ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα του Σωτήρος στο Ράι της Νέας Υόρκης άνοιξε ειδικό λογαριασμό για την μόλις 17 μηνών Αλέσια, που το βράδυ του Σαββάτου, 12 Μαρτίου 2022, έχασε και τους δύο γονείς και στο εξής θα μεγαλώσει με τους παππούδες της Νικόλαο και Καλλιόπη Σπαντοπανάγου (Nicholas and Cynthia Spantopanagos).

Ο πρωτοσύγκελος της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και συνάμα ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Ηλίας Βίλλης μέσω ενός ηλεκτρονικού μηνύματος προς τα μέλη και τους φίλους της κοινότητας περιγράφει τις δικές του πρωτόγνωρες και συνάμα τραυματικές εμπειρίες που βίωσε το πρωί της Παρασκευής, 18 Μαρτίου 2022, όταν εκπροσωπούσε τον Αρχιεπίσκοπο, κ. Ελπιδοφόρο και μαζί με τους ιερείς της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ του Λονγκ Άϊλαντ τέλεσαν την εξόδιο Ακολουθία της Ειρήνης Σπαντοπανάγου (Irene Spantopanagos).

Ο π. Ηλίας Βίλλης αναφέρει ότι βίωσε τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του, ότι οι εμπειρίες ήταν πρωτόγνωρες και το λεξιλόγιό του ανίκανο να περιγράψει την θλίψη και την οδύνη. Παράλληλα καλεί τα μέλη και τους φίλους της κοινότητας να προσφέρουν τον οβολό τους στον φιλανθρωπικό λογαριασμό της κοινότητας στο Paypal αναγράφοντας στην μνήμη της Ειρήνης Σπαντοπανάγου.    

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δύο επιλογές η πρώτη να προσφέρουν μια εφάπαξ δωρεά είτε και σε μηνιαία βάση κάνοντας κλικ στο https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=D4CNEQBPVG3DS.

Τα χρήματα, όπως ανέφερε ο π. Ηλίας Βίλλης θα διαθετούν στην οικογένεια μέσω του Ταμείου του Καλού Σαμαρείτη της κοινότητας (Parish Good Samaritan Fund).

Η Ειρήνη Σπαντοπανάγου, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου, 12 Μαρτίου 2022 δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και τραυματίστηκε θανάσιμα από τον πρώην σύζυγό της Vincent Maiolica, ο οποίος στην συνέχεια τραυμάτισε σοβαρά την 22χρονη φίλη του και έδωσε τέλος και στην ίδια του την ζωή.

Ο θάνατός της καταλυπεί την κόρη της Αλέσια, τους γονείς της Νικόλαο Σπαντοπανάγο και Καλλιόπη το γένος Γιαννακή, την γιαγιά της Δωροθέα Γιαννακή, τους θείους Αθανάσιο και Ειρήνη Σπαντοπανάγου, Μαρία και Γιάννη Βλάχο, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

Η Ειρήνη Σπαντοπανάγου την ημέρα της βάπτισης της Αλέσιας το περασμένο καλοκαίρι. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Έρανος

Οι ξαδέλφες της, οι οποίες είχαν σαν πραγματική αδελφή τους την Ειρήνη την Δευτέρα, άνοιξαν λογαριασμό στο ιστότοπο www.gofundme.com και έθεσαν ως στόχο την συγκέντρωση τουλάχιστον $100.000 για την κάλυψη των εξόδων για την νοσηλεία και την κηδεία της, καθώς επίσης και για την ανατροφή της Αλέσιας.

Μέχρι και ετούτη την ώρα στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν 613 συγγενείς και φίλοι οι οποίοι προσέφεραν συνολικά το ποσό $71.266.00.

Οι «Αναμνήσεις» καλούν το αναγνωστικό τους κοινό να ανάψει ένα κεράκι και να προσευχηθούν υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής της Ειρήνης και υπέρ υγείας της κορούλας και της οικογένειάς της και να προσφέρουν τον οβολό τους κάνοντας κλικ στο https://www.gofundme.com/f/in-loving-memory-of-irene-spantopanagos?utm_campaign=p_cp+share-sheet&utm_medium=sms&utm_source=customer   

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/ypekipse-o-thitis-kai-aytoxeiras-avrio-to-sterno-antio-stin-29xhroni-mitera-ierne-spantopanagos/ https://www.anamniseis.net/apisteyti-tragodia-me-thyma-29hroni-elllinoamerikanida-mitera-eranos-gia-tin-koroula-tis/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.