Έρανος Αρχιεπισκοπής για στους συσμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας με στόχο τις $500.000

0
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη, κ. Reyhan Özgür, Φωτογραφία: GOA.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε την δημιουργία Ταμείου Αρωγής Σεισμοπαθών, μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τα θύματα των πρόσφατων καταστροφικών σεισμών στην Τουρκία και τη Συρία.

Στην σχετική ανακοίνωση τύπου αναφέρεται: Χθες, 8 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων. Συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο κ. Reyhan Özgür, προς τον οποίον εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του για τα θύματα της τραγωδίας αυτής και δήλωσε ότι προσεύχεται για την ευόδωση των προσπαθειών διάσωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς. Οι δύο άνδρες, επίσης, αναζήτησαν από κοινού τρόπους συνεργασίας με τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπιστούν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες των πληγέντων από τον σεισμό.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να επισκεφτεί και τον Σεβασμιώτατο Mesrop Parsamyan, Προκαθήμενο της Ανατολικής Επισκοπής της Αρμενικής Εκκλησίας της Αμερικής, στον οποίον εξέφρασε την ειλικρινή θλίψη του για τον θάνατο τόσων ανθρώπων και τις καταστροφές σε αρμενικές εκκλησίες τόσο στη Συρία όσο και στην Τουρκία.

Η αφίσα του εράνου.

Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Mor Dionysius John Kawak, Αρχιεπίσκοπο της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αντιοχείας και Αρχιεπισκοπής των Ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών, για να του εκφράσει την αλληλεγγύη του για τις απώλειες και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τους τραγικούς αυτούς σεισμούς και να τον διαβεβαιώσει για τις προσευχές του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δήλωσε: “Η ίδρυση του Ταμείου Αρωγής της Αρχιεπισκοπής μας για τους σεισμοπαθείς αποσκοπεί τόσο στην ανακούφιση των άμεσων και πιεστικών αναγκών των πληγέντων όσο και στην αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων συνεπειών των καταστροφικών σεισμών στην Τουρκία και τη Συρία. Η Αρχιεπισκοπή μας θα βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τις Διεθνείς Ορθόδοξες Χριστιανικές Φιλανθρωπικές Οργανώσεις (I.O.C.C.), προκειμένου να αξιοποιηθούν οι πιο αποτελεσματικοί μηχανισμοί διανομής της βοήθειας”.

Oι I.O.C.C. αποτελούν έναν παλαιό και αξιόπιστο συνεργάτη και έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι διαχειρίζονται ορθολογικά την ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Θα μας παράσχουν τόσο τη λογιστική τεχνογνωσία τους όσο και την εμπειρία τους επί του πεδίου, ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική κατανομή των κεφαλαίων που θα συγκεντρωθούν από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Η βοήθεια θα παρασχεθεί πρωτίστως προς όσους επλήγησαν από τον σεισμό στην Τουρκία και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη για βοήθεια στη Συρία.

Ο αρχικός στόχος της Αρχιεπισκοπής μας είναι η συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 500.000 δολαρίων.

Οι δωρεές μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα του Ταμείου Αρωγής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής: https://www.goarch.org/donate/earthquake-relief-fund . Μπορούν, επίσης, να αποστέλλονται επιταγές στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής (8 E. 79th St., New York, NY 10075) με τη σημείωση “Για το Ταμείο Αρωγής Σεισμοπαθών”.

Η Ελληνορθόδοξη Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών, στενά συνδεδεμένη με την Αρχιεπισκοπή μας, έχει ήδη δεσμευτεί για την καταβολή ενός αρχικού ποσού ύψους 50.000 δολαρίων για το Ταμείο Αρωγής, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης επιπλέον πόρων για την ανακούφιση των πληγέντων. Το “Ταμείο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος” της Ηγεσίας 100 έχει, επίσης, δεσμευτεί να ενισχύσει το Ταμείο Αρωγής Σεισμοπαθών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Ταυτόχρονα, η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των Η.Π.Α. εξέφρασε τη στήριξή της στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι I.O.C.C. Κατόπιν αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, τόσο το Τάγμα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου “Άγιος Ανδρέας” όσο και ο κ. Ιωάννης Κατσιματίδης, Αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, έχουν δεσμευτεί να καταβάλουν ως δωρεά προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο το ποσό των 50.000 δολαρίων έκαστος, προκειμένου να διανεμηθεί προς τους πληγέντες.

Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής καλεί όλες τις ενορίες και τους πιστούς να στηρίξουν το Ταμείο Αρωγής σεισμοπαθών.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.