ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο τέως πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Νικόλαος Γκατζογιάννης ανακηρύχτηκε Επίτιμος πρόεδρος της οργάνωσης, εν μέσω χειροκροτημάτων και ιαχών «Άξιος». Πρόκειται για το ανώτατο τιμητικό βραβείο το οποίο απονεμήθηκε κατά την διάρκεια της δια ζώσης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο, 26-27 Ιουνίου 2021 υπό την προεδρία του νέου προέδρου Γιάννη Κατσίμπαρη.

Ο Γιάννης Κατσίμπαρης ανέλαβε τα καθήκοντά του προ ενός έτους εν μέσω πανδημίας και η εν λόγω συνεδρίαση ήταν η πρώτη δια ζώσης και παρείχε την δυνατότητα στα στελέχη να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα που αφορούν την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία και τους Συλλόγους μέλη, καθώς επίσης και για το Βορειοηπειρωτικό και την ανάπτυξη της Ηπείρου.

Εκτενή αναφορά έγινε και στο 5ο Τακτικό Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού το οποίο θα συνέλθει το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουλίου 2021 στην πρωτεύουσα της Ηπείρου τα Ιωάννινα.

Από αριστερά διακρίνονται οι Σταύρος Ζιώγκας,Πέτρος Γκικουρίας, Αλέκα Καλουδέλη, Νικόλαος Γκατζογιάννης, Χρυσούλα Ζηκοπούλου, Γιάννης Κατσίμπαρης, Εύα Καντλή, Στέιση Κούμπη, Νίκη Πάλλα και Γιώργος Νάνης.

Το Συνέδριο, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα διεξαχθεί διαδικτυακά και αναμένεται να συμμετάσχουν Ηπειρώτες από την Ευρώπη, την  Αμερική, την Αφρική, την Αυστραλία και την Ασία. Τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Τασούλα Κωνσταντίνο και διοργανώνεται με την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι αφενός η διατήρηση των δεσμών μεταξύ των αποδήμων Ηπειρωτών με τον τόπο τους, αφετέρου η ανάδειξη της δυναμικής και προοπτικής της Ηπείρου σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα χαιρετίσουν σημαίνοντα πρόσωπα.

Η ατζέντα συμπεριλαμβάνει ομιλητές του επιχειρηματικού, επιστημονικού και πολιτικού γίγνεσθαι.

Ο επίτιμος πρόεδρος Νικόλαος Γκατζογιάννης, αριστερά και ο νυν πρόεδρος Γιάννης Κατσίμπαρης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας θα τοποθετηθεί σχετικά με την νεοφυή επιχειρηματικότητα μέσα από την πρωτοβουλία Elevate Greece.

Στην ενότητα για την Ήπειρο της ψηφιακής εποχής θα τοποθετηθούν οι κ. Philipp Deutscher, Γενικός Διευθυντής της TeamViewer Greece, κ. Αθανάσιος Ναυρόζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Natech και ο κ. Τάσος Κούτλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Akros Food Limited.

Για τον ρόλο του Πανεπιστημίου στη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, θα μιλήσουν οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Γκωλέτσης και κ. Χριστόφορος Νίκου.

Ο κ. Ηλίας Ηλιάδης, Διευθυντής Προσέλκυσης & Υποστήριξης Επενδύσεων, Enterprise Greece, θα μιλήσει για την ελληνική επενδυτική πρόταση κάνοντας αναφορά στην περίπτωση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Από αριστερά διακρίνονται Σταύρος Ζιώγκας, Πέτρος Γκουρίας, Γιώργος Κουδέλης, Αλέκα Καλουδέλη, Νικόλαος Γκατζογιάννης, Αναστασία Κούμπη, Γιώργος Νάνης, Γιάννης Κατσίμπαρης, Αντρια Κατσιμπάρη, Νίκη Πάλλα, Χρυσούλα Ζηκοπούλου, Εύα Καντλή και Ελλη Ζιώγκα.

Επίσης, θα συζητηθεί το πρόγραμμα γλωσσομάθειας των αποδήμων Ηπειρωτών.

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα κλείσει με την βράβευση προσωπικοτήτων που διακρίνονται για το έργο τους στην πολιτική, την παιδεία, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική τους προσφορά.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού καλεί όλους τους Ηπειρώτες να συμμετέχουν στις ανοιχτές προς το κοινό εργασίες του Συνεδρίου, στις 24 Ιουλίου 2021, δηλώνοντας την συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα http://www.world-epirotes.org/

Την Κυριακή 25 Ιουλίου οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχίσουν αποκλειστικά με την συμμετοχή των μελών του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών του Εξωτερικού.

Ο Σταύρος Ζιώγκας, αριστερά και ο Νικόλαος Γκατζογιάννης.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.