ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Επέστρεψαν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία στην κοινότητα του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας, καθώς οι περισσότεροι πιστοί έχουν ήδη εμβολιαστεί και αισθάνονται πιο ασφαλείς. Εξ άλλου οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Αναστάσεως ήταν τις πιο μαζικές της περιόδου της πανδημίας. Κι αυτό διότι οι ομογενείς και κυρίως οι ηλικιωμένοι ήθελαν να αναπληρώσουν και το κενό που άφησε η προηγούμενη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα όπου απαγορευόταν η προσέλευση των πιστών .

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο ναός ήταν υπερπλήρης βάσει των επιτετραμμένων ορίων για τις συναθροίσεις. Η είδηση για την έλευση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Κ. Ελπιδοφόρου έδωσε το έναυσμα σε πολλούς να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκαν ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Χρήστος Κόντος, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αγγελική Μεσσάρη – Δημήτρη, ο πρόεδρος της κοινότητας Άντριου Παπατζορτζ, ενώ η μαθήτρια Χριστίνα Συμεωνίδου του προσέφερε μια ανθοδέσμη.

Στο στιγμιότυπο από την υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου διακρίνονται οι π. Χρήστος Κόντος ιερατικός προϊστάμενος, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αγγελική Μεσσάρη – Δημήτρη, η μαθήτρια Χριστίνα Συμεωνίδου και ο πρόεδρος της κοινότητας Άντριου Παπατζορτζ.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους ομογενείς για την αφοσίωση στην διατήρηση των παραδόσεων των ηθών και των εθίμων και τους κάλεσε να προσευχηθούν υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων και υπέρ υγείας των ιατρών, των νοσηλευτών και όλων όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης κατά του κορωνοϊού.  

Η κοινότητα του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας ιδρύθηκε το 1962 και είναι μια από τις πιο δυναμικές κοινότητες της τριπολιτειακής περιοχής της Φιλαδέλφειας και ανήκει στην Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης.

Παράλληλα ανήκει στις πρωτοπόρες κοινότητες που μετέτρεψαν την πανδημία του κορωνοϊού και την κρίση ως ευκαιρία αφ’ ενός μεν συνεχίζοντας την φιλανθρωπική της δράση, αφ’ ετέρου δε αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που μας παρέχει η τεχνολογία για την εξ αποστάσεως επικοινωνία με τα μέλη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ενώ μυρώνει την πρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αγγελική Μεσσάρη – Δημήτρη.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ενώ μυρώνει τον πρόεδρο της κοινότητας, Άντριου Παπατζόρτζ.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. κ. Ελπιδοφόρος και ο π. Χρήστος Κόντος και οι ιεροδιακόνοι.
Στιγμιότυπο από την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στον ιερό ναό του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας.
Στιγμιότυπο από την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στον ιερό ναό του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.