλου και Βασιλείου Γκουρνέλου κατάφεραν να ξεπεράσουν τον στόχο των 100.000.

Και δεν ευημερούν μόνο οι αριθμοί του λευκώματος, αλλά και του επισήμου δείπνου της Ομοσπονδίας που θα παρατεθεί το βράδυ του Σαββάτου στο Ξενοδοχείο Χίλτον στο Μανχάταν. Ο αριθμός των χορηγών του δείπνου μέχρι και την προηγούμενη Πέμπτη είχε ανέλθει στους 33, ενώ κατά την διάρκεια της εν λόγω συνεδρίασης ανακοινώθηκε ότι ανήλθαν στους 44 και όλα δείχνουν ότι μπορεί να επιτευχθεί και ο φιλόδοξος στόχος των 50 χορηγών.

Εξίσου ανοδική είναι και η πορεία των εισπράξεων από το λαχείο και όλα συνηγορούν ότι ο στόχος των $400.000 είναι κάτι παραπάνω από εφικτός.

Άγημα των Ευζώνων

Το Άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς αναμένεται να αφιχθεί σήμερα, Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023, το απόγευμα και το βράδυ θα παρατεθεί δεξίωση με τους νέους επαγγελματίες στο εστιατόριο «Kyma» στο Flatiron (15 W 18th St, New York, NY 10011).

Αύριο Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 και ώρα 6.00 μ.μ. ο Δήμαρχος Έρικ Άνταμς θα παραθέσει την καθιερωμένη δεξίωση στην έπαυλη Gracie Mansion στο Μανχάταν στο πλαίσιο της οποίας θα ανακηρύξει την 25η Μαρτίου ως ημέρα Ελληνικής Κληρονομιάς για τον Δήμο της Νέας Υόρκης.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας και ώρα 7.30 μ.μ. θα συγκληθεί στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο η τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση, η οποία θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Παρασκευή, 28η Απριλίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ. με την Αρχιερατική Δοξολογία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, που θα λάβει χώρα στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης και θα συνεχιστεί με την παρέλαση των Ευζώνων και όλων των παρισταμένων μέχρι και το πάρκο του Μπόουλινγκ Γκριν και την καθιερωμένη τελετή έπαρσης της σημαίας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 29 Απριλίου 2023 στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια θα λάβει χώρα η πολιτιστική εκδήλωση στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει το Άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τα χορευτικά της ομογένειας.

Στην σχετική ανακοίνωση τύπου αναφέρεται ότι έχουν προσκληθεί πολιτικοί και επίσημοι εκπρόσωποι της Ελλάδας, της Κύπρου και των Η.Π.Α.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει τελετή έπαρσης σημαίας, ελληνική παραδοσιακή μουσική υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φύτου Στράτη, παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Αμερικής, του συλλόγου Καλυμνίων Νέας Υόρκης, καθώς και της Νεολαίας της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Αρχάγγελου Μιχαήλ του Πορτ Ουάσιγκτον της Νέας Υόρκης.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παρατεθεί το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας στο Ξενοδοχείο Χίλτον στο Μανχάταν στο πλαίσιο του οποίου θα τιμηθούν ο μέγας τελετάρχης Γιώργος Λογοθέτης, οι επίτιμοι τελετάρχες και οι χορηγοί του δείπνου.

Το πρωί της Κυριακής, 30ης Απριλίου 2023 οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την Δοξολογία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στο Ξενοδοχείο Πίερ από τις 11.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η μεγαλειώδης παρέλαση της ομογένειας στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Το απόβραδο της Κυριακής, μετά την παρέλαση, θα παρατεθεί δείπνο στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια προς τιμή των Ευζώνων και των επισήμων προσκεκλημένων. Το δείπνο θα είναι ελεύθερο για όλους όσους συμμετείχαν στην παρέλαση.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.