ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Κυριακής, 11ης Δεκεμβρίου 2022 επισκέφθηκε την Υπεραγορά Ελληνικών Προϊόντων «Τιτάν», όπου έγινε δεκτός και συνομίλησε με τον ιδρυτή και πρόεδρο της εταιρείας Κώστα Μάστορα για την πορεία των ελληνικών προϊόντων στην ομογενειακή και την ευρύτερη αμερικανική αγορά.

Ο κ. Γεωργιάδης, ευδιάθετος όπως πάντα, συνομίλησε με το προσωπικό και τους ομογενείς που έκαναν τα ψώνια τους και μάλιστα δέχτηκε να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Λίγο πριν την αναχώρησή του προέβη σε δηλώσεις προς τις «Αναμνήσεις» και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Στα πλαίσια του ταξιδιού μου στη Νέα Υόρκη θεώρησα υποχρέωσή μου ως υπουργός Ανάπτυξης και Εμπορίου της Ελλάδας να επισκεφθώ το παραδοσιακό σουπερμάκετ ελληνικών προϊόντων «Τιτάν» στην Αστόρια που είναι γεμάτο Ελλάδα και ελληνικά προϊόντα. Με αυτή του την ενέργεια ο κ. Μάστορας συμβάλει στις ελληνικές εξαγωγές και τώρα πάμε πολύ καλύτερα. Από εδώ μαθαίνουν τα προϊόντα μας και άλλες αμερικανικές αλυσίδες και έτσι τα προϊόντα μας εξαπλώνονται σε όλη την Αμερική. ‘Ηθελα να έρθω να τον ευχαριστήσω γιατί αυτή την Ελλάδα των εξαγωγών θέλουμε να προωθήσουμε και να προβάλλουμε».

Ο κ. Μάστορας τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του και μεταξύ άλλων επεσήμανε «Είναι χαρά και τιμή μας να σας έχουμε μαζί μας αυτές τις χρονιάρες μέρες. Εδώ και τρεις δεκαετίες προωθούμε τα ελληνικά προϊόντα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε διότι έτσι βοηθούμε την πατρίδα».

Ερωτηθείς από τον υπουργό για τους πελάτες του «Τιτάν» επεσήμανε ότι 60 τοις εκατό των πελατών είναι ξένοι και 40 % Έλληνες. Μετά από τόσα χρόνια ο κόσμος το έχει μάθει και προτιμά τα ελληνικά προϊόντα.

Αναφερόμενος στο προσωπικό ο κ. Μάστορας επεσήμανε ότι το διευθυντικό προσωπικό είναι ‘Ελληνες. Παράλληλα τόνισε ότι το «Τιτάν» πρεσβεύει μόνο τα 20% του τζίρου του  ομίλου και ότι η «Optima Foods» εισαγάγει και συνάμα παράγει τα δικά της επώνυμα προϊόντα τα οποία διανέμει σε όλη την Αμερική.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αριστερά και ο Βλάσης Αναστασίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ του «Titan» και συνάμα πρόεδρος της «Panatha – USA» Βλάσης Αναστασίου εξέπληξε ευχάριστα τον κ. Γεωργιάδη με την δωρεά επώνυμου σκουφακιού, το οποίο ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε θα το φορά καθημερινά τους μήνες του χειμώνα και θα του του θυμίζει Πανάθα Νέας Υόρκης.

Λευκός Πύργος

Αμέσως μετά ο κ. Γεωργιάδης μετέβη στο ελληνικό ζαχαροπλαστείο «Λευκός Πύργος» στο Ντίτμαρς όπου συνομίλησε με τον επιχειρηματία και ευεργέτη της ομογένειας και της γενέτειρας Ευστάθιο Βαλιώτη και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Γιώργο Γεωργόπουλο.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ευστάθιος Βαλιώτης, Άδωνις Γεωργιάδης και Κώστας Μάστορας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Βαλιώτης τον ενημέρωσε για την πορεία της μεγάλης επένδυσης με τους ελαιώνες και με το υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο «Sparta Gourmet» και για την πορεία του ομώνυμου έξτρα παρθένου ελαιόλαδου όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του πλανήτη.  

Εγκάρδια συνομιλία είχε και με τους ιδιοκτήτες του ζαχαροπλαστείου «Λευκός Πύργος» Γιούλη και Πέτρο Πανταζή, οι οποίοι τον εξέπληξαν με την φιλοξενία τους, με τους καφέδες, τα αρτοσκευάσματα και τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά.

Από αριστερά οι Βλάσης Αναστασίου, Κωστας Μάστορας και Άδωνις Γεωργιάδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την εορταστική κίνηση στην υπεραγορά Ελληνικών Προϊόντων “Τιτάν”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αριστερά και ο ο Κώστας Μάστορας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ φωτογραφίζει τα ελληνικά προϊόντα στα ράφι με τα αρτοσκευάσματα από την Κρήτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Κώστας Μάστορας ενώ δείχνει στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη την ελληνική σαλάτα και τα άλλα έτοιμα προϊόντα της κουζίνας του Τιτάν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Ευστάθιος Βαλιώτης, Γιούλη Πανταζή, Άδωνις Γεωργιάδης και Πέτρος Πανταζής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, κέντρο ενώ συνομιλεί με τον Ευστάθιο Βαλιώτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιούλη Πανταζή, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευστάθιος Βαλιώτης, Γιώργος Γωεργόπουλος και Νατάσα Γ. Πετρούλια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την Γιούλη Πανταζή και με τις συνεργάτιδές της στον Λευκό Πύργο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αριστερά και ο ηγέτης των φιλάθλων της ΑΕΚ, Γιάννη Γιωτίτσα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.